0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ε όχι δα! Το να κάνει μήνυση στις 1 Δεκεμβρίου (μην ξεχνάμε ότι ο Μπράτης είχε ανακοινώσει από Οκτώβριο ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για μεταθέσεις) για ολιγορία το βρίσκω σωστό. Ακόμα και 1 Ιανουαρίου. Ακόμα και 1 Φεβρουαρίου ... Να κάνει μήνυση αμέσως μετά το ΦΕΚ των υποχρεωτικών το βλέπω με δυσπιστία. Ότι δηλαδή "κάνω ότι αγωνίζομαι". Το να κάνω εγώ εσύ και όλοι μας που πέσαμε από τα σύννεφα το Σάββατο (το Σάββατο πήρα χαμπάρι τι έγινε με την έκδοση του ΦΕΚ) μήνυση τώρα ή ακόμα και αργότερα είναι ίσως σωστή κίνηση και αναμενόμενη. Κάναμε υπομονή, μας ρίχνεις την κεραμίδα και αντιδρούμε. Το να το κάνει η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ κλπ ΤΩΡΑ και να το παίζει ότι δεν περίμενε τέτοιο ΦΕΚ ή τέτοιο νόμο το βλέπω δόλιο. Αυτό γιατί αν τυχόν οι κινήσεις αυτές γίνονταν πριν πάρει ΦΕΚ αυτό το @$%#$%$# προεδρικό διάταγμα μπορεί και να είχε σταματήσει. Τώρα ο τοίχος που χτυπάμε έχει θεμέλια, τούβλα και το τσιμέντο έχει στεγνώσει. Και αυτό το ξέρουν. Το ξέρει η ΔΟΕ. και τώρα κουνάει το "σπαθάκι" της για να φαίνεται ότι πολεμά κι όλας!Έχω πει άπειρες φορές μπράβο σε συνδικαλιστικές ενέργειες. Η αδράνεια και ολιγορία τους μας έφτασαν να λέμε ότι τώρα είναι αργά. Συνεχίζει να είναι αργά. Απλά είναι αργά με μία μήνυση. Περισσότερο με εξοργίζει που με θεωρούν χαζό όχι μόνο το υπουργείο, αλλά και το συνδικαλιστικό μου όργανο. Αναρρωτιέστε γιατί η ΟΛΜΕ δεν έκανε τίποτα; Ίσως να ντράπηκε... ή απλά είναι πιο αργοί και από την καθυστέρηση...Τες πα. Τα λόγια μου έχουν πολύ θυμό... πάντως αν βγάλεις τον θυμό η ουσία μένει.
Εγκυκλιος μεταθεσεων θα βγει και μεταθεσεις θα γινουν πριν τις εκλογες και θα δοθουν σε καποιους εκπαιδευτικους κυριως των βασικων ειδικοτητων. Μετα τις εκλογες θα γινουν οι υποχρεωτικες μεταθεσεις και ενδεχομενως αυξηση ξανα ωραριου και γενικα ο μεγαλος χαμος. Πριν τις εκλογες δεν θα γινουν παντως αυτα.
guestteacher, να κάνω κι εγώ ένα γενικότερο σχόλιο. Το να κάνουμε και μια αναφορά στην προσωπική μας περίπτωση δε σημαίνει ότι είμαστε εγκλωβισμένοι στο μικρόκοσμό μας και δε βλέπουμε παραέξω. Δες για παράδειγμα πόσες φορές αναφέρθηκα παραπάνω στους συναδέλφους μας που είναι σε διαθεσιμότητα. Δε με καίει μόνο το δικό μου πρόβλημα, με δυσαρεστούν στο σύνολό τους οι εξελίξεις που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση, και που τον τελευταίο χρόνο -με την ανοχή μας- έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.melenie, μακάρι να έχεις δίκιο και να γίνουν "εθελοντικές" μεταθέσεις. Έστω και ελάχιστες, δεν ονειροβατεί κανείς να περιμένει ένα σωρό.
Από τις μετατάταξεις και τις αποσπάσεις ο Υπουργός έχει δείξει ότι θέλει να κόψει την ισχύ των αιρετών. Γιατί να μην το κάνει και στις μεταθέσεις;
............................Υ.Γ1: πολλά νεύρα βλέπω γενικά, οπότε συστείνω ένα τσαι ή στη χειρότερα μια βαλεριάνα......................
Αυτά που λες αφορούν τα λειτουργικά κενά.Αυτά θα καλυφθούν από όσους υπεράριθμους έχουν συμπληρώσει δωδεκαετία και όσους δε μετατεθούν υποχρεωτικά.Θεωρώ σωστό το μέτρο καθώς ανέκαθεν δίνονταν μεταθέσεις χωρίς να υπάρχουν πραγματικά οργανικά κενά. Πιστεύω πως αυτοί που θα έπρεπε να μετατεθούν υποχρεωτικά , είναι οι τελευταίοι που μετατέθηκαν στην περιοχή και όχι οι υπεράριθμοι.Αυτό θα ήταν το δίκαιο κατά την άποψή μου.
Και αν οι υπεράριθμοι που έχουν συμπληρώσει 12ετία δεν επαρκούν; Στην τελική, πιστεύουμε ότι όλοι όσοι τελούν σε διάθεση ΠΥΣΔΕ κάθονται χωρίς ωράριο; (9 χρόνια στη διάθεση -από τη στιγμή που διορίστηκα- δε μου έτυχε να μην έχω ωράριο. Αλλά για να μη μιλάω για μένα, στα ΠΥΣΔΕ της Αθήνας βλέπω στρατιές συναδέλφων σε διάθεση, και τελικά στις ίδιες ειδικότητες προσλαμβάνονται και αναπληρωτές).Συνάδελφε, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δηλαδή αποδεχθήκαμε το μέτρο -όπως έχουμε καταπιεί κι ένα σωρό άλλα- και φτάσαμε σε σημείο να προτείνουμε και ποιοι θα είναι οι "τυχεροί"; Στην τελική, οι τελευταίοι που μετατέθηκαν σε κάθε περιοχή είναι και αυτοί που έχουν τα πιο πολλά μόρια, άρα έχουν ταλαιπωρηθεί τα περισσότερα χρόνια σε δυσπρόσιτες περιοχές. Αν ο καθένας εκφράζει τη θεωρία του για το ποιος πρέπει να ξεσπιτωθεί υποχρεωτικά, απλά διαιρούμαστε σε ακόμα περισσότερα κομμάτια.