0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως ρε παιδιά, ένα τριήμερο μας έκατσε να χαλαρώσουμε και μας το έβγαλε ξινό.Δε θέλω καν να φανταστώ τι μας ετοιμάζει για το καλοκαίρι!!!Μη δει ανθρώπους να κάνουν διακοπές, φρικάρει λέμε!
@silkcutΜπορεί και να έχεις δίκιο, είναι εν μέρη διφορούμενο, καθώς λέει: ύστερα από την εφαρµογή των διατάξεων των παραγράφων 12 του άρθρου 15, 7 και 12 του άρθρου 14 του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45) καθώς και των δύο πρώτων εδαφίων της παραγράφου 14 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167), είναι περισσότεροι από τις κατανεµηµένες στην οικεία περιοχή οργανικές θέσειςΗ οργανική θέση του υπεράριθμου παραμένει στο σχολείο και δεν τίθεται ποτέ στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, παρά μόνο αν έχουμε κατάργηση σχολείου.Άρα οι κατανεμημένες θέσεις μένει να αποκρυπτογραφηθεί αν σημαίνει όσες καλύπτουν ωράριο ή όχι.
οι κατανεμημένες στην οικεία περιοχή (μετάθεσης) οργανικές θέσεις διεκδικούνται από τους οργανικά ανήκοντες στην περιοχή μετάθεσης είτε αυτοί έχουν οριστική σε σχολείο (οργανικά υπεράριθμοι/αιτούντες βελτίωση) είτε όχι (σε διάθεση ΥΣ).Οι ΠΕ 04 όντως αντιμετωπίζονται ενιαία πλέον σε όλα (ποιος θα χαρακτηριστεί οργανικά υπεράριθμος, ποιος θα τοποθετηθεί που).Για να μπορέσει να βγάλει μέχρι 15 Ιουνίου οριστικούς πίνακες ολικά υπεράριθμων πρέπει να αλλάξει το μέχρι σήμερα γνωστό "μέτρο οργανικότητας σε σχολική μονάδα" (12ωρο στην α ανάθεση) και να δίνει "οργανικές" εντός ΠΥΣΔΕ (οριστικές τοποθετήσεις) σε ομάδα σχολείων εκμεταλλευόμενος πλήρως και το ήδη ψηφισμένο μέτρο της "διάθεσης μέχρι και σε 5 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου", με αυτό τον τρόπο θα χαθούν πολλές "οργανικές" θέσεις εντός ΠΥΣΔΕ και βλέπω να μένει μεγαλύτερος (απ΄ότι υπολογίζουμε) αριθμός συναδέλφων (σε όλες τις ειδικότητες) χωρίς το 60% , υποψήφιος για ένταξη σε πίνακες ολικά υπεράριθμων εντός της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης ή πανελλαδικά. Έτσι και θα μπορέσει να συντάξει τους πίνακες του ΠΔ 28 μέχρι 15/06, και θα έχει προσωπικό ανά περιοχή μετάθεσης που ναι μεν δε θα ενταχθεί σε πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων (ή λόγω 12ετίας ή λόγω συμπλήρωσης του 60% του ωραρίου σε ομάδα σχολείων ή και τα δύο) αλλά δε θα συμπληρώνει το 100% του ωραρίου, και με αυτούς ευελπιστεί να καλύψει το όποια λειτουργικά κενά προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Να αναφερθώ κι εγώ σε ένα παράδειγμα που τυχαίνει να γνωρίζω. Η Αχαΐα έβγαλε τον Ιούνιο πλεονάσματα στους οικονομολόγους (20 ο αλγόριθμος του υπουργείου, 16 το ΠΥΣΔΕ). Πριν τις υποχρεωτικές μετατάξεις που δόθηκαν εκ νέου πίνακες με πλεονάσματα, η Αχαΐα έδωσε μόλις 3. Τελικά όχι μόνο δεν περίσσεψε κανείς, αλλά προσλήφθηκε και ένας αναπληρωτής στην περιοχή.Τι θέλω να πω; Δεν ξέρω με ποιον -μπακαλίστικο ίσως- τρόπο υπολογίσουν πλεονάσματα, αλλά πιστεύω ότι ο περιφερειακός διευθυντής μπορεί να καλύψει συναδέλφους αν κρίνει από την εμπειρία του ότι στην πράξη δεν περισσεύει κανείς. Αν υπάρξει τέτοια βούληση, ο αριθμός των υποχρεωτικών μετακινήσεων θα είναι ελάχιστος.
Η δηλωμένη βούληση είναι να καλυφθούν όσο γίνεται περισσότερα κενά με μόνιμους, προς ελαχιστοποίηση/μηδενισμό των διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών τα επόμενα χρόνια, με βάση αυτό τον άξονα θα παρθούν οι αποφάσεις.