0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ασφαλώς το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, ασφαλώς το δικαίωμα στην απεργοσπασία είναι "ιερό", ασφαλώς το δικαίωμα στο να φτύνεις τους συναδέλφους σου και να τραβάς τον ατομικό σου δρόμο είναι απαραβίαστο. ασφαλώς και είναι δικαίωμα σου να κάνεις τέτοιες στιγμές τέτοιες επιλογές. Ασφαλώς σε τέτοιες στιγμές τα διλήμματα δεν είναι απλά αλλά αποτελούν κορυφαίες ηθικές επιλογές. είναι από τις στιγμές που διαλέγεις με ποιον είσαι. το χρέος των υπολοίπων είναι με τη συλλογικότητα και την οργάνωση του αγώνα να περιθωριοποίησουν τέτοιες επιλογές και να τους κάνουν να ντρέπονται. δικαίωμα στην εργασία σαφώς αλλά και απεργοσπάστης.
πολυ καλα τα λες john. κ εγω τα εχω πει κ στα σχολεια κ στο φβ κ παντου!! ποσες φορες ερχονταν συνδικαλιστε;ς κ καλα οτι νοιαζονταν για τους νεους!! εγω ειμαι αναπληρωτης κ δεν νοιαστηκαν οι παλιοι για το νομο της διαμαντοπουλου που εσκιζε νεοδιοριστους κ αναπληρωτες! ξερω νεοδιοριστους που τους πηγαν στα 88 ευρω κ τους πηγαν σε βουνα κ λαγκαδια κ οι παλιοι επιασαν τα κεντρικα σχολεια! ουτε καθηκοντα στα σχολεια ουτε τιποτα.μονο αραλικιπραγματικα στα σχολεια η κατασταση ειναι σαν το στρατο!!ο παλιος βασιλεευει,κ ο νεος κανει π..ες στον παλιογι αυτο ποτε δεν ειχα απεργησει!! τωρα να τα λουστουν αλλα ειναι αργα!!
η περιθωριοποίηση δεν είναι ούτε τραμπούκικη μη κανετε οτι δεν καταλαβαίνεται. μίλησα για ηθική επιλογή, που κατα βάση είναι επιλογή με ποιους είσαι και ποιους αφήνεις. Οι ηθικές επιλογές γίνονται σε συγκεκριμένα πλαίσια και φέρουν το βάρος της προσωπικής ευθύνης, ναι είναι δύσκολη επιλογή και θέλει κότσια. αναπαράγεται εδώ όλα τα επιχειρήματα της απεργοσπασίας, και ναι δεν σας εμποδίζει κανείς να κάνετε αυτές τις επιλογές. το ζήτημα έγκειται στο γεγονός ότι ήσασταν κρυμμένοι τις πρώτες μέρες και τώρα προσπαθείτε να φτιάξετε κλίμα απεργοσπασίας προβάλλοντας ότι πιο διασπαστικό μπορείτε. δε σας φταίει η ΟΛΜΕ συνιστώσα του σύριζα, τόσο χρόνια που η ΟΛΜΕ ήταν τσιράκι πασοκ - ΝΔ δεν σας ενοχλούσε κάτι. ούτε σας φταίνε οι συνάδελφοι νέοι και παλιοί. προσπαθείτε να διαιρέσετε τον κόσμο πετώντας την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για το παρελθόν γνωρίζοντας βέβαια ότι αυτά οφείλονται ακριβώς στην μη κινητοποίηση του κλάδου και στην αντιπροσώπευση χωρίς έλεγχο που είχαν επιβάλλει οι γραφειοκρατικές ηγεσίες Πασοκ - ΝΔ. τίποτα για το σήμερα των σχολείων, τίποτα για τα σχέδια για το δημόσιο σχολείο, τίποτα για το μέλλον των καθηγητών. Και όλα αυτά με τον μανδύα μιας δημοκρατικότητας ενώ ξέρετε με τι ποσοστά ψηφίστηκε η απεργία. αυτό που φοβάστε είναι ότι οι συνάδελφοι ξαναβρίσκουν βηματισμό συλλογικότητας και διαδικασιών που θα υπερβούν τη μιζέρια σας και τον ατομικό δρόμο του σκυψίματος και της επιλογής του γλυψίματος. αιδώς φιλισταίοι