0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις απόλυτο δίκιο, πάντως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε βιώσει και εμείς και αυτή την πραγματικότητα, δε διοριστήκαμε απευθείας σε μεγάλα ΠΥΣΔΕ, απλά στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία έτυχε να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά, αυτό κάνει και όλη τη διαφορά.
Είναι λίγο δύσκολο να εισακουστούν νηφάλιες τοποθετήσεις μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό μηνυμάτων. Όχι όμως και μάταιο.Δεν υπάρχουν κενά/πλεονάσματα από κάποιον αλγόριθμο/myschool κτλ.Αν κάποιος μελετήσει την 97338/Δ2/24-06-2014 - Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015 (http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/egiklios_kenon_2014_2015.doc) θα διαπιστώσει ότι στον πίνακα Γ υπάρχουν τελικά οι στήλες:1) ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ2) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΔΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑΔείτε λίγο τον Πίνακα Γ της Α' Αθήνας για να καταλάβετε τι εννοώ: http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/organikes_theseis_pysde_a_athinas_2014.xlsΑυτές οι 2 στήλες καταχωρίζονται στο e-DataCenter από τις ΔΔΕ, όπως αναφέρει στη συνέχεια και η εγκύκλιος:"Επισημαίνεται εκ νέου ότι τα στοιχεία του Πίνακα Γ΄ θα καταχωρισθούν στο σύστημα e-DataCenter αρμοδίως από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης θα καταχωρίσουν την εκτίμησή τους στη στήλη «Εκτίμηση Περιφερειακού Διευθυντή Ελλείμματα(-) /Πλεονάσματα(+)»,με το ανάλογο πρόσημο, καθώς η στήλη είναι ενιαία και το έλλειμμα ή πλεόνασμα φαίνεται από το πρόσημο του αριθμού που σημειώνεται."Έχουμε λοιπόν:1) ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ2) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΔΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ3) Εκτίμηση Περιφερειακού Διευθυντή Ελλείμματα(-) /Πλεονάσματα(+)Το 1) είναι αυτό που πολλοί εδώ στο forum λένε εκτίμηση αλγορίθμου/myschool, o Κορδής αναφέρει ότι κάποιοι τα αποκαλούν και "πραγματικά" κενά, η ουσία, όμως, είναι ότι πρόκειται για τα ελλείμματα/πλεονάσματα όπως αυτά έχουν υπολογιστεί από τις ΔΔΕ κατ' εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου και από τον Πίνακα Γ για κάθε Περιοχή Μετάθεσης έχουν καταχωριστεί στο e-DataCenter.
Δεν είναι άλλο θέμα. Τότε οι φιλόλογοι πανηγυρίζατε εις βάρος των ξενόγλωσσων, γιατί φυσικά σας συνέφερε η αύξηση των ωρών των αρχαίων. Για ποια αλληλεγγύη μιλάμε; Ο θάνατος σου η ζωή μου...
Μην είσαι τόσο σίγουρη (για το βήμα μπροστά εννοώ).
Αν θυμάμαι καλά εκπαιδευτικοί υπήρξαμε και αρκετοί από εμάς κατά την διάρκεια των εποχών διορισμού υπεραρίθμων από πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες κλπ. μέσω πινάκων, ειδικών κατηγοριών και τρέχα γύρευε... Ας μην αναφερθούμε στο φιάσκο, όπου μόνον το 32% των "κορόϊδων" διοριζόταν μέσω ΑΣΕΠ... Μα να μην θυμάται βρε παιδί μου κανείς το πόσοι πέρνανε μετάθεση σε περιοχές της Αττικής και μένανε 15 χρόνια και βάλε στην διάθεση των ΠΥΣΔΕ και χωρίς οργανική, μόνον και μόνον γιατί έπρεπε να μετατεθούν συγκεκριμένα άτομα σε περιοχές της πρωτεύουσας και άλλων νομών? Ή σάμπως ξεχάσαμε τον μεγάλο αριθμό των αποσπάσεων, όπου ειδικά σε κάποιες θέσεις στα νησιά γινότανε το "φύγε εσύ έλα εσύ"... Σχολεία σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές μένανε χωρίς βασικές ειδικότητες μέχρι τον μήνα Δεκέμβριο, γιατί αυτοί που είχανε τοποθετηθεί εκεί βάζανε λυτούς και δεμένους για να πάρουν την απόσπαση τους. Εκπαιδευτικός δεν γνωρίζω αν είναι αυτος που έχει το θάρρος να αναφέρεται στις στρεβλώσεις που είχαμε εμείς οι ίδιοι δημιουργήσει, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι αυτός ο οποίος "αφήνει" τους μαθητές του Νοέμβριο μήνα χωρίς δάσκαλο, μαθηματικό ή φιλόλογο μόνον και μόνον για να βρεθεί κοντά στο σπίτι του. Όσον αφορά δε την κοινωνική μέριμνα από πλευράς κράτους (επιδότηση ενοικίου, εισιτηρίων κλπ) αυτά έπρεπε να τα ζητούσαμε κάθε φορά που πηγαίναμε στις εκλογές των εκπροσώπων του κλάδου και όχι να κρατάμε στο καρνέ τα τηλέφωνα των αιρετών για να παρακαλέσουμε για καλή τοποθέτηση, απόσπαση κλπ...
Ως κλάδος εκπαιδευτικών οφείλουμε να ξεχωρίζουμε για τις αξίες μας, την καλλιέργειά μας, την στάση μας, τις προσωπικές μας επιλογές και το ήθος μας. Οι τελευταίες 30-40 σελίδες του φόρουμ αυτού αποκτούν συνεπώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας.