0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ, ο αφελής, θα κάνω μια αφελή ερώτηση. Πώς είναι δυνατό να μετατάσσονται συνάδελφοι που δεν πλεονάζουν; Αυτή δεν ήταν η φιλοσοφία των υποχρεωτικών μετατάξεων; Πώς είναι δυνατόν, δηλαδή, να μετατάσσεται κάποιος από τη β'θμια στην α'θμια, αφήνοντας την οργανική του κενή; Θα μου πείτε τι ρωτάω τώρα. Αν όμως το υπουργείο στείλει κάποιον με υποχρεωτική μετάθεση στο νησί για να καλύψει ένα κενό, το οποίο το ίδιο, κατά παράβαση, δημιούργησε -ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν κάποιοι και να πάνε στα σπίτια τους, με όχημα τις 'υποχρεωτικές' μετατάξεις- δε θα έχει ο συνάδελφος, που μένει με το μουτζούρη στο χέρι, κάθε δικαίωμα να κάνει ένσταση, να κάνει μήνυση, να 'κυνηγήσει' τέλος πάντων, το υπουργείο με κάθε τρόπο, ακόμα και να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του υπουργού, που λέει ο λόγος; Καλά, είμαστε σοβαροί; Φεύγει ο 'ξυπνητζής', για να φάει τη φόλα το κορόιδο;
Κοίτα, δεν είναι έτσι επακριβώς.Εάν π.χ. από την Κάσο πήρε μετάταξη ο ΠΕ05 (και μιλάω για αληθές παράδειγμα) δεν καταργήθηκε εκεί το μάθημα. Προφανώς την θέση πρέπει να καταλάβει άλλος συνάδελφος. Εκτός κι αν καταργήσουν το μάθημα. Άρα;Ίδια περίπτωση είναι σε πολλά νησιά όπου δικαιολογείται μόνο μία θέση ΠΕ05 και με τις μετατάξεις αυτές οι θέσεις έμειναν κενές. Ας μην κολλήσουμε αν οι θέσεις είναι οργανικές. Ζητούμενο είναι ότι εκεί δεν υπάρχει άνθρωπος να διδάξει το μάθημα από Σεπτέμβρη (για να μην πω και από φέτος δεν υπήρχε γι'αυτό πήραν αναπληρωτές σε περιοχές από όπου έφυγαν μεταταγμένοι).
Συνάδελφε λάλησε το σύμπαν πέρυσι τον Σεπτέμβρη και με τις 2 φάσεις των ενστάσεων που ακολούθησαν. Τώρα το πήρατε χαμπάρι;; Λυπάμαι που εκφράζομαι έτσι αλλά υπάρχουν πλέον κενά σε περιοχές που τάχα ήταν πλεονασματικές. Εφυγε και ο κάθε πικραμένος ειδικά με τη β' φάση των ενστάσέων. Γι'αυτό και σε 3 φάσεις αναπληρωτών που ακολούθησαν κάλεσαν στις περιοχες που ήταν πλεονασματικές και από τις ειδικότητες που μετατάχθηκαν. Ποιος θα κάνει ένσταση;; Φύλλο δεν θα κουνηθεί εάν κάποιος πρέπει να καλύψει τα κενά. Ωστόσο, κρίνω ότι θα πάρουν κανέναν αναπληρωτή για να μπαλώσουν αυτά που δημιούργησαν.Στη διάθεση δεν υπάρχουν τόσοι όσοι θεωρείτε πλέον. Αλλά όπως είπα μιλάμε για ειδικότητες δευτεράντζας. Δεν θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά.
Συνάδελφε victoryhope, τα ερωτήματά μου προφανώς ήταν ρητορικά. Γνωρίζω ότι το υπουργείο μετέταξε μαζικά κόσμο από τη β'θμια στην α'θμια μέσω μιας διαδικασίας διάτρητης από κάθε άποψη και όταν άρχισαν να πέφτουν οι ενστάσεις βροχή, τις ικανοποίησε σχεδόν όλες, από φόβο μη βγει στο φως η σαθρότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Χαλάρωσε λοιπόν, μη μας πάθεις και τίποτα!
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Εγώ πάντως σε αυτό το προφανές "κόκκαλο" που μας πέταξαν θα απαντήσω την Κυριακή των εκλογών ακόμα και αν χρειαστεί να ψηφίσω κάτι που δεν πιστεύω. Δεν μπορεί να μας φτάνουν στο σημείο που χαιρόμαστε και ελπίζουμε γιατί μας επιτρέπουν να αιτηθούμε μετάθεση. Τον Μαϊο του 14, ενώ έπρεπε να είχε τελειώσει η διαδικασία Νοέμβριο του 13. Αξιολόγηση και για εσάς κυρίες και κύριοι, την Κυριακή θα τα πούμε.
καλημερα κ χρονια πολλα!Θα ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα οποιος ξερει..εγω εχω προσληφθει σαν γενικης αγωγης αλλα λογω του οτι εχω το σεμιναριο των 400 ωρων φετος μπορω να κανω αιτηση μεταθεσης κ σαν ειδικης αγωγης.το ερωτημα μου ειναι το εξης:1) στις προυπηρεσιες τι θα βαλω ολες(γενικης+οτι εχω απο τμ.ενταξης) ή μονο οτι εχω απο τμ ενταξης και κατοικον διασκαλια?2) μια χρονια που δουλευα αναπληρωτρια με βαλανε σε τμ.ενταξης(τοτε δεν ειχα παρει ακομη τη βεβαιωση του σεμιναριου το εκανα εκεινη τη χρονια).Ο τοτε διευθυντης λοιπον στην πραξη αναληψης που μου ειχε κανει ειχε γραψει οτι δουλευω στο τμημα ενταξης αλλα με τη φραση''χωρις μοριοδοτηση'' γιατι φοβηθηκε μηπως ετσι διεκδικουσα να μπω στον πινακα ειδ.αγωγης.το επιδομα ομως ειδικης αγωγης το επαιρνα.ερωτηση: αν χρειαστει μπορει να αλλαξει η βεβαιωση προυπηρεσιας που πηρα στο τελος εκεινης της χρονιασ που λεει απλα οτι ''δουλεψα ως αναπληρωτρια στο ταδε γυμνασιο?πως θα φανει η προυπηρεσια μου στο ενταξης εκεινη τη χρονια?σας παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας μηπως προτου φυγω απο τον τοπο κατοικιας μου μπορω να κανω κατι στη δευτεροβαθμια σχολειο?τι πρεπει να κανω για να μην χαθει η προυπηρεσια μου?σασ ευχαριστω πολυ εκ των προτερων