*

Αποστολέας Θέμα: Ποιο το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στο σχολείο μας...;  (Αναγνώστηκε 74573 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AshenOne

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Απλώς...εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
Απ: Ποιο το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στο σχολείο μας...;
« Απάντηση #126 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 10:56:54 am »
Συνάδελφοι μην πέφτετε για άλλη μια φορά στην παγίδα της διχόνοιας.
Για όσους μη απεργούς μπορούν και θέλουν, υπάρχει και η λύση του να διαθέσουν ένα ημερομίσθιο εργασίας στο λογαριασμό αλληλεγγύης της ΟΛΜΕ, ή όπου αλλού κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη.
... Να μου κόψετε όμως και απόδειξη της εν λόγω "δωρεάς" να την κρεμάσω στο λαιμό... Όχι τίποτε!... Για να μην βρεθώ στο περιθώριο έπειτα από τους λοιπούς συναδέλφους μου!...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 10:58:12 am »
το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη και μαζική αντίδραση του κλάδου προ 3ετίας
το αδιαμφισβήτητο γεγονός της πολυδιάσπασης του κλάδου,
το αδιαμφισβήτητο άδειασμα της ΟΛΜΕ στο νέο συνάδελφο και όχι μόνο στα μισθολογικά θέματα (έντεχνα, επίμονα και εσκεμμένα κατά τη γνώμη μου αιρετοί και συνδικαλιστές στοχοποιούν με τα συνθήματα τους, τους κάθε λογής υπεράριθμους και πλεονάζοντες παρόλο που γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νομικά πραγματοποιήσιμο)
δεν συνεπάγονται για μένα ότι δε θα πρέπει να ξεκινήσει κάποτε μαζική και διαρκείας αντίδραση του κλάδου, στα όσα λαμβάνουν χώρα στον εργασιακό μας χώρο τους τελευταίους μήνες.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος AshenOne

• Έμπειρο μέλος
  • Απλώς...εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:01:56 am »
το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη και μαζική αντίδραση του κλάδου προ 3ετίας
το αδιαμφισβήτητο άδειασμα της ΟΛΜΕ στο νέο συνάδελφο και όχι μόνο στα μισθολογικά θέματα (έντεχνα, επίμονα και εσκεμμένα κατά τη γνώμη μου αιρετοί και συνδικαλιστές στοχοποιούν με τα συνθήματα τους, τους κάθε λογής υπεράριθμους και πλεονάζοντες παρόλο που γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νομικά πραγματοποιήσιμο)
δεν συνεπάγονται για μένα ότι δε θα πρέπει να ξεκινήσει κάποτε μαζική και διαρκείας αντίδραση του κλάδου, στα όσα λαμβάνουν χώρα στον εργασιακό μας χώρο τους τελευταίους μήνες.
... Αγαπητέ silcut... Αν κάποιοι σκέφτονταν και απαντούσαν σαν εσένα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα... μακάρι συνάδελφοι σαν εσένα να εκπροσωπούσαν τον κλάδο... το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι είναι πολύ προκλητικοί και επιθετικοί... σε μέγεθος βλακείας θα έλεγα...

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:07:25 am »
Ευτυχώς που κάποιοι που δεν είναι επιθετικοί και προκλητικοί λειτουργούν "κατασταλτικά"....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:15:34 am »
Σήμερα σε μας περίπου 80% απεργούν (επαρχία,

Αποσυνδεδεμένος ria A

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:21:11 am »
στο σχολείο μου πάντως σήμερα από τους 35 λείπουμε μόνο 4 . (απογοήτευση)

Αποσυνδεδεμένος el noi de sucre

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:22:41 am »
είναι πολύ προκλητικό να λες στον άλλο ότι είναι δικαίωμα του η απεργοσπασία?
άλλωστε είναι πολύ προκλητικό να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στον αγώνα μετά από δημοκρατικές γενικές συνελεύσεις.
δεν είναι προκλητικό ούτε βλακεία να προσπαθείς να πείσεις τον καθηγητή ότι δεν έχει αξία να αγωνιστεί γιατί η ελμέ, τα παλιά χρόνια, ο σύριζα...
αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η συμμετοχή γιατί όπως φάνηκε με τη συμμετοχή ο όρος "απεργοσπάστης" γίνεται ενοχλητικός για αυτούς που επιθυμούν οι καθηγητές να γυρίσουν ηττημένοι.
το ξαναλέω οι άνθρωποι χωρίς καμία διάθεση πρόκλησης διαλέγουμε με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε σε επίπεδο κοινωνικό, αυτό πιθανόν να ενοχλεί αλλά το ερώτημα δεν το θέσανε οι καθηγητές του τέθηκε από άλλου και αυτοί αποφασίζουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο. και όπως λέει και ένα αμερικάνικο τραγουδάκι από μια παλιά απεργία which side are you on? και σ' αυτό ο καθένας απαντά μόνος του.
καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:23:15 am »
Και σε μας το ίδιο: οι 4 που πήγαν χθες, πήγαν και σήμερα (επαρχία_γυμνάσιο). Δεν κατηγορώ τους συναδέλφους που δεν απεργούν, ωστόσο, είμαι σίγουρος πως αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν αντιδράσαμε το 2010 (ορθώς και δικαίως το λένε, σαφέστατα και θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι και είμαστε τότε απαράδεκτοι), ούτε τότε θα απεργούσαν!

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 11:26:48 am »
Στο σχολείο μου, όπως και χθες, δεν απεργεί ο διευθυντής και ένας συνάδελφος. Ενθαρρυντικό. Να δούμε τι θα γίνει σήμερα στη συνέλευση.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 12:52:24 pm »
ωστόσο, είμαι σίγουρος πως αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν αντιδράσαμε το 2010 (ορθώς και δικαίως το λένε, σαφέστατα και θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι και είμαστε τότε απαράδεκτοι), ούτε τότε θα απεργούσαν!
Εντελώς συναδελφικά θα σου πω ότι γενικεύεις και αυτό είναι το λάθος σου.
Εγώ δεν είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου, εσύ πως είσαι σίγουρος/η για τους άλλους? :)
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 12:55:52 pm »
Ξέρουμε καθόλου πώς πήγε η σημερινή απεργία;; Στα νηπιαγωγεία τι έγινε; Στην τηλεοραση δεν λενε...

Αποσυνδεδεμένος nenia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Dreams are what we have."
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 02:35:01 pm »
Στην Άρτα 20% καθηγητές και 30% δάσκαλοι...Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της πλειοψηφίας ικανοποιήθηκαν...Υπάρχουν μόνο κάποιοι λίγοι που συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι κάτι πάει στραβά....

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 02:40:44 pm »

Επειδή είμαι κι εγώ νέος σχετικά συνάδελφος. Όποιος συμμετέχει εκπροσωπείται. Η ΟΛΜΕ δεν είναι ένα πρόσωπο, είναι ένας φορέας στον οποίο έχουμε (προσωπικά πλέον δεν έχω, αφού ανήκω στην πρωτοβάθμια) δικαίωμα συμμετοχής όλοι μας. Η κατεύθυνση και οι δράσεις της ΟΛΜΕ είναι η συνισταμένη της θέλησης όλων όσων συμμετέχουν. Όσοι δεν συμμετέχουν δεν μπορούν να διαμορφώσουν τη συνισταμένη. Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ορθά, αλλά δεν έγιναν, γιατί πέντε άνθρωποι στο συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισαν έτσι, αλλά γιατί εμείς ως σύνολο είχαμε αυτή τη στάση. Από το 2004 που διορίσθηκα πηγαίνω κάθε χρόνο στις περισσότερες συνελεύσεις της τοπικής ΕΛΜΕ. Οι νέοι συνάδελφοι που συμμετείχαν ήταν από μηδέν έως μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών. Πως θα μεταφερθούν τα επιμέρους προβλήματα ενός νέου συναδέλφου και πως θα ληφθούν υπ' όψιν στις αποφάσεις, όταν απουσιάζει; ο καθένας που συμμετέχει προβάλλει τα πράγματα από τη δική του οπτική και δεν μπορεί να γνωρίζει την οπτική των άλλων. Νομίζετε πχ οτι η πλειοψηφία των συναδέλφων με 25 χρόνια υπηρεσία γνωρίζει οτι ο μισθός τους νεοδιόριστου είναι 670 ευρώ; όχι. Αν δεν έρθει ο νεοδιόριστος στη συνέλευση να το μεταφέρει αυτό, πως θα ληφθεί υπ' όψιν;

Εγώ δεν είδα ποτέ άρνηση του κλάδου να διεκδικήσει μισθολογικές αυξήσεις για τους νεότερους. Είδα όμως απουσία των νένων συναδέλφων στο να το αναδείξουν και να απαιτήσουν κινητοποιήσεις γι' αυτό το ζήτημα. Δυστυχώς είμαστε μια γενιά που δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε συλλογικά. Μεγαλώσαμε σε μια εποχή που αποθέωνε το άτομο και βλέπαμε μόνο την προσωπική μας πρόοδο μέσα από δουλειά είναι η αλήθεια (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κλπ). Αυτό που δεν κατανοήσαμε όμως και δεν το κατανοούμε ακόμα, είναι οτι για να υπάρξει η ατομική πρόοδος και να αναπτυχθούν οι ατομικές ικανότητες του καθενός είναι να υπάρχει το κατάλληλο κοινωνικό περιβάλλον που να το επιτρέπει. Το κατάλληλο κοινωνικό περιβάλλον δημιουργείται μόνο μέσα από τους συλλογικούς αγώνες. Η γενιά των παππούδων μας πχ που είχε ως μέσο όρο επιπέδου μόρφωσης το δημοτικό, ήταν λιγότερο ικανή ή το κοινωνικό περιβάλλον ήταν τέτοιο που δεν επέτρεπε τη βελτίωση του ατόμου; μάλλον το δεύτερο. Με σκληρούς  συλλογικούς αγώνες, όπου η θέληση και οι αναγκες του ατόμου υποτάχθηκαν στην κοινωνική πρόοδο δημιούργησε το περιβάλλον για να μπορούμε εμείς να μετράμε με περηφάνια τους τίτλους σπουδών, τις ξένες γλώσσες και να καμωνόμαστε τους καμπόσους.

Το δικαίωμα του ατόμου λοιπόν για μένα καταργείται όταν έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη και το δικαίωμα της κοινωνίας όχι απλά για πρόοδο, αλλά πλέον ακόμα και για επιβίωση. Η απεργία είναι μια μάχη, μιας κοινωνικής ομάδας, μιας κοινωνικής τάξης απέναντι σε μια άλλη κοινωνική τάξη (το οτι κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη μάχη και αν τη χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για να γίνουν κυβέρνηση δεν αναιρεί τον ουσιαστικό χαρακτήρα της μάχης. Στο κάτω κάτω είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε την εκμετάλλευση του αγώνα μας). Αυτή τη στιγμή η απεργία μας είναι ένας αγώνας απέναντι στην οικνομική ελίτ και την πολιτική ελίτ που την εκπροσωπεί και η οποία θέλει να ισοπεδώσει όποια στοιχεία κοινωνικής πολιτικής μέσω της παιδείας και της υγείας έχουν απομείνει. Όταν κάποιος ανήκει σε αυτή την κοινωνική ομάδα ή τάξη και η απεργία ξεκινάει με 90% δεν έχει δικαίωμα να μη συμμετέχει σε αυτή τη μάχη, χωρίς να φέρει τη ρετσινιά του προδότη, του ανθρώπου, ο οποίος βοήθησε τον αντίπαλο να μας νικήσει. Δεν μπορεί να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίττα ολάκερη. Δεν μπορεί να αχρηστεύει τη θυσία του μεροκάματου από τους χιλιάδες απεργούς και να θέλει να τον αντιμετωπίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα, διότι με τις πράξεις του αποδεικνύει οτι δεν λειτουργεί ως συνάδελφος. Κάθε επιλογή έχει το τίμημα της. Εγώ συμμετέχοντας στην απεργία θα αφήσω τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σπίτι για 2-3 μήνες για να γλιτώσω βενζίνες και να μπορέσω να ανταποκριθώ στην περικοπή που θα μου γίνει. Και ο απεργοσπάστης θα πληρώσει το δικό του τίμημα, γιατί την κρίσιμη στιγμή μου έριξε πισώπλατη μαχαιριά και ακύρωσε και το δικό μου αγώνα. Διότι δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην εργασία που ασκεί. Ασκεί και μια δύναμη που σπρώχνει προς την αποτυχία και το δικό μου αγώνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 03:45:23 pm από perastikos_kav »

Αποσυνδεδεμένος nenia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Dreams are what we have."
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 03:00:47 pm »
@perastikos_kav

δεν ξέρω αν μπορεί με καλύτερο τρόπο να εκφράσει κάποιος την πραγματικότητα. Συμφωνώ πλήρως με τα λεγόμενα σου και σημειώνω για όσους δεν το ξέρουν ή για το χ ψ λόγο πάλι δεν θα μπορέσουν, σήμερα πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις ΕΛΜΕ σε όλες τις πόλεις για τη  συνέχιση των κινητοποιήσεων...Ας έρθουν να εκφράσουν δημοκρατικά τη γνώμη τους για να μεταφέρει και ο κάθε πρόεδρος το "σωστό" παλμό στην Αθήνα και να μην κατηγορούν πάλι τη μειοψηφία που παίρνει τις αποφάσεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)