0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. Σε διδ. ώρες ή σε αριθμό εκπαιδευτικών; 2. Υπεράριθμοι βγαίνουν συγκεκριμένα άτομα με κάποιο κριτήριο ή κατά δήλωσή τους (όπως νομίζω ότι συμβαίνει); Υπάρχουν πάντα υπεράριθμοι; Είναι από τους διαθεσίτες που παρέμειναν στην ίδια ΔιΔΕ μετά τις μεταθέσεις;3. Αν υπάρχουν υπεράριθμοι, τότε πώς είναι δυνατόν να περισσεύουν και οργανικές; Δηλ. πώς γίνεται να έχουμε πλεονάσματα και κενά (στον ίδιο κλάδο) ταυτόχρονα;
Οι διαθεση ΠΥΣΔΕ επρεπε να τοποθετουνταιΠΡΙΝ τις μεταθεσεις.και -
Επίσης, τα κενά υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο για τις μεταθέσεις και με διαφορετικό τρόπο για τις οργανικές τοποθετήσεις. ...
..............................Εξηγώ : Έστω σε ένα ΕΠΑΛ έχω μηχανολόγους πε 12 και ηλεκτρολόγους πε17. Επειδή έχουν κοινές α' αναθέσεις πρέπει να ισοκατανείμω. Αν ομως ισο- κατανείμω ίσως να βγάλω κενό πχ στους πε17. Το θέμα είναι όμως πως αν μου έρθει κι άλλος πε 17 με μετάθεση θα βγουν μετά υπεράριθμοι αυτοί που ήδη έχω. Άρα, μπορώ - διότι μου δίνεται αυτό το δικαίωμα από την εγκύκλιο κενών/πλεονασμάτων να δώσω υπεράριθμους τους πε17 ( χωρίς να κάνω ισοκατανομή, αλλά δίνοντας όλες τις ώρες σε αυτούς ( αφού έχω καλύψει πρώτα και τους πε12 που έχω ) ώστε να μη μου έρθει άλλος με μετάθεση και έτσι μετά, στα οργανικά κενά, ή στις διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου που παίζει και η β ανάθεση και β ειδικότητα να τους καλύψω όλους και να μην έχω πρόβλημα ούτε με τα ωράριά τους ούτε με το να μένουν τα παιδιά χωρίς μάθημα ούτε και με ενδεχόμενες υποχρεωτικές μεταθέσεις λόγω υπεραριθμίας ( μην ξεχνιόμαστε-υπάρχει πλέον κι αυτό).
Θέλω να πω δηλαδή πως τα ΠΥΣΔΕ προσπαθούν να καλύψουν τους εκπαιδευτικούς τους και καλά κάνουν. Δεν έχει νόημα να έρθει κάποιος με μετάθεση και μετά να περισσευουν όλοι μαζί και να φύγουν για διακοπές στα δωδεκάνησα ως υπεράριθμοι.
.....................................Εξ ου και μερικές φορές βλέπετε πχ 1. 20 κενά από συνταξιοδοτήσεις αλλά 3 κενά για μετάθεση. Διότι τα ΠΥΣΔΕ υπολογίζουν και την μετέπειτα κατάσταση...πχ τους πόσους έχουν σε διάθεση ή 2. πόσοι αναμένεται να λείψουν με άδεια ή με απόσπαση κτλ. Πάντα στα κενά κοιτάμε και δύο βήματα παρακάτω. Έτσι πρέπει να γίνεται.
γίνεται να έχουμε κενά , πλεονάσματα και υπεράριθμους στον ίδιο κλάδο ταυτόχρονα διότι οι υπεραριθμίες "παίζουν" σε ομάδες σχολείων ενώ τα κενά και πλεονάσματα σε περιοχή μετάθεσης. Έτσι , μπορεί να έχεις κενό στα Πράμαντα αλλά υπεραριθμία στην Άρτα ας πούμε...
δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι αν δοθούν τα κενά όπως έρχονται από τις ΔΙΔΕ οι μεταθέσεις δεν θα είναι ούτε εκατό;Τι κάψα είναι αυτή με τους πίνακες ; αφήστε αυτούς που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους μπας και γίνει σημαντικός αριθμός μεταθέσεων. ας μετατεθεί επιτέλους κόσμος μιας και οι πίνακες είναι για τον κάλαθο των αχρήστων