*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιες 2008  (Αναγνώστηκε 109843 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Απ: Πανελλήνιες 2008
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 24, 2008, 12:28:10 am »
Aγάπη άστο καλύτερα!
 Κι εγώ που έκανα ανταύγειες με κάτι λεφτουδάκια από ιδιαίτερα δεν μου πέτυχαν!!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Καλο!!!!!!
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:09:44 »

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 24, 2008, 01:38:43 pm »
Μπορεί να μου πει κάποιος ή κάποια με ποιο κριτήριο αξιολογείται η ευκολία ή δυσκολία των θεμάτων;

καποια πραγματα που μπορω να πω κατα την γνωμη μου για την θεωρητικη κατευθυνση(Αρχαια και Λατινικα) ειναι οτι στο αδιδακτο κειμενο η στρωτη μεταφραση, η απουσια συνθετων συντακτικων φαινομενων π.χ εξαρτημενοι υποθετικοι ,ρηματικα επιθετα κτλ η προτιμηση σε ρηματα περισσοτερο συνηθισμενα σιγουρα κατατασσει τα θεματα στα λεγομενα ''βατα προς ευκολα''...επισης στο διδαγμενο αποσπασμα σιγουρα ενα αποσπασμα της Πολιτειας θα διευκολυνει την κατασταση σε σχεση με τον πιο δυσνοητο Αριστοτελη...τωρα για τα Λατινικα ενας μαθητης που κανει συστηματικη προσπαθεια απο την

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 24, 2008, 09:11:11 pm »
Ρε ας είχα εγώ μαλιά και θα δούλευα ταξί το βράδυ!

Για τα μαθηματικά πάντως, μόνο ελάχιστες μονάδες είναι οι σίγουρες κάθε χρόνο.
Ακόμα και στο 1ο θέμα, τα σωστά - λάθος δεν είναι ποτέ πολύ προφανή.

Πέρυσι, ένας μέτρια προετοιμασμένος μαθητής έπιανε αέρα το 15 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης.
Αυτό είχε να γίνει από τότε που πήρε ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα στο επιτραπέζιο γουότερ κρίκετ.

Δεν ξέρω αν στη θεωρητική κατεύθυνση είναι κυρίως θέμα διαβάσματος, αλλά σε Μαθηματικά (κυρίως) και Φυσική (δευτερευόντως) όλα τα λεφτά είναι η κατανόηση.
Πραγματικά μπορεί κάποιος να διαβάζει σαν τρελός και να πάει μέτρια και ο αετός να σκίσει αδιάβαστος.

Πάντως είναι αλήθεια ότι το έχουν ξεφτιλίσει πλέον.
Το 1993 που έδωσα εγώ, η ύλη στα Μαθηματικά ήταν όλη η κατεύθυνση που υπάρχει σήμερα σε
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 25, 2008, 12:01:31 am »
Εγώ θυμάμαι,που κάθε χρόνο ,με δέσμες λέμε τώρα,τα μισά και πλέον παιδιά που έβγαιναν από τα μαθηματικά και τη φυσική,έριχναν μαύρο δάκρυ.

Μια χρονιά μάλιστα,είχα ακούσει και το εξής θεικό............: αυτοί που έβαλαν τα θέματα,ήταν σατανιστές.............

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:09:44 »

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 25, 2008, 11:15:10 am »
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει site  με τα θέματα που έχουν μπει στις πανελλήνιες εξετάσεις την εποχή των δεσμών ; (δεκαετία 80-90)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 25, 2008, 11:17:54 am από peri2005 »

Αποσυνδεδεμένος theory

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση-ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 25, 2008, 11:35:12 am »
Ρίξε μια ματιά στο   http://www.mathsforyou.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=65
Έχει θέματα πανελληνίων από το 1974 μέχρι σήμερα!

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 25, 2008, 03:21:19 pm »
Το 1993 που έδωσα εγώ, η ύλη στα Μαθηματικά ήταν όλη η κατεύθυνση που υπάρχει σήμερα σε
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 25, 2008, 04:12:44 pm »
Δεν είναι μόνο οι γονείς που κακομαθαίνουν τα παιδιά τους.
Όλοι τα κακομαθαίνουν.
Σάμπως στα φροντιστήρια που είμαστε σούζα στα παιδιά,δεν τα κακομαθαίνουμε?
Ή στα σχολεία που βάζουμε βαθμούς ότι να'ναι για να μη γκρινιάζει η μάνα τους δεν τα κακομαθαίνουμε?

Εδώ οι μαθήτριες πάνε ξεβράκωτες στο σχολείο και κανείς δε λέει τίποτα...............
Για να μην αναφερθώ στο βάψιμο.................
Όλα μικρομέγαλα γίνανε.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 25, 2008, 11:59:27 pm »
Αγάπη δηλαδή, άμα φορέσουν μάξι ρούχα τα κορίτσια θα γράψουν καλύτερα ?:D

Αφήστε ήσυχα τα παιδιά μια χαρά είναι, όπως ήμασταν κι εμείς κάποτε και κάποιοι έλεγαν τα ίδια που πάνω κάτω τους καταλογίζεται και τώρα.
Τέτοιες ώρες ειδικά που είναι προ των πυλών, της εισόδου τους για τα καλά, προς την άχαρη ζωή των ενηλίκων δεν είναι ανάγκη να τους «βγάζουμε τα δόντια» κι εμείς. Ούτως ή αλλιώς στημένη τους την έχουν στην επόμενη γωνία….όπως κι σ' εμάς, άλλωστε γιατί να το κρύψουμε?
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 26, 2008, 12:05:43 am »
Το θέμα δεν είναι το ντύσιμο αυτό καθε αυτό.
Το θέμα είναι ότι δεν έχουν ακούσει το όχι,είτε από το σπίτι,είτε από το σχολείο, ούτε σε αυτό.

Και δε λέω ότι πρέπει να πηγαίνουνε στο σχολείο σαν ταμένα...........
Αλλά μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 26, 2008, 12:17:35 am »
Tο βασικότερο είναι ότι μαθητές Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης το τονίζω, χειρίζονται την Ελληνική γλώσσα κατά το πρότυπο "φατσέα" και όταν τους λές στρώσου διάβασε για τις πανελλήνιες, λένε "γιατί;Μια χαρά είμαι, οι άλλοι είναι καλύτεροι;..."
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 26, 2008, 03:18:54 am »
Ποιό είναι το πρότυπο "φατσέα";

Αγάπη η Φυσική εκείνα τα χρόνια ήταν σαφώς πιο εύκολο μάθημα από τα Μαθηματικά, γιατί είχε 10 μονάδες θεωρία (με εξαίρεση τη χρονιά που έδωσα εγώ!)
Θυμάμαι συμμαθητές μου να ξαναδίνουν κάτι 17άρια (για Ιατρική).
Συμφωνώ για τους (μη υπάρχοντες) περιορισμούς για τα παιδιά.

Maryk, το αντίστοιχο για τις άλλες δύο κατευθύνσεις είναι ότι δε μπορούν να λύσουν ούτε το πιο απλό sudoku 4x4 και το χειρότερο, ότι δε θέλουν καν να προσπαθήσουν να το σκεφτούν...

Το σχολείο πάει να γίνει εργοστάσιο παραγωγής ηλιθίων.
Δε διαβάζει και δεν προσπαθεί το παιδί; ----> Μαθησιακές δυσκολίες θα έχει, γιαυτό είναι 8 ώρες τη μέρα στο ίντερνετ.
Δε μπορεί να γράψει ούτε 10 πουθενά; ----> Ας το ρωτήσουμε κάτι εύκολο μωρέ, π.χ. ποιό είναι το αγαπημένο του χρώμα...

Τα πανεπιστήμια γεμίζουν (και) από αδιάφορους, που, στατιστικά, θα παραμείνουν αδιάφοροι και στα φοιτητικά τους χρόνια και αργότερα, ως επαγγελματίες.
Δεν ξέρω αν αυτό εξυπηρετεί κάποια γενικότερη στρατηγική (αλά Λιακόπουλος), ή απλά είναι αποτέλεσμα των υπολοίπων παραμέτρων που λαμβάνονται υπόψιν (π.χ. ότι δεν πρέπει να κλείσει το οποιοδήποτε ΤΕΙ έχει στελεχωθεί και κινδυνεύει).

Όπως και να'χει, οι απαιτήσεις έχουν πέσει τραγικά και η πτωτική τάση συνεχίζεται.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 26, 2008, 04:10:39 am »

Αγάπη η Φυσική εκείνα τα χρόνια ήταν σαφώς πιο εύκολο μάθημα από τα Μαθηματικά, γιατί είχε 10 μονάδες θεωρία (με εξαίρεση τη χρονιά που έδωσα εγώ!)
To σωτήριο έτος 1993 ήταν πάλι? Οι πριν και οι μετά από αυτό το έτος φαίνεται ότι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και ΙQ ραδικιού ;D

Συμφωνώ για τους (μη υπάρχοντες) περιορισμούς για τα παιδιά.
Άλλο όρια κι άλλο περιορισμοί στη δεύτερη περίπτωση παραφυλάει ο  Πλεύρης για να βρει ευκαιρία να στείλει το κάτι τις του στη πυρά ;D

Παράθεση
Maryk, το αντίστοιχο για τις άλλες δύο κατευθύνσεις είναι ότι δε μπορούν να λύσουν ούτε το πιο απλό sudoku 4x4 και το χειρότερο, ότι δε θέλουν καν να προσπαθήσουν να το σκεφτούν...
Πάντως ούτε εγώ μπορώ να λύσω ένα sudoku και στην πραγματικότητα ναι, ναι το ομολογώ δεν θέλω ούτε καν να μπω στη διαδικασία.
Γιατρέ μου είμαι σοβαρά?
 ??? ::)
Παράθεση
Το σχολείο πάει να γίνει εργοστάσιο παραγωγής ηλιθίων.
Και γι ' αυτό φταίνε οι μαθητές?

Παράθεση
Τα πανεπιστήμια γεμίζουν (και) από αδιάφορους, που, στατιστικά, θα παραμείνουν αδιάφοροι και στα φοιτητικά τους χρόνια και αργότερα, ως επαγγελματίες.
Δεν ξέρω αν αυτό εξυπηρετεί κάποια γενικότερη στρατηγική (αλά Λιακόπουλος), ή απλά είναι αποτέλεσμα των υπολοίπων παραμέτρων που λαμβάνονται υπόψιν (π.χ. ότι δεν πρέπει να κλείσει το οποιοδήποτε ΤΕΙ έχει στελεχωθεί και κινδυνεύει).
Όπως και να'χει, οι απαιτήσεις έχουν πέσει τραγικά και η πτωτική τάση συνεχίζεται.
Αν σου πω ποιος είναι ο Φατσέας θα μου εξηγήσεις τι στο καλό λέει αυτός ο Λιακόπουλος και πως οι "φούσκες" που λέει σχετίζονται με το χαμηλό επίπεδο ενδιαφέροντος των σημερινών νέων?

Τελικά ποιά είναι η απάντηση στο θέμα? Θα μπουν εύκολα, δύσκολα, μια απο τα ίδια? Ή μήπως όπως σωστά λέει η elytron να το ψάξουμε το θέμα στο φλιτζάνι?
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 26, 2008, 05:09:41 am »
1) To '93 τα θέματα στη Φυσική ήταν εξωφρενικά, όπως θα σε διαβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε Φυσικός γνωρίζει.
Δεν είπα ότι όσοι δίναμε τότε είχαμε μεγαλύτερο IQ από τους πριν και μετά. Απλά έβαλαν παλούκια και καθόλου θεωρία (που με έσωσε γιατί δεν είχα διαβάσει καθόλου) ;D ;D ;D.
Τα υπόλοιπα χρόνια, μόνο με παπαγαλία έπαιρνες στάνταρ το 10, ενώ στα Μαθηματικά η θεωρία έδινε 2,5/20.

2) Ναι, εντάξει, όρια ήθελα να πω. Το "περιορισμούς" όντως ακούγεται λίγο φασιστικό.

3) Το sudoku ήταν παράδειγμα. Αν δε θέλει κάποιος να μπει στη διαδικασία του να σκέφτεται με μια στοιχειώδη λογική θετικών επιστημών, τότε τι θα πάει να κάνει στο πολυτεχνείο, στο μαθηματικό, στο φυσικό, κλπ.;

4) Δεν έριξα ευθύνη συγκεκριμένα στους μαθητές. Η συμπεριφορά των μαθητών είναι το αποτέλεσμα. Ας μας πεις εσύ τη γνώμη σου για τα αίτια και ο Λιακόπουλος για τα ΑΤΙΑ;D ;D ;D

5) Δεν έχω τηλεόραση και το τελευταίο που θυμάμαι από Λιακόπουλο ήταν κάτι για βιομηχανία υποταγής συνειδήσων και ψεκασμούς...
Τέλοσπάντων, αυτό ξέχνα το, αποτυχημένη προσπάθεια για χιούμορ ήτανε...

Απάντηση στο θέμα θα έχουμε μετά τις εξετάσεις. Εγώ ψήφισα μία από τα ίδια, δηλαδή εύκολα όπως και πέρυσι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182652
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144