0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τώρα σοβαρά ρώτας?Δεν μου κάνεις πλάκα έτσι?
Κάποιοι άλλοι μας κάνουν πλάκα εδώ και χρόνια, όχι εγώ.
"Παλιότερα να δεις τι γλέντια έπεφταν με τις αποσπάσεις και με τις μοριοδοτήσεις των τόπων διορισμού (και σπίτι σου και μόρια οργανικής ή προσωρινής τοποθέτησης). Α ναι πολλοί είναι από αυτούς που κατάφεραν και πήραν μετάθεση και τώρα φωνάζουν ότι μην έρθουν άλλοι από έξω γιατί προηγούμαστε εμείς οι μέσα ...."Απολύτως σωστός. Μια δεκαετία και βάλε πριν, σε πολύ ακριτικό και μικρό νησί που υπηρετούσα (της τάξης των 12 μορίων ανά χρονιά), μας έρχονταν κάθε μήνα μισθολογικές καταστάσεις σε χαρτί μηχανογράφησης με μήκος... παπύρου, οι οποίες περιείχαν πάνω από 70, μπορεί και 80, ονόματα εκπαιδευτικών που ανήκαν οργανικά, και καλά, στο νησί, αλλά ήταν εξαφανισμένοι. Η πλάκα είναι ότι υπογράφαμε δίπλα σε όλα τα ονόματα, για το τυπικό του πράγματος, αντί αυτών και ρίχναμε χοντρό γέλιο!
Για το τι γινόταν στις μεταθέσεις τα 'χρόνια της χλιδής', δε νομίζω ότι τρέφει κανένας αυταπάτες, ειδικά στη β'θμια εκπαίδευση. Άλλωστε, τρανή απόδειξη του πόσο μπάχαλο ήταν η κατάσταση, αποτελεί η διαιώνιση της επονείδιστης, μεσοβέζικης κατάστασης της 'διάθεσης ΠΥΣΔΕ'. Μάζευαν, μάζευαν, μάζευαν κόσμο οι διευθύνσεις στις μεγάλες πόλεις, ώσπου... στούμπωσαν. Παλιότερα, το να είσαι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ ήταν ενοχλητικό, αλλά μέχρι εκεί. Έλεγες 'ε, θα την πάρω τη ρημάδα την οργανική κάποια στιγμή και πάπαλα'. Εξάλλου, το 'βύσμα' λίγο το απασχολούσε να πάρει οργανική σύντομα. Αυτό που το ενδιέφερε είναι να 'ρθει στον τόπο του με τη... βούλα. Στο καπάκι 'βάραγε' και μια απόσπαση στο γραφείο -στις καλές εποχές των γραφείων, που είχαν τόσο κόσμο που δεν ήξεραν που να τον βάλουν και χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι... τσουγκράνες, καταλαβαίνουμε γιατί- και... άραζε. Τώρα είναι τα ζόρια.
Ο καθένας καταθέτει τις προσωπικές του εμπειρίες, josua. Eγώ πάντα μιλάω για γεγονότα που έχω δει με τα μάτια μου. Στην α'θμια σίγουρα η κατάσταση ήταν πιο νορμάλ, αλλά ίσως αυτό συνέβαινε γιατί με το που θεσπίστηκε ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων και προέκυψαν πολύ μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό -ας μην ξεχνάμε ότι σε για πολλές διαδοχικές χρονιές οι δάσκαλοι προσλαμβάνονταν κατά χιλιάδες- οι βάσεις για να μετατεθείς στον τόπο σου ήταν πολύ μικρότερες, άρα δεν υπήρχε λόγος να γίνονται οι 'ρεμούλες' που γίνονταν στη β'θμια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2004 ότι η βάση για να πάρει δάσκαλος μετάθεση στην Αθήνα ήταν 7 - 8 μόρια! Εκεί, για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσει κάποιος 'βύσμα'; Έκανε ένα χρόνο στο νησί και τέλος. Πάντως, στις αποσπάσεις και στην α'θμια ο ίδιος χαμός γινόταν με τη β'θμια.
......................... Παλιότερα, το να είσαι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ ήταν ενοχλητικό, αλλά μέχρι εκεί. Έλεγες 'ε, θα την πάρω τη ρημάδα την οργανική κάποια στιγμή και πάπαλα'. Εξάλλου, το 'βύσμα' λίγο το απασχολούσε να πάρει οργανική σύντομα. Αυτό που το ενδιέφερε είναι να 'ρθει στον τόπο του με τη... βούλα. Στο καπάκι 'βάραγε' και μια απόσπαση στο γραφείο -στις καλές εποχές των γραφείων, που είχαν τόσο κόσμο που δεν ήξεραν που να τον βάλουν και χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι... τσουγκράνες, καταλαβαίνουμε γιατί- και... άραζε. Τώρα είναι τα ζόρια.