0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχει δημοσιεύσει πίνακα σύνθεσης προσωπικού η α Αθήνας, και όπως και να το τραβήξεις από εδώ και από εκεί, καταλαβαίνεις ποιοί ειναι κρυμμένοι στα γυμνάσια ( αφού εχει κενά της ειδικότητάς τους στα λύκεια). Για ΠΕ04 μιλάω.Παρόλο που η υπεραριθμία κρίνεται ενιαία σε αυτή τη φάση, η α Αθήνας και η γ υποχρεούται να βγάλει νόμιμο πίνακα κενών ανα ειδικότητα Πε04 για τοποθετήσεις αργότερα ( σιγά μην το κάνουν).Α και κανένας νομος δεν κάνει πρόβλεψη για διαφορετική μεταχείριση γυμνασίων και λυκείων. Αυτά ειναι γνωστές απατεωνιές, που ομως γίνονται παντού. Αλλά τι να πω και γω, .... Όταν έχουν ανάγκη οι άνθρωποι... Όλοι οι αλλοι να πανε να μπιπ!
Σήμερα το πρωί σκέφτηκα και άλλο λόγο που χάθηκαν κενά φυσικών και μαθηματικών:τα δεύτερα πτυχία. Σήμερα πάλι είδα αναγνώριση δεύτερης ειδικότητας και πάλι οι περισσότεροι ήταν πληροφορικής και αναγνώρισαν δεύτερη ειδικότητα μαθηματικού ή φυσικού. Προφανώς και αυτοί καλύπτουν πολλά κενά. Δεν θυμάμαι αν στο myschool υπάρχει πρόβλεψη και για δεύτερο πτυχίο.
Στα Γυμνάσια, σε όλες τις Διευθύνσεις, η άρση υπεραριθμίας γίνεται ενιαία, για όλο τον κλάδο.Στα Λύκεια, τα κενά δηλώνονται ως προς την ειδικότητα.
Υπαρχουν πολλοί φυσικοί και μαθηματικοί στις πρωτες φουρνιες πληροφοριακών, δηλαδή απο τους 1000 περιπου πληροφορικους με σεμιναρια 400 ωρων περισσοτεροι απο τους μισούς είναι φυσικομαθηματικοι. Και οι περισσότεροι βρίσκονται στις μεγάλες πολεις. Οποτε αν αναγνωρίσουν το δεύτερο (βασικά το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ) πτυχίο μπορούν να συμπληρώνουν με φυσικές και μαθηματικα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν το έκανε κανεις αλλά τώρα με το φόβο των μεταταξεων και υποχρεωτικών μεταθέσεων θα το κανουν αρκετοί.
Ολοι οι εκπαιδευτικοι πληροφορικης και φυσικης ραδιοηλεκτρολογιας που ξερω εγω εχουν παρει δευτερη ειδικοτητα φυσικης και μια εχει παρει μαθηματικων (μαλιστα ετσι καταφερε επιτελους να καλυψει ωραριο με τα μαθηματικα, γιατι για πολλα χρονια δεν καλυπτε - ουτε ομως την εστειλε ποτε το ΠΥΣΔΕ με διαθεση σε αλλο σχολειο, παρολο που ειχε πολλες ωρες κενο).
Είχα ξαναγράψει για υπεραριθμίες που καλύπτονταν τα τελευταία πολλά χρόνια και τώρα πια βγαίνουν στη φόρα. Πράγματι η Α΄Πειραιά έβγαλε κενά-πλεονάσματα και υπάρχουν ένα σωρό υπεράριθμοι παντού. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς... Αυτά τα ξέρανε όμως στο ΠΥΣΔΕ και γι΄αυτό δηλώσανε 0 μεταθέσεις. Να δείτε που χωρίς μεταθέσεις και με τόσες συνταξιοδοτήσεις, πάλι θα μείνει κόσμος στη διάθεση. Τι θα μείνει κόσμος δηλαδή; εδώ θα περισσεύουν περισσότεροι κι από πέρισυ. Κι όλο αυτό χωρίς νέα αύξηση ωραρίου, ε!
Κάνω αυτή την ερώτηση, γιατί ίσως υπάρχει τρόπος να αλλάξει κάτι στον υπολογισμό των μορίων της και να γίνει αποδεκτός...το άλλο, να ζητήσει επανεξέταση των μορίων των τελευταίων που μετατέθηκαν το θεωρείτε αντισυναδελφικό;
Αυτή η απατεωνιά ευτυχώς δεν ισχύει σε όλες τις διευθύνσεις, ήδη κάποιες έβγαλαν τα κενά ανα ειδικότητα στους πε04 παρόλο που αφορά την υπεραριθμία όπως η ΔΑθηνας, η Πέλλα, οι Σέρρες, ο Έβρος , η Κόρινθος. κ.α.Εννοείται οτι η ρύθμιση θα γινει ενιαία ( μεχρι να γίνει κάτι πιο δικαιο σ αυτή τη χώρα), αλλά οι τοποθετήσεις μετέπειτα ειναι ανα ειδικότητα. Οπότε πρέπει να βγάλουν μετά την ρύθμιση της υπεραριθμίας πραγματικά κενά για τοποθετήσεις ανα ώρες ειδικότητας.Και αυτά τα μπακαλίστικα με τα γυμνάσια και τα λύκεια, καλό ειναι και οι άλλες διευθύνσεις να αρχίζουν να τα ξεχνάνε..... Δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται .....
Υπαρχουν πολλοί φυσικοί και μαθηματικοί στις πρωτες φουρνιες πληροφοριακών, δηλαδή απο τους 1000 περιπου πληροφορικους με σεμιναρια 400 ωρων περισσοτεροι απο τους μισούς είναι φυσικομαθηματικοι. Και οι περισσότεροι βρίσκονται στις μεγάλες πολεις. Οποτε αν αναγνωρίσουν το δεύτερο (βασικά το πρωτο) πτυχίο μπορούν να συμπληρώνουν με φυσικές και μαθηματικα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν το έκανε κανεις αλλά τώρα με το φόβο των μεταταξεων και υποχρεωτικών μεταθέσεων θα το κανουν αρκετοί.
Μια απορία... Πώς γίνεται ο εκπαιδευτικός πληροφορικής να πάρει ειδικότητα φυσικού; (Το να παίρνει ο φυσικός ειδικότητα πληροφορικής το ξέρω ότι έχει γίνει με τα σεμινάρια 400 ωρών στην πληροφορική)