0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άλλο το ενα και άλλο το άλλο. Ειδικα για τους φιλολόγους υπαρχουν περιοχές που έγιναν υπερβολικές μεταθέσεις (όπως πχ η Μεσσηνία) και είναι πιθανόν να έχουμε μετακίνηση σε διπλανούς νόμους στους οποιους υπάρχει έλλειμμα. Στο συγκεκριμένο βέβαια νομο δε νομίζω για ευνόητους λόγους.
Μπορεί με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις , αν θέλει να δώσει οργανικές στους μεταταγμένους στην πρωτοβάθμια να ξεπεράσει το σκόπελο των ειδικοτήτων που προϋπάρχουν σε αυτήν. Δίνει τις θέσεις στους πλεονάζοντες. Καλύτερη διαχείριση προσωπικού.
Υπάρχει και ενα σενάριο που κυκλοφόρησε για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οτι βασικός στόχος τους είναι να καθοριστει ο αριθμός πλεονάζοντων στην επικράτεια που μπορούμε να υποψιαστουμε τι μπορεί να σημαίνει. Και γω πάντως πιστεύω οτι αν τρέξει αυτό το πράμα θα γίνει ενα μπαχαλο διαφάνειας και αξιοκρατίας όπως τις μεταταξεις
Επιμένω όμως να ρωτάω... Υπάρχουν καθηγητές που δε συμπληρώνουν ούτε το 60% του ωραρίου τους; Γιατί αν δεν υπάρχουν, πώς θα εφαρμοστεί ο εν λόγω νόμος; Το ότι υπάρχουν άτομα σε διάθεση δε λέει τίποτα, μπορεί όλοι τους να συμπληρώνουν ωράριο μέχρι κεραίας.
Και με αυτές οι αλλαγές στον τροπο υπολογισμού των οργανικών με αποσύνδεση απο τις ώρες διδασκαλίας που έχει προαναγγελθεί και με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις νομιζω οτι προσπαθει να ταυτίσει τα λειτουργικά με τα οργανικά κενα