*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε στις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες Σεπτεμβρίου 2013;

Ναι θα απεργήσω μέχρι τέλους
199 (53.4%)
Ναι θα απεργήσω αλλά κάποιες μέρες μόνο
126 (33.8%)
Όχι δεν απεργώ
30 (8%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
18 (4.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 371

Η ψηφοφορία έληξε: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:42:16 am

Αποστολέας Θέμα: Συμμετοχή στις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες Σεπτεμβρίου 2013  (Αναγνώστηκε 180810 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Εγώ, τελειώνοντας, θα ήθελα να σας προβληματίσω, λιγάκι.

Α. Μας συμφέρει να μην υπάρχει οργάνωση στον κλάδο μας και σε όλους τους εργασιακούς χώρους; Μάλλον όχι.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tina05

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συμφωνώ και επαυξάνω λκ στους προβληματισμούς σου , αλλά και στη αισιοδοξία σου.

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
 Χωρίς αισιοδοξία δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Παρόλα αυτά η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και καθένας σταθμίζει τις προτεραιότητές του!

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Είναι δικαίωμα του καθενός να δηλώνει τη διαφορετικότητα του, είτε ατομικά, είτε συλλογικά, να συμμετέχει σε προσυγκέντρωση ή ακόμα και σε διαφορετική συγκέντρωση συνολικά, γιατί διαφωνεί σε πολύ σημαντικά ζητήματα στην απόφαση που πλειοψήφισε. Είναι άλλο ο σεβασμός της απεργίας που ως απόφαση πρέπει να υλοποιείται από όλους τους συναδέλφους και είναι άλλο το να πρέπει με το ζόρι να συμφωνούν όλοι στην αντίληψη της πλειοψηφίας και ούτε κατ' ανάγκη έχουμε όλοι τα ίδια αιτήματα. Αυτό το τελευταίο είναι κάπως αντιδημοκρατικό να μην πω ολοκληρωτικό. Προσωπικά δεν έχω πετύχει απαγόρευση σε κάποιον να μιλήσει σε συνέλευση και ούτε φαντάζομαι οτι μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε ΕΛΜΕ. Μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις από κάτω ανάλογα με το τι λέει ο ομιλητής, σε αυτό δεν διαφωνώ. Τις περισσότερες φορές όμως πρόκειται για αυθόρμητες αντιδράσεις, με τις οποίες πρέπει να μάθουμε να ζούμε.
συνάδελφε όταν πας σε γενική απεργία  χωρίς κοινά αιτήματα απλά αποτυγχάνεις,
όσον αφορά το άλλο με τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ..... ε....... φαίνεται ότι εμείς το φανταστήκαμε ::)
αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικό είναι να απαιτείται από κάποιους όλοι οι υπόλοιποι να ασπάζονται κομματικά μανιφέστα και να ενστερνίζονται κομματικές πρακτικές.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφοι, δεν μπορείτε να με πείσετε ότι κάποιοι ψήφιζαν απεργίες που δεν τις εννοούσαν ή ότι κάποιοι λύγισαν στην πορεία (δεν τους κρίνω) επειδή οι συνδικαλιστές τους κοίταξαν στραβά. Κι εγώ έχω λυγίσει πολλές φορές στη ζωή μου κι έκανα το λάθος που κάνετε τώρα, δηλαδή να το φορτώνω σε κάποιον άλλο.
Συνάδελφε Sillcut, επαναλαμβάνω ότι εγώ δε θέλω εναλλαγή κυβέρνησης ούτε θα πιαστώ χέρι με χέρι με το φασίστα. Εσύ λες ότι δε γουστάρεις το μάντρωμα, αλλά εγώ δε γουστάρω τη σούπα. Αυτοί οι άνθρωποι που λες ότι λένε "ΠΑΜΕ μόνοι μας", είναι αυτοί που στήριξαν τη συγκεκριμένη απεργία, παρόλο που δεν ήταν η πρότασή τους (και αυτό το γνωρίζεις). Επίσης, εκτός από το "κομματικό μάντρωμα", όπως το ονομάζεις, υπάρχει και το μάντρωμα της σκέψης. Δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος δηλώνει ακομμάτιστος η σκέψη του δεν είναι μαντρωμένη και δε λειτουργεί με κλισέ (μη σου πω ότι λειτουργεί και με περισσότερα κλισέ). Υπάρχουν φωτογραφίες του δολοφόνου της Χ.Α. από το Σύνταγμα όπου δήλωνε ακομμάτιστος.  ;)
είναι προφανές ότι βγάζετε λάθος συμπεράσματα, μη κρίνετε εξ' ιδίων τα αλλότρια :)
δεν λυγίσαμε ακόμα (στην απεργία και γενικότερα) και συνεπώς δεν έχουμε να φορτώσουμε ..το λύγισμα μας σε κάποιον ;)
το τελευταίο bold ασχολίαστο,
πας μη ακομμάτιστος φασίστας?
δημοκρατικότατη άποψη,
κατά το πας μη Έλλην βάρβαρος?
Γι αυτό ΠΑΤΕ μόνοι σας. :)
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Κάνεις άλματα λογικής...

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
όχι, απλά λέω ξεκάθαρα αυτό που κάποιοι άλλοι υποννοούν :)
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μα δεν υπονόησε αυτά που τις προσάπτεις. Η ερμηνεία σου προϋποθέτει πολλά άλματα λογικής για να ξεπεραστεί η απόσταση ανάμεσα σε αυτό που είπε και σε αυτό που τις προσάπτεις οτι είπε για να φτάσεις στο τελικό σου συμπέρασμα.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει εδώ αυτός ο διάλογος ερμηνείας των όσων είπε τρίτος συνάδελφος,
εγώ έκανα μια ερμηνεία,
εσύ τη θεωρείς λάθος και υπερβολική,
ίσως έχεις δίκιο,
αλλά δεν είσαι ο συνάδελφος που λες ότι ερμηνεύω λανθασμένα
οπότε ας σταματήσουμε εδώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 01:13:26 am από silkcut »
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
συνάδελφε όταν πας σε γενική απεργία  χωρίς κοινά αιτήματα απλά αποτυγχάνεις,
όσον αφορά το άλλο με τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ..... ε....... φαίνεται ότι εμείς το φανταστήκαμε ::)
αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικό είναι να απαιτείται από κάποιους όλοι οι υπόλοιποι να ασπάζονται κομματικά μανιφέστα και να ενστερνίζονται κομματικές πρακτικές.

Δεν σου είπε κανείς οτι φαντάστηκες κάτι. Απλά ερμηνεύεις διαφορετικά το ίδιο γεγονός. Όταν παίρνω την απόφαση να μιλήσω μπροστά σε 150 άτομα, θεωρώ δεδομένο οτι θα υπάρξουν αντιδράσεις από όσους διαφωνούν μαζί μου, είτε αυθόρμητες, είτε στημένες. Έτσι είναι οι ζωντανές διαδικασίες. Γι' αυτό και σπάνια μιλάω σε συνελεύσεις. Δεν είναι φίμωμα όμως. Απλά άλλος μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια διαδικασία και άλλος όχι.Προσωπικά δεν μπορώ να ανταποκριθώ, δεν μου φταίει η συνέλευση γι' αυτό. Από αρχαιοτάτων χρόνων, έτσι διεξάγονται οι μαζικές συνελεύσεις, συναθροίσεις κόσμου. Δεν υπάρχει τρόπος (και δεν είναι και σωστό) να επιβάλλεις σε μια διαδικασία τόσο μαζική, οτι ο ομιλητής θα έχει κλίμα φροντιστηριακού μαθήματος. Υπογραμμίζω οτι κατηγορείς τους άλλους αυτό που απαιτείς εσύ από τους άλλους, κατακρίνοντας μια ξεχωριστή συγκέντρωση ή προσυγκέντρωση ή ακόμα και τα διαφορετικά ψηφοδέλτια.  Αυτό που μας ενώνει είναι οτι όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα και είμαστε πάνω κάτω στην ίδια κοινωνική θέση, συνάδελφοι δηλαδή. Διαφορετικά όμως  ερμηνεύει ο καθένας την αιτία του προβλήματος μας, επομένως και τη λύση του. Ενότητα δε σημαίνει να υποβάλλουμε σε λοβοτομή κάποιους και με το ζόρι να απαρνηθούν τη γνώμη τους. Και υπάρχουν γνώμες και αναλύσεις εκ διαμέτρου αντίθετες από την κυρίαρχη. Δικαίωμα του καθενός ατομικά ή οργανωμένα να προβάλλει αυτή τη διαφορετικότητα και να προσπαθεί να την καταστήσει κυρίαρχη.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Υπογραμμίζω οτι κατηγορείς τους άλλους αυτό που απαιτείς εσύ από τους άλλους, κατακρίνοντας μια ξεχωριστή συγκέντρωση ή προσυγκέντρωση ή ακόμα και τα διαφορετικά ψηφοδέλτια. 
μήπως μπορείς να μου υποδείξεις που ακριβώς το λέω αυτό, και ειδικά αυτό με τα ψηφοδέλτια?
μήπως όταν λέω ότι κατακρίνω τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις όταν έχουμε γενική απεργία με κοινά αιτήματα?
ΥΓ δεν απαιτώ τίποτα από κανένα. :)
συζήτηση κάνουμε, χωρίς νόημα βέβαια :)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 02:05:45 am από silkcut »
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
μήπως μπορείς να μου υποδείξεις που ακριβώς το λέω αυτό, και ειδικά αυτό με τα ψηφοδέλτια?
μήπως όταν λέω ότι κατακρίνω τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις όταν έχουμε γενική απεργία με κοινά αιτήματα?
ΥΓ δεν απαιτώ τίποτα από κανένα. :)
συζήτηση κάνουμε, χωρίς νόημα βέβαια :)

Όλες οι κουβέντες έχουν νόημα, ιδιαίτερα όταν διαφωνούμε. Χωρίς νόημα είναι οι κουβέντες, όταν συμφωνούμε, γιατί κανένας δεν κερδίζει τίποτα. Και νομίζω πως η κουβέντα μας είναι στην καρδιά του ζητήματος της απεργίας και το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τα προβλήματα και την απεργία επηρεάζει την απόφαση του για το αν θα συμμετάσχει η όχι. Η απεργία μπορεί να είναι γενική, αλλά δεν σημαίνει οτι όλοι έχουμε τα ίδια αιτήματα, ούτε όλοι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τις αιτίες τους με τον ίδιο τρόπο (γι' αυτό ακριβώς δεν έχουμε και τα ίδια αιτήματα). Κάποιος μπορεί να ικανοποιηθεί πχ αν πει η Κυβέρνηση, ωραία οι καθηγητές απεργούν, γυρίζουν πίσω οι καθηγητές που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και στη θέση τους θα βγάλουμε σε διαθεσιμότητα 2.500 οδοκαθαριστές. Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να ικανοποιούνταν και να πουν τι μας νοιάζει εμας, εμείς γυρίζουμε πίσω. Τάυτιση και μαζοποίηση απόψεων ποτέ δεν θα υπάρξει. Υπάρχουν αντιλήψεις που κατά καιρούς κυριαρχούν και πλειοψηφούν. Θα πω ένα απλό παράδειγμα, το οποίο αυτές τις ημέρες το έχω βιώσει πολύ έντονα:

Συζητάω με μέλος της ΔΑΚΕ, η πολιτική του θέση είναι οτι για όλα όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση φταίει αποκλειστικά ο Αρβανιτόπουλος και η ανικανότητα του και πως αν ήταν άλλος ο υπουργός δεν θα είχαμε διαθεσιμότητες στην εκπαίδευση και οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ήταν σχεδόν μηδενικές φέτος, γι' αυτό και βασικό αίτημα πρέπει να είναι η παραίτηση του υπουργού. Συζητάω με συνεργαζόμενο με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το μνημόνιο και αυτό που χρειάζεται είναι εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης (ντρέπεται ακόμα να πει να γίνουν αυτοί κυβέρνηση). Δική μου άποψη, το μνημόνιο είναι μια γραπτή συμφωνία και τίποτα παραπάνω για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν σκίσουμε το μνημόνιο και αλλάξουμε την Κυβέρνηση η κρίση πάλι θα είναι παρούσα και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τη "διαχειριστούμε". Για να ξεπεραστεί χωρίς να συνεχίσει η κατηφόρα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα πρέπει να τολμήσει όποιος κυβερνάει να διαγράψει μονοκονδυλιά το χρέος. Για να διαγράψει το χρέος δεν θα πρέπει να θέλει να είναι μέσα στην Ε.Ε. και το Ευρώ και για να μην πεινάσει ο κόσμος όταν γίνουν αυτά θα πρέπει να πάρει όλο το ενεργό και κοιμώμενο στα χρηματοκιβώτια κεφάλαιο να το κοινωνικοποιήσει και να το βάλει σε λειτουργία άμεσα. Από τις τρεις απόψεις κάποια κυριαρχεί στις συνελεύσεις και κάποια αιτήματα γίνονται τα "επίσημα" αιτήματα, όπως καταγράφονται στις αποφάσεις.

Αν δηλαδή επικρατήσει η ΔΑΚΕ, εγώ πρέπει να καταπιώ τη γνώμη μου και να πιστέψω οτι αν φύγει ο Αρβανιτόπουλος και γίνει υπουργός ο Αρούλης, ή η Αννούλα ή οποιοσδήποτε ξαφνικά θα πάρουμε αύξηση μισθών, θα ανακληθούν οι διαθεσιμότητα, θα προσληφθούν οι αναπληρωτές και η εκπαίδευση θα γίνει ως δια μαγείας παράδεισος; δεν έχω δικαίωμα να προβάλλω οτι αυτό είναι αυταπάτη; προσωπικά θεωρώ οτι έχω αυτό το δικαίωμα και προβάλλω αυτή την διαφορετική μου αντίληψη με όποιο μέσο θεωρώ καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
perastikos_kav,  πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω τα μηνύματά σου! :)

Συνάδελφε Silcut, είναι προφανές και ξεκάθαρο το τι γράφω και το τι επιθυμείς εσύ να εννοώ. Το να μη συμφωνείς με κάποιον είναι αποδεκτό και φυσιολογικό και ωραίο, αλλά πρέπει να διαφωνούμε στη βάση της λογικής και όχι στη βάση της φαντασίας.

Αλήθεια, έμαθες κανείς ποσοστά για την απεργία; Πάντως, από σχολεία που γνωρίζω και στην Αθήνα και στην επαρχία κακά τα μαντάτα, ακόμα κι εκεί που η απεργία βαστούσε μέχρι και την Παρασκευή.  :( Εσείς, τι γνωρίζετε;

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687