0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από svourasΤι μπορεί να γίνει;- Να δίνονται μεταθέσεις ακόμα και όταν υπάρχουν μικρά οργανικά πλεονάσματα προκειμένου να δημιουργείται ένα "μαξιλαράκι" διαθεσιτών που θα καλύπτουν τα λειτουργικά κενά που νομοτελειακά θα προκύψουν. Και ας τεθεί ένα όριο στο πόσοι θα είναι αυτοί (π.χ. 10% επί των οργανικών). - Να συνεχιστούν οι μετατάξεις σε φορείς μέχρι μηδενισμού αποσπάσεων. Να τελειώνουμε με το φαινόμενο "είμαι δια βίου αποσπασμένος αλλά κρατάω και την οργανική στο σχολείο μου" γιατί έτσι δεν μπορεί να μετατεθεί κάποιος που θέλει πραγματικά να μπει στην τάξη.ΕπίσηςΓια να αποκατασταθουν αδικίες προτείνω να λαμβάνονται υπόψη τα μόρια δυσμενών συνθηκών μόνο για αυτούς που έχουν πραγματικά υπηρετήσει στα δυσπρόσιτα και αυτό φυσικά να έχει αναδρομική ισχύ στον υπολογισμό των μορίων. Με λίγα λόγια να αφαιρεθούν μόρια από εκείνους που τα απόκτησαν τις ένδοξες εποχές των αποσπάσεων
Αν τελικά οι μεταθέσεις στους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 γίνουν, κατ' εξαίρεση σε σχέση με τους άλλους κλάδους, με βάση τον αλγόριθμο και όχι τα κενά των ΠΥΣΔΕ, πρέπει να πιέσουμε τους αιρετούς να το δημοσιοποιήσουν προκειμένου να μπορέσουμε να κινηθούμε νομικά για άνιση μεταχείριση (ή κάτι τέτοιο...). Αυτό, τουλάχιστον, οι αιρετοί (και κυρίως αυτός που εκλέχθηκε ως "αριστερός") οφείλουν να το κάνουν!
Για τους φιλολόγους, διαβάζω τον τελευταίο καιρό ότι θα χάσουν αρκετές ώρες με τις νέες κατευθύνσεις στο νέο Λύκειο, γιατί πολλά παιδιά που επέλεγαν τη θεωρητική κατεύθυνση, τώρα θα είναι σε κατευθύνσεις με λιγότερες ώρες φιλολογικών.Μήπως έχει μπει και εκτίμηση για αυτό στον αλγόριθμο;Αυτό αφορά τη φετινή
Είχαν γίνει και πέρυσι αρκετές επομένως ΠΕ 09 και με νορμάλ μόρια. Οπότε λογικό και φέτος.
16 αρκετές και οι 15 στην Αθήνα; δηλαδή αν φέτος γίνουν 17 και οι 16 στην Αθήνα να κάνουν πάρτυ όσοι ενδιαφέρονται για Αθήνα οι υπόλοιποι ας κόψουν το λαιμό τους
Είναι απαράδεκτο κόσμος να θέλει να φύγει από αθήνα και να μην δίνουν μετάθεση για νησιά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Πρέπει η οποιαδήποτε επιτροπή να εέχει την εξυπνάδα και την ευελιξία να εξυπηρετεί τέτοιες περιπτώσεις ανεξαρτήτως κενών του αλγόριθμου. Τέτοιες περιπτώσεις αλλά και άλλες συναφείς πρέπει να εξετάζονται με άλλο μάτι. το μάτι το ανθρώπινο και όχι του υπολογιστή. Αλλιώς δεν θα χρειαζόμασταν επιτροπές αλλά υπολογιστές και μόνο υπολογιστές για να γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές. Αν υπάρχει άνθρωπος που ζητά να πάει σε ένα νησί που δεν το ζητά κανένας , δεν υποσκελίζει και δεν αδικεί κανέναν άλλον , ας του δοθεί αυτή η μετάθεση . τόσο δύσκολο είναι;
Νομίζω ότι αυτές οι 3 προτάσεις θα αποκαθιστούσαν χρόνιες αδικίες και θα εξομάλυναν σχετικά γρήγορα την υπηρεσιακή μας κατάσταση, αλλά είμαι βέβαιη για την απουσία σχετικής πολιτικής βούλησης, το έχουμε πει κατ΄επανάληψη, πρώτα θα καταρρεύσει όλο το δημόσιο και μετά θα ξεβολευτούν τα βύσματα.
Τόσο απλά.