0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποιους "μερικούς" εννοείς?
Θα επαναλάβω τα συγχαρητήρια μου σε όσους πήραν μετάθεση, ευχές για καλή υπομονή σε όσους δεν πήρανε και κυρίως ψυχραιμία. Καταλαβαίνω την οργή σας, έχω δει δεκάδες συναδέλφους της ειδικότητας μου να μετατίθενται στον τόπο συμφερόντων μου με εικονικά περισσότερα μόρια ενώ οι ίδιοι δεν υπηρέτησαν, ούτε μια φορά μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μην ξεσπάτε σε συναδέλφους που πήραν μετάθεση. Εξ' άλλου κι εσείς θα χαιρόσασταν με τη μετάθεσή σας ακόμα και αν ξέρατε ότι δεν υπάρχει σίγουρα οργανική εκεί που πήγατε.
Όταν διορίστηκα πριν λίγα χρόνια, έτυχε στη φουρνιά μου να επιλέγω πρώτος σχολείο μεταξύ των υποψηφίων. Αισθάνθηκα τυχερός καθότι είχα πολλές επιλογές μπροστά μου. Ένας συνάδελφος παλιά καραβάνα μου είπε να μη χαίρομαι τόσο πολύ γιατί είναι πολύ πιθανό εκεί που κατά το υπουργείο υπάρχουν κενά, αυτά στην πραγματικότητα να μην υπάρχουν. Μου σύστησε επομένως, πριν συμπληρώσω την αίτηση με τις προτιμήσεις μου, να κάνω ένα τηλέφωνο στις κατά τόπους Δ.Δ.Ε. να ρωτήσω για τα κενά. Και, ω του θαύματος, στις περισσότερες εξ αυτών, δεν υπήρχαν κενά στην ειδικότητά μου, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο μου έδινε 17 ολόκληρες επιλογές. Φυσικά δεν πήρα οργανική και ήμουν πέρα δώθε, παρά το γεγονός ότι επέλεξα πρώτος. Εν ολίγοις, κάτι που το υπουργείο δεν τηρεί στις προσλήψεις, είναι δύσκολο να το τηρήσει και στις μεταθέσεις και όσοι πήραν μετάθεση δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θα βρουν και οργανική. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.
χωράει μέσον στις μεταθέσεις;;; αν το βύσμα είναι το τελευταίο σε σειρά μορίων ναι να κάνει την παρασπονδία αλλά μιλάμε για πόσες τέτοιες περιπτώσεις φαντάζομαι ελάχιστες. Τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και δικά μας είναι: 1) η υπογεννητικότητα με όξυνση την περίοδο της κρίσης, θα δούμε σε λίγα χρόνια τα αποτελέσματα που θα συγχωνεύονται οι μονάδες και τα τμήματα. 2) η δικαιολογημένη φυγή των μεταναστών με τα παιδιά τους και το καλύτερο οι πολιτικές αποφάσεις για μείωση ή διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Έχετε φανταστεί το ρυθμό λουκετώματος των σχολείων αν εφαρμοστεί το σύστημα με την κάρτα γονιού; και άντε να πάρει μετάθεση μετά σε πόλη. Σε χωριό η νησί θα παρακαλάμε να είμαστε αφού εκει δεν θα ανοίγουν ιδιωτικά.αν και ΠΕ70 και στον τόπο μου αλλά η σύζυγος νησί και μακρινό
μπορεί αυτά να έχουν στο νου τους και δεν κάνουν προσλήψεις. Ότι στο μέλλον δεν θα χρειάζονται τόσοι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι-εκπαιδευτικοί.