*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 334871 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Roula_S

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #756 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:41:58 pm »
κοριτσια εγω πιστευω πως πρεπει να μαζευτουμε κ να παμε εξω απο τα γραφεια των Α βαθμιων μας κ να αρχιζουμε να διαμαρτυρομαστε.αν δε βγουμε εξω στουσ δρομους να διαδηλωσουμε δεν προκειτε να αλλαξει τιποτα.
Συμφωνώ !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:40:32 »

Αποσυνδεδεμένος xrysakids

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #757 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:42:26 pm »
μα εγώ λυπάμαι που βλέπω αγωνια μόνο για τις πιστώσεις και αν θα πάρει β φάση. Κ αν πάρει 200 ή 300 άτομα και τι έγινε; θα δουλέψουν κάποιοι και θα εξαφανιστούν απο το φορουμ ευχαριστημένοι. Κ οι υπόλοιποι; και τα ολοήμερα που έκλεισαν φέτος; νομίζετε οτι θα ξανανοίξουν; σχολειο που κλείνει δεν ξανανοίγει. Νομος του κράτους. Τέλος. Κ αν ειχαμε όλες παιδιά και δεν είχαμε που ν α τ αφήσνουμε τι θα κάναμε ως γονείς; Η είναι ωραιο να είσαι 32 και 35 και να τρεχεις ανα την ελλάδα χωρις οικογένεια και δικά σου παιδιά για 850 ευρώ....

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #758 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:43:30 pm »
παραιτήθηκε η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας α αθηνών διάβασα.

Αποσυνδεδεμένος παπ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #759 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:45:58 pm »
μα εγώ λυπάμαι που βλέπω αγωνια μόνο για τις πιστώσεις και αν θα πάρει β φάση. Κ αν πάρει 200 ή 300 άτομα και τι έγινε; θα δουλέψουν κάποιοι και θα εξαφανιστούν απο το φορουμ ευχαριστημένοι. Κ οι υπόλοιποι; και τα ολοήμερα που έκλεισαν φέτος; νομίζετε οτι θα ξανανοίξουν; σχολειο που κλείνει δεν ξανανοίγει. Νομος του κράτους. Τέλος. Κ αν ειχαμε όλες παιδιά και δεν είχαμε που ν α τ αφήσνουμε τι θα κάναμε ως γονείς; Η είναι ωραιο να είσαι 32 και 35 και να τρεχεις ανα την ελλάδα χωρις οικογένεια και δικά σου παιδιά για 850 ευρώ....

ακριβώς!!!πόσο συμφωνώ!!!δηλαδή αν αύριο γίναι η β΄φάση το πρόβλημα λύθηκε!!!!κρίμα!!!κρίμα γιατί υποτίθεται πως είμαστε εκπαιδευτικοί!!!καλά να πάθουμε!!!μας δίνουν ότι μας αξίζει!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:40:32 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #760 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:49:35 pm »
Θανάσης Γκούμας
Παραιτήθηκε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Παραιτήθηκε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
pekp.gr
Την παραίτησή της κατέθεσε στον Περιφερειακό Διευθυντής Αττικής Δ. Γκίνη , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας Δήμητρα Χατζημανώλη . Στη θέση της

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #761 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:54:27 pm »
μα για αυτο και ο κλάδος μας δεν πάει ποτέ μπροστά. Η καθε μία κοιτάει τον ευατό της και να μην κατηγορούμε την ΔΟΕ. Αυτοι καλά κάνουνε εμείς τι κάνουμε; καμία μόνιμη δεν κάνει απεργία κοιτάει να ναι κοντά στο σπίτι της, να μην φτιάξει ολοήμερο και ΖΕΠ για να μην αλλάξει το ωράριο της κ πόσα άλλα που όλες τα έχουμε ζήσει νομίζω. Φταίει οτι είμαστε μόνο γυνάικες στον κλάδο μας; Φταίει οτι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας; με τους άλλους; Δεν ξέρω. Τα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας.

Αποσυνδεδεμένος bubbletrouble

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #762 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:02:15 pm »
       Καλησπέρα. Παρακολουθώντας κι εγώ τη συζήτηση στο mega συνειδητοποίησα δυο πράγματα. Το πρώτο είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός μη κομματικού συλλόγου, από το σύνολο των νηπιαγωγών. Το υπουργείο μιλάει δίνοντας την αίσθηση του γνώστη των αριθμών, του εξορθολογιστή και του ρυθμιστή  "έξυπνων", δηλαδή λογικών και ήπιων μέτρων τα οποία "αναγκάζεται" να πάρει, "όσο εμείς σαν εκπαιδευτικοί λέμε τα δικά μας και στην ουσία εμφανιζόμαστε εκτός πραγματικότητας".Όσοι ακουσατε το διάλογο έχετε διαφορετική αίσθηση?                                                                                                                                                                                                                                                                        Δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι η εσωτερίκευση και η τσακισμένη ψυχολογία που έχουμε αποκτήσει, δεν μας επιτρέπουν να αντιπαρατεθούμε με τον ίδιο τρόπο. Αριθμοί, στοιχεία. Κενά, ελλείψεις. Πώς αλλιώς θα καταλάβει κάποιος εκτός εκπαίδευσης ένα πραγματικό-αριθμητικό πρόβλημα, τη στιγμή που η μαζική ενημέρωση σήμερα έχει υποβληθεί στην κατανόηση των αριθμών. Τη στιγμή που κάθε κλάδος νιώθει υποψήφιο επόμενο θύμα, για να βγούν άλλοι, συνολικοί αριθμοί απολύσεων και το υπουργείο απαντά στα εκπαιδευτικά θέματα με λογική επίγνωσης και ευφησυχασμού? Και τα λέω αυτά βλέποντας τον εκπρόσωπο της ολμε με τι επιχειρήματα μιλούσε , εγώ ένιωσα ¨αμηχανία¨ δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε, ήταν για μένα ανεπαρκής, αν ήμουν από άλλη χώρα ή άσχετη, σας το λέω, θα πίστευα τον κεδίκογλου και σχεδόν με έπεισε κιόλας!! (λέμε τώρα, έτσι?) Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε και να παρουσιασούμε αριθμητική εικόνα? Και ποιός είναι τώρα στην αδύναμη θέση? Γνωρίζουμε όλοι σιωπηλά, λίγο απο αριστερά λίγο από δεξιά να παραθέτουμε τι ακούμε και μετά είτε πέφτουμε ψυχολογικά, είτε κανούμε υπομονή. Και καταλήγουμε ίσως τόσο συναισθηματικοί, και καταλήγουμε τόσο να αισθανόμαστε "ανοργάνωτοι" οι ίδιοι λόγω και ατομισμού και γενικής νοοτροπίας με βάση την οποία μεγαλώσαμε ότι όλα θα γίνουν, θα έρθουν , λίγη υπομονή, κάτι θα γίνει μωρέ...                                                                                                                                                                                                                                                                               Η προηγούμενη γενιά, εκπροσωπούμενη απ τα συνδικαλιστικά όργανα σε μεγάλο ποσοστό δεν είναι ικανοποιημένη ,αλλά ούτε και εμείς απο τέτοιους εκπροσώπους. Στο κάτω κάτω ας πολιορκούσαμε , όχι ατομικά, τους εκπροσώπους αυτούς !! Όλες οι αξιολογήσεις που περάσαμε ως τώρα ήταν σίγουρα ατομικές και ανταγωνιστικές. Αλλά βάλτε μια ζυγαριά και μετρήστε τα όλα. Πόσο δύσκολο είναι, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε να αρθρώσουμε λόγο σαν κλάδος με βάση τα πραγματικά προβλήματα που γνωρίζουμε? Και αν δεν το κάνουμε εμείς ,πραγματικά πιστεύετε ότι θα το κάνει κάποιος άλλος? Δηλαδή θα κινούμαστε ανάμεσα στο σοκ, τη γκρίνια και την ηττοπάθεια? Παρακολουθώντας το φόρουμ βλέπω και ενημερωμένες συναδέλφισσες και δυναμικές. Χρειάζεται στοχευμένη και "ψυχρή" διεκδίκηση. Δικτύωση, όσα σχολεία έχουν προβλήματα να μπορούν να απευθυνθούν κάπου επιπλέον και όχι ό,τι κάνουν ίσως μεμονωμένα. Υπάρχει συνδικαλισμός?? έχετε συνειδητοποιήσει πως πέρα από "κάποια ενημέρωση" οι αιρετοί..............??                                                                                                                                                                                                                                                                                   Και το δεύτερο πως καλώς ή κακώς , είμαστε σε εποχή "εξορθολογισμού". Θα υπάρξουν "θυσίες" απ όλους, ας το αποδεχτούμε. Είναι αργά με την οργάνωσή μας ως κλάδος νηπιαγωγών , να κάνουμε τη φωνή μας να ακούγεται ρε παιδιά, έστω αυτή η πολιτική να συναντά αντιστάσεις, όρια, κάποια δικαιοσύνη?? Ποιά είναι η ουσία, απλά να μας καλέσουν? και να χουμε 30 παιδιά σε δυσπρόσιτο? και του χρόνου ? Μήπως κολλάει το μυαλό μας από συνήθεια? Μιλάμε μεταξύ μας? Για τα προβλήματα μας? Καλό κι αυτό, αλλά πάλι , τ ακούει κανένας άλλος? Δεν έχουν ελπίδα 'εκπροσωπίσιμης" μορφής, και από κανέναν??? Που ακριβώς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας? Παραδεχόμαστε ότι δεν εχούμε?? Εμείς αν το παραδεχόμαστε μας έχουν καταπατήσει όλοι!! Πείτε μου, τι χάνω?? Αν όντως υπάρχει κάτι, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. Χωρίς απελπισία ρε παιδιά. Και ό,τι κερδίσουμε κέρδος θα είναι. Και όχι απλά κέρδος. Κερδισμένο κέρδος.                                                                                                                                                                                                                       Γίνεται χαμός , ας ξεκινήσουμε από κάτι ουσιαστικό, σαν πε60!!! Έχουμε και τόσες εμπειρίες και βιώματα οι πιο πολλές. Κι αυτό, σαν μονόδρομος, αλλιώς όσοι δεν ενδιαφερόμαστε συνειδητά τα παρατήσαμε. Ας γνωριστούμε προσωπικά, ας το παλεψουμε όπως μας κόβει , να δούμε τι μας ενώνει .Δεν είμαστε σε εποχή "αυτονόητου" όλοι αγωνίζονται πλέον. Και εννοώ να έχουμε μια υπόσταση σαν κλάδος, όχι να λειτουργούμε χώρια απ τις μεγαλύτερες ομάδες που ανήκουμε. Κι αυτή η οργάνωσή μας , γιατί να μην είναι αυτονόητο ότι θα πρεπε να υπάρχει, απ όλους τους υπόλοιπους, εκτός πε  60?? Είμαστε ικανοί να σκεφτούμε έναν τρόπο να "μας υποστηρίξουμε" και, πιστεύουμε ότι αξίζει? Αυτό το ερώτημα απευθύνω σε όλους. Γιατί το τι 'μπορούμε" , χωρίς να προσπαθήσουμε, δεν το ξέρουμε, δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα, αυτό είναι γεγονός . Δεν ξέρουμε καν ποιούς μπορεί να έχουμε συμμάχους στην πορεία. Κάθε άλλη πρόβλεψη, είναι υπόθεση, είναι δικαιολογία, απόρροια κάθε δικαιολογημένης κούρασης. Προτείνω να σκεφτούμε, να προσπαθήσουμε, και να στηρίξουμε η μια την άλλη. Στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου , το δικαίωμα των παιδιών στη δωρεάν παιδεία, νηπίων και προνηπίων, σε όσο γίνεται ασφαλές και παιδαγωγικό περιβάλλον. Ρε παιδιά, για αλλού βρίσκουνε λεφτά. Μη δουλευόμαστε. Και χωρίς λίγη τρέλα και λίγο "όνειρο".... ??                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Για μένα, οι πιο δύσκολοι αντίπαλοί μας, είναι το ψυχολογικό κλίμα απογοήτευσης , φόβου και ανασφάλειας, στο οποίο σαν αναπληρωτές τόσα χρόνια σαν να ¨εθιστήκαμε" και λίγο, σαν να είναι και νορμαλ, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε, συν το γενικό κλίμα . Πόσα πολλά μπορεί να περιμενούμε από μια απεργία , όταν το ίδιο το υπουργείο μας θεωρεί αρκετά εξαθλιωμένους οικονομικά για να τη φοβάται(το διάβασα σε κάποιες δηλώσεις δεν θυμάμαι με τα τόσα που διαβάζω που), όταν οι μόνιμοι δεν ενδιαφέρονται πολλές φορές ούτε να ενημερωθούν για το τι τους περιμένει τους ίδιους και φοβούνται και τις αξιολογήσεις και τόσα άλλα, όταν οι αναπληρωτές είναι σε ξένο μέρος και τρέχουν τόσα έξοδα. Ενημερωθείτε. Ενημερώστε τους μη απεργούς. Κάπου διάβασα "ανοιχτά σχολεία το πρωί, κλειστές πλατείες το απόγευμα". Σκεφτείτε το κι αυτό. Σκεφτείτε και έναν άλλο τρόπο σκέψης και νοοτροπίας απο την πλευρά μας. Που δεν αφορά μόνο ατομικές δράσεις. Σαν τα¨σημειακά κενά¨ που αναγνωρίζει το υπουργείο.

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #763 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:04:52 pm »

ακριβώς!!!πόσο συμφωνώ!!!δηλαδή αν αύριο γίναι η β΄φάση το πρόβλημα λύθηκε!!!!κρίμα!!!κρίμα γιατί υποτίθεται πως είμαστε εκπαιδευτικοί!!!καλά να πάθουμε!!!μας δίνουν ότι μας αξίζει!!!

κι εγώ αυτό λέω από την αρχή! πως το πρόβλημά μας δεν είναι το αν θα βγει κ ότε η β' φάση αλλά η διάσωση της παιδείας που όσο πάει κ αργοσβήνει! πρέπει να γίνει κάτι άμεσα!!!

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #764 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:06:31 pm »
κοριτσια εγω πιστευω πως πρεπει να μαζευτουμε κ να παμε εξω απο τα γραφεια των Α βαθμιων μας κ να αρχιζουμε να διαμαρτυρομαστε.αν δε βγουμε εξω στουσ δρομους να διαδηλωσουμε δεν προκειτε να αλλαξει τιποτα.

βασικά πρέπει ο Πανελληνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών να οργανώσει τέτοιες διαμαρτυρίες. μονοι μας πως να συντονιστούμε; κ το θέμα δεν ειναι να είμαστε 5 ατομα έξω από κάθε γραφείο, αλλά να μαζευτούμε κόσμος! εγώ πάντως συμμετέχω ευχαρίστως!!!

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #765 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:13:19 pm »
bubbletrouble    με κάλυψες!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Marinip

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #766 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:25:01 pm »
Σε συλλογικές και συντονισμένες κινήσεις θα είμαι
και γω εκεί!!Πώς μπορεί όμως να οργανωθεί κάτι τέτοιο από εμάς;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος zael

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #767 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 04:14:35 pm »
Σε συλλογικές και συντονισμένες κινήσεις θα είμαι
και γω εκεί!!Πώς μπορεί όμως να οργανωθεί κάτι τέτοιο από εμάς;;;;;;

Εμείς που είμαστε μακριά πως να διαμαρτυρηθούμε; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι απεργουμε και ναξεσηκωνουμε τους γονείς όταν διοριζομαστε. Που φέτος δεν το βλέπω.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #768 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 04:18:08 pm »
Σ' αυτή τη σελίδα στο twitter: https://twitter.com/dromografos μπορείτε να δείτε την κάλυψη της σημερινής πορείας με φωτογραφίες (ακόμη κι αν δεν έχετε λογαριασμό). Ήταν πραγματικά πολυπληθής, με εκπαιδευτικούς απ' όλη την Ελλάδα, φοιτητές και εργαζόμενους στα ταμεία.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος bubbletrouble

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #769 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 04:32:16 pm »
http://nipiagogoi.gr/palio_index.html
Πολλά μπορούμε. Δεν συνεννοούμαστε και δεν τα πιστεύουμε!!!  Είναι κάποιος στο σύλλογο αυτό? Γνωρίζετε κάτι για τις δράσεις , την εκπροσώπησή του, οι πιο ενημερωμένες?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)