0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα σου πω ΑΚΡΙ
και πάλι δεν έχεις δίκαιο. Προφανώς και οι τοποθετήσεις έχουν ήδη καταχωρισθεί από τις περισσότερες διευθύνσεις.... όμως έγγραφα πάντα λείπουν ! - ειδικά όταν πρόκειται για αποσπάσεις ή διαθέσεις στην α/θμια !! εκεί γινεται μεγάλο πανηγύρι!! επίσης, φέτος πήρε πολύς κοσμος άνευ αποδοχών ...οι οποίες καταχωρίστηκαν εγκαίρως μεν αλλά στο μεταξύ είχαν πάρει απόσπαση σε άλλο πύσδε οπότε διέκοψαν την άνευ αποδοχών αλλά ... η απόφαση διακοπής δεν έχει έρθει από τις περιφέρειες !!! ( και εκεί οι δδε περιμένουν τις περιφέρειες να βγάλουν την απόφαση!! ) για να μη σου πω - γιατί δεν θέλω να εκθέσω συγκεκριμένες διευθύνσεις αλλά το ξέρω σίγουρα αυτό που θα σου πω - ότι σε πολλές απο αυτές δεν΄εγινε κανένας απολύτως έλεγχος των υπηρετήσεων και κυρίως των καλοκαιριών παρά δηλώθηκαν ΄ο,τι δηλωσε ο καθένας στην αίτησή του !! Έτσι όπως τα ακούς !! Ναι, με αυτό το σκεπτικό θα σου έβγαζα μόρια και πριν βγει η εγκύκλιος για να ήσουν ευχαρστημένος !!!! θα ήθελα ωστόσο να σε βάλω για μία και μόνη φορά να περάσεις μία αίτηση μετάθεσης από κάθε είδος ( απο περιοχή σε περιοχή, για μουσικά, για σμεαε, για καλλιτεχνικά, για διαπολιτισμικά, για μειονοτικά, για βελτίωση και για πειραματικά έτσι - συνολικά οκτώ αιτησούλες !!! για να δεις πόσο θα σου πάρει !! ) Και μετά έλα να μου πεις ξανά το " πόσο δύσκολο είναι δηλαδή...."
Εύγε στην ΔΔΕ Κυκλάδων που μόλις ανακοινοποίησε τον πίνακα μορίων ( ω ναι, Κυριακάτικα !!! διπλό εύγε !!! ) και πλέον εμφανίζονται και τα μόρια και η περιοχή α' προτίμησης!!! Μας διαβάζουν σας λέω!!!
τις καλές εποχές καθαρίζαμε 40-60 ανά χειριστή μηχανογραφικά την μέρα με 100+ επιλογές το 30-40% και χωρίς προπερασμένα στοιχεία και χωρίς περιθώρια λάθους μετά την παρέλευση της τελευταίας μέρας καταχώρισης. Θεωρείς πιο εύκολο το τωρινό ή το τότε?Και πάλι όμως δεν έχεις πιάσει το νόημα όσων λέω. Εννοώ περιπτώσεις τροποποιησεων σε επιλογές αφού έχω δει μόρια άλλων και προτιμήσεις τους.Δεν μπορούν να γίνουν? Από καμία Δ/νση?Και μην μου πεις τα βλέπουν στο Υπουργείο γιατί θασου απαντήσω ότι γίνονται με εντολές από το Υπουργείο. Και μην μου πεις κάποιος αποσπασμένος χειριστής δεν θα κάνει την διευκόλυνση γιατί πολύ απλά του χρόνου δεν θα ξαναπάρει απόσπαση για Δ/νση ή Κ.Υ. ΥΓ1. Αυτό ίσως να εξηγεί γιατί μερικοί και συνήθως πάνατ οι ίδιοι πάνε τελευταία στιγμή να κάνουν αίτηση ή τροποποίηση ή ένσταση παντού και πάντα.ΥΓ2. επίσης γιατί δεν ενώνουν το myschool με το e-Datacenter τόσο δύσκολο είναι να καταχωρούνται στοιχεία πάλι αυτόματα και οι επιτελείς στις Δ/νσεις να τα επιβεβαιώνουν (ή μήπως δεν είναι κάποιος του Υπουργείου στην συγκεκριμένη θέση για να ξεκοκκαλίσουν κανένα ΕΣΠΑ? Γιατί χρειάζεται όλη αυτή η χαρτούρα στο Δημόσιο (μήπως για να δικαιολογώ Διοικητικούς που βάζουν μόνο σφραγίδες?). Και δεν εννοώ όλους τους διοικητικούς γιατί κάποιοι τρώνε το αγγούρι και κάποιες βάφουν νυχάκι και κάποιοι στέλνουν sms στην γκόμενα....
αυτό με το μηχανογραφικο δεν το κατάλαβα καθόλου !! εκεί δεν ελέγχεις τίποτα μα τίποτα ..απλά περνάς προτιμήσεις... . είχα βγάλει τότε μόνη μου σε διάστημα μιας εβδομάδας 700+ μηχανογραφικά - δεν ήταν τίποτα !!! οι μεταθέσεις ειναι πολύ διαφορετικό πράγμα !!!! Πέρισυ ας πούμε που είχα αναλάβει να κάνω αιτήσεις που χρόνια έκανε κάποιος άλλος συνάδελφος ( είχαμε χωρίσει τις αιτήσεις με βάση τα σχολεία στα οποία ανήκαν οι εκπαιδευτικοί )έχεις ιδέα τι απιστευτα πράγματα είδα; Ξέρεις ότι διόρθωσα μέχρι και 36 μόρια πιο κάτω σε ΜΙΑ αίτηση; Ξέρεις ότι αφαίρεσα από κάποιον 7 !!!!!!!! ολόκληρα χρόνια γιατί ήταν υπηρέτηση στον ΟΑΕΔ? Ξέρεις πως γυρισα για εκ νέου αναγνώριση στο ΠΥΣΔΕ υπηρέτηση σε ΤΕΙ που είχε υπολογισθεί με υποχρεωτικό ωράριο 21 ωρών ενώ στα ΤΕΙ ειναι 16??? ξέρεις πως έβγαλα εκτος περιπου δύο χρόνια σε μία άλλη γιατί ο "καλός συνάδελφος" - που πάντα περηφανευόταν ότι τα τελειωνε πρώτος και σιγά το πράγμα πια και γιατί φωνάζω ότι οι μεταθέσεις είναι δύσκολες αφού ειναι πανεύκολη η καταχώριση ; - είχε περάσει τρία χρόνια ωρομισθίας σε ΙΕΚ όταν την ίδια περίοδο ο εκπ/κός ήταν αναπληρωτής σε σχολείο; Ξέρεις ότι εξ αιτίας όλων αυτών έστελνα συνέχεια έγγραφα στο υπουργειο για να ξεκλειδώσουν τις αιτήσεις και να διορθώσουν τα τέρατα αυτά; και πως για αυτόν τον ΄λογο - μεταξύ άλλων - καθυστέρησε τόσο η γνωστοποιηση των μεταθέσεων πέρισυ ; Η τροποποίηση τώρα των περιοχών ναι, θεωρητικά μπορεί να γίνει ! Όπως μπορουσε πάντοτε όμως !! Εσύ ως εκπ/κός βλέπεις μόνο την α' επιλογή ( η οποία δεν αλλάζει ποτέ, εκεί που θες να πας εκεί θα δηλώσεις ) Οι υπόλοιπες πάντα μπορούσαν να αλλάξουν κατά την περίοδο των ενστάσεων και να μην πάρει χαμπάρι κανείς! Εξαρτάται στο κατά πόσο θα πέσεις σε ξιπασμένο ή συνεπή υπάλληλο. όσο για το υστερογραφο. Το myschool ΕΙΝΑΙ συνδεδεμένο με το e data. Έχουν ήδη κάνει μετάπτωση των δεδομένων και θα κάνουν ακόμα μία με την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Μετά το edata θα κλειδώσει οριστικά και θα παραμείνει αποκλειστικά για αρχειακούς λόγους. το myschool καλείται να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα καθως εκεί οι υπηρετήσεις θα δηλώνονται σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα αν έχουν δηλωθει σωστά ή όχι θα μπαίνει αυτόματα και η μοριοδότηση. για τον λόγο αυτό τα μέλη της ομάδας εργασίας έχουν βαλθεί να οργώσουν την Ελλάδα ξεκινώντας από έναν μήνα πριν και να ενημερώσουν τον κόσμο πώς δηλώνεται τι και λαμβάνουν γενναία ανατροφοδότηση για το σύστημα. όμως επιμένω, ξέροντας κάποια πράγματα απο μέσα , πως ο λογος που καθυστρούν αρκετές δδε την ανακοίνωση των μορίων δεν ειναι για΄τ θέλουν να μαγειρέψουν τα πράγματα - ειναι γιατί απλά ΔΕΝ προλαβαίνουν!!!
Ας μιλήσει και κάποιος σχετικός με τη ΔΔΕ Κυκλάδων ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ σε αυτήν.Οι συνάδελφοι της συγκεκριμένης ΔΔΕ εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο σε μια περιοχή που έχει το 2πλάσιο προσωπικό από τη ΔΔΕ άλλης νησιωτικής περιοχής της οποίας τη δνση είχα υπηρετήσει εγώ 3 χρόνια και ξέρω τι τραβούσα.Και πάντοτε, στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού, είναι και ευγενικότατοι, παρά το φόρτο εργασίας.Στο προκείμενο (τα μόρια των μεταθέσεων) υπήρξε προφανώς παρανόηση από την εγκύκλιο που μιλά για ανάρτηση μορίων ανά κριτήριο και συνολικά συν το προηγούμενο των εθελοντικών μετατάξεων όπου οι α προτιμήσεις δε μοριοδοτούνταν και αφαιρέθηκαν.Επιπλέον οι συνάδελφοι της ΔΔΕ Κυκλάδων απαντούν πάντοτε στα μηνύματα από συναδέλφους που ζητούν διευκρινίσεις, βοήθεια, εξηγήσεις, παραπονούνται κτλ κτλ. Και αναγνωρίζουν και πιθανές παραλείψεις τους διορθώνοντάς τις εκτός ωραρίουΤέλος συνάδελφοι της ΔΔΕ Κυκλάδων αλλά και πολλών άλλων ΔΔΕ είναι ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ ΠΕ(57/3) ή ΠΕ (320/16) οι οποίοι για τις ανάγκες της υπηρεσίας και για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων έχουν μετατρέψει τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ τους ΗΥ σε εργαλεία της Δημόσιας Διοίκησης και το ευχαριστώ και η αναγνώριση για όλα αυτά είναι ότι είναι οι μόνοι (ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ) που δεν έλαβαν τις επιταγές της επιμόρφωσης αλλά από την τσέπη τους αγοράζουν-συντηρούν τα προσωπικά υπολογιστικά τους συστήματα.Σε άλλες ΔΔΕ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ σε ΚΕΠΛΗΝΕΤ δεχόντουσαν καμένες μητρικές, μετρούσαν τις μητρικές με πολύμετρα και άλλαζαν τους πυκνωτές που (κατά συρροή) έσκαζαν, σώζοντας έτσι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το υπολογιστικό σύστημα, παρέχοντας λοιπόν στο κράτος γνώσεις (ηλεκτρονικής και αυτοματισμού) για τις οποίες δεν διορίστηκαν (διορίστηκαν ως ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ είπαμε).Επιπλέον ως περαιτέρω επιβράβευση αποτελούν τα συνήθη εξιλαστήρια θύματα και τον εύκολο στόχο στα non paper περί απολύσεων κτλ κτλ. Τέλος υφίστανται ενίοτε και την υποτίμηση των συναδέλφων οι οποίοι τυγχάνει πάντοτε να τα γνωρίζουν όλα, χωρίς φυσικά να έχουν ιδέα για την επιστήμη της Πληροφορικής και τη διαφορά του Μηχανικού ΗΥ, του προγραμματιστή κτλ κτλ.Αυτά και συνάδελφε και pde-ακέ μου φίλε guestteacher δεν αποτελεί επίθεση σε σένα. Είναι μια απλή υπενθύμιση