0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι και ας γίνουμε κακοί...Που αλλού στο ελληνικό Δημόσιο ο παλιός πέρα του να παίρνει περισσότερα χρήματα (χωρίς ποτέ να αξιολογηθεί, οκ αυτό ισχύει σε όλο το δημόσιο) καθηλώνοντας τους νέους για χρόνια σε εξευτελιστικούς μισθούς, εργάζεται λιγότερες ώρες (και να πω ότι τις υπόλοιπες κάθεται στο σχολείο οκ, έλα όμως που έχει φροντίσει να έχει δώσει τα κενά στους άλλους και την κοπανάει, τουλάχιστον στα περισσότερα σχολεία που έχω υπηρετήσει αυτός ήταν ο κανόνας και μην τον αναλύσω περισσότερο γιατί κάποιοι φεύγουν στις 11 και τι κάνουν μετά) και συμπεριφέρεται λες και είμαστε στρατός που ο παλιός έχει ασυλία; Υπάρχει λοιπόν καμία Νόμοθεσία στο ευρύτερο Δημόσιο εκτός των κατά τα άλλα πανταχόθεν βαλόμενων εκπαιδευτικών ή αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι ο παλιός έχει ασυλία ή τέτοια προνόμια ή αυτά αποτελούν "προνόμια" του κλάδου;
Τα 12 χρόνια μπήκαν τυχαία;Αν λοιπόν κάποιος φύγει τώρα στα 11 ή στα 8 ή στα 5 καταλαβαίνεις τι σημαίνει να γυρίσει του χρόνου όπως λες το όριο στα 3;Οτι αυτός δεν πρόκειται να φύγει από εκεί ούτε σε 10 χρόνια. Οχι φυσικά ότι άμα παραμείνει στα 12 και έχει φύγει θα ξαναγυρίσει αλλά λέμε τώρα.
Οταν λοιπόν κάποιοι αναφέρονται απαξιωτικά όπως υποστηρίζεις για τον κλάδο σε ένα φόρουμ υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έχουν φερθεί χρόνια απαξιωτικά για τον κλάδο σε όλη την κοινωνία. Τουλάχιστον εγώ κοιτάω τον γονιό στα μάτια και όχι στην τσέπη (φυσικά αυτό δεν γίνεται μόνο από παλιούς αλλά απλά υπάρχουν ορισμένοι παλιοί που είναι χρόνια ακούνητοι και σε μεγάλα αστικά κέντρα και έχουν κάνει τα κουμάντα τους)...
ΥΓ. Τα παραπάνω δεν αποτελούν προσωπική επίθεση προς εσένα (ούτε και προς κάποιους παλιούς αλλά και νέους που τιμάνε τον κλάδο και δεν δρουν πάντα υπογείως) απλώς ζήτησες εξηγήσεις και σου απάντησα γιατί μιλάω έτσι για τον κατά τα αλλα αγγελικά πλασμένο κλάδο (τόσο αγγελικά μάλιστα που κάθε Σεπτέμβρη όταν βγαίνει το πρόγραμμα βγαίνουν και μαχαίρια)... Αν λοιπόν θέλει να περάσει νομοσχέδιο ο εξοχος Υπουργός γιατί δεν κάνει και ένα πόθεν έσχες για τους εκπαιδευτικούς και να καλύψει την προηγούμενη 20ετία...τι μόνο οι γιατροί και οι υπόλοιποι παίρνουν φακελάκια; Ελπίζω λοιπόν να καταλαβαίνεις γιατί μιλάω έτσι, γιατί είμαι με 1,5 πόδι απέξω από τις τάξεις και γιατί νιώθω ότι δεν έχω αξιοπρέπεια. Καλο β΄ραδυ λοιπόν αλλά όταν λέμε ότι πάντα ευνοούνται κάποιοι άλλοι στο Δημόσιο ας δούμε και τα στραβά μας πρώτα ως κλάδος.
kinegiros, θα μου επιτρέψεις να θέσω μια παράμετρο. Αν το συγκεκριμένο μέτρο είχε καθολική εφαρμογή, θα υπήρχαν ελπίδες για αντιδράσεις από μεγάλο μέρος του κλάδου. Τώρα, οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι μηδαμινές ή χλιαρές, αφού το ποσοστό των εκπαιδευτικών που κινδυνεύουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει περιοριστεί δραστικά.
Μετακινήσεις θα κάνουν όσες θέλουν, απλά κάποιοι θα την πληρώσουν ακριβά και κάποιοι άλλοι δε θα πάρουν χαμπάρι. Και όταν το πεδίο εφαρμογής του νόμου θα έχει περιοριστεί λόγω συνθηκών (πολύ λίγοι σε μερικά χρόνια θα έχουν λιγότερα από 12 χρόνια υπηρεσίας), τι τους εμποδίζει να μετατρέψουν τη 12ετία σε 15ετία ή 20ετία;
Ναι, στην ουσία φωτογραφίζει τους Διάθεση ΠΥΣΔΕ και γίνεται μια παρερμηνεία με τους οργανικά υπεράριθμους τους οποίους εδώ δεν περιλαμβάνει. Φυσικά υπάρχει και το θέμα με τη διαφορετική αντιμετώπιση υπεραριθμιών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και τις οριστικές τοποθετήσεις σε 0-10 ώρες.
το θέμα είναι να δούμε πως θα ορίζεται από φέτος η οργανικότητα (λέγεται ότι το 12ωρο α ανάθεσης σε σχολείο δε θα ισχύσει) για ρυθμίσεις οργανικών υπεραριθμιών,βελτιώσεις, οριστικές τοποθετήσεις, αυτό θα κρίνει τα πάντα μεταξύ αυτών και τον αριθμό των οργανικά υπεράριθμων (αρχικά) αλλά και τον αριθμό των ολικά υπεράριθμων. Κατά τα άλλα μια ιδέα είναι και η οργανική σε σχολείο τι να την κάνεις αν έχεις 0 ώρες? Και δεν είναι μόνο θέμα διαφορετικής αντιμετώπισης από τα ΠΥΣΔΕ, την τελευταία 3ετία δόθηκαν από όλα τα ΠΥΣΔΕ οργανικές με βάση άλλα ωρολόγια προγράμματα και προϋποθέσεις από αυτές που τελικά ίσχυσαν, ενδεικτικά αναφέρω τον τραγέλαφο των πρότζεκτ στα λύκεια (συνδιδασκαλίες) και την αύξηση του ωραρίου, που κατάπιαν πολύ κόσμο "οριστικά τοποθετημένο".
Διορθώνω δικό μου λάθος. Δ/νση ισχύει άμα δεν υπάρχει Α,
Επειδή σε διαβάζω χρόνια και σε εκτιμώ, θα πάρω το θάρρος να σου το πω λιγάκι επιθετικά.1. Όχι ο άνω των 12 δε θα πει τι καλή κυβέρνηση έχουμε, αλλά σίγουρα η κυβέρνηση τον χαιδεύει. Δε θα το πουν οι 10 στους 10, θα το πουν οι 5, οι 4, οι 3. Εδώ είμαστε και ξέρουμε.Από τους κάτω των 12 λογικά δε θα το πει κανένας (άντε να πούμε 1 στους 20).Άρα η κυβέρνηση διαχωρίζει. Δε φταίει λοιπόν ο συνάδελφος που τον χαιδεύει η κυβέρνηση.Αλλά οι 1-2 στους 10 άνω 12ετίας θα γίνουν 3-4-5. Θέλουμε δε θέλουμε.Τώρα αν εσένα σε πειράζει να μιλάω έτσι για συναδέλφους, ε, δεν το λέω και χωρίς να έχω υπόψη μου και τα αποτελέσματα των ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα βλέποντας ποιες ΕΛΜΕ βγάζουν ακόμα εκπροσώπους μνημονιακών κομμάτων.
2.Όσον αφορά τη δική μου την καμπούρα. Πιθανότατα τίποτα και στην πράξη τίποτα (αναλογιζόμενος τα δεδομένα του ΠΥΣΔΕ μου). Όμως μου θυμίζεις έντονα το μότο που ακούγεται για ομάδες που σφάζονται στο ποδόσφαιρο από διαιτησίες, ότι φταίνε οι ίδιες, ότι και ο διαιτητής να μην ήταν μπλα μπλα μπλα...
Διαχωρίζεται. Δες το άρθρο 1, πεδίο εφαρμογής. Μιλάει για τους στη διάθεση υπεράριθμους (όχι τους οργανικά, μάλιστα μιλάει για προσωρινή τοποθέτηση)Εγώ το είπα και έχεις ένα δίκιο στο ότι δε θα εμπλακούν οι οργανικά υπεράριθμοι. Αν όμως πάρει και αυτούς η μπάλα, τότε μπορεί να συμβεί.
ΚΑΙ λειτουργικού κενού. Γι αυτό σε πρώτη φάση τους βγάζει στην απ έξω. Όταν καθαρίσει τους ΠΥΣΔΕ, θα πιάσει και αυτούς. Αντλώ επιπλέον αυτή την προσωρινή σιγουριά για τους υπεράριθμους, γιατί την ίδια αντιμετώπιση είχαν και στις 5 στημένες ερωτήσεις που διέρρευσαν 2 μέρες πριν λήξει η προθεσμία των υποχρεωτικών μετατάξεων. Και εκεί είπαν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι οι οργανικά υπεράριθμοι να κάνουν (λες και δεν έκαναν και με οργανική θα μου πείτε, αλλά τονίζω την αντιμετώπιση τους). Πρωτο γεύμα Διαθεσοπυσδίτες.Δεύτερο γεύμα οργανικα υπεράριθμοι με ΜΕΔΕΝ ώρες.Τρίτο γεύμα οργανικά υπεράριθμοι κάθε είδους για να πάρουμε ωρομίσθιους στις ώρες τους