*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιες 2008  (Αναγνώστηκε 109869 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
Απ: Πανελλήνιες 2008
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 22, 2008, 12:51:19 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:20:26 »

Αποσυνδεδεμένος msa

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 22, 2008, 12:58:23 pm »
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας : το  θα μπέρδεψε κάμποσους ...

Συμφωνώ.  Νομιζω ότι ήταν το μόνο "δύσκολο" υποερώτημα σε όλα τα θέματα.  Όλα τα άλλα τα θεωρώ πολύ εύκολα

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Μαΐου 22, 2008, 03:47:18 pm »
Για τα Μαθηματικά Γενικής.
Παρόλο που ψήφισα οτι τα θέματα ήταν βατά ( οχι εύκολα ) ,έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1)το 3β θα ζορίσει
2) οι ερωτήσεις Σ-Λ απαιτούσε πολύ καλή γνώση ολης της θεωρίας και ειχαν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απο τα πιο παλιά θέματα
3)αριθμητικό λάθος κόστιζε υποερώτημα π.χ. για το CV.Ειδικά το 4γ θα πετάξει κόσμο απο το άριστα

Το πιο βασικό:τα θέματα της

Αποσυνδεδεμένος kalex12gr

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Μαΐου 22, 2008, 07:27:11 pm »
Καλησπέρα
Θα ήθελα να ρωτήσω κατι σχετικά με την βιολογία.
Αν καποιος γραψει παραπάνω πραγματα από αυτά που ζητάνε υπάρχει αρνητική βαθμολογια?
Και εννοώ σχετικά πράγματα. π.χ. στην αλλεργία όλη την παράγραφο
ή στα αντισώματα όλη την παράγραφο των αντισωμάτων, ή στην μοιόσταση και τους ομοιοστατικούς μηχανισμούς.
Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση να κοπούν βαθμοί, παρόλο που είναι σωστά?
Σας ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:20:26 »

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #102 στις: Μαΐου 22, 2008, 10:02:28 pm »
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας : το  θα μπέρδεψε κάμποσους ...

Συμφωνώ.  Νομιζω ότι ήταν το μόνο "δύσκολο" υποερώτημα σε όλα τα θέματα.  Όλα τα άλλα τα θεωρώ πολύ εύκολα

Πάντως το 3β υπήρχε στις Γενικές Ασκήσεις του κεφαλαίου της Στατιστικής στο σχολικό βιβλίο.
Μπορούσε , βέβαια , να βγει και με βάση την λογική ..
Σε σχέση με τα περσινά , πάντως , νομίζω σε γενικές γραμμές , πιο δύσκολα.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Μαΐου 23, 2008, 01:16:25 am »

Για να ευθυμήσουμε (σκεπτόμενοι όμως  ;) ), παραθέτω κάτι από την Ελευθεροτυπία τη χτεσινή (22/05/08):

Εδώ Ράδιο "Ε"

Το φρικιό, η χίπισσα κι εγώ...

Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΕΧΩ μια ανωμαλία. Πολλές έχω, δηλαδή, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για τη μία: για την έκθεση. Ναι, για την έκθεση ιδεών!

ΚΑΘΕ χρόνο πάντα η ίδια διαστροφή: γράφω κι εγώ από το σπίτι μου μαζί με τους υποψηφίους το μάθημα της Εκθεσης και την άλλη μέρα όλο αγωνία κοιτάζω στο λυσάρι που δίνουν οι εκθεσάδες στην «Ελευθεροτυπία». Πάντα, η ίδια απογοήτευση: παταγώδης αποτυχία!

ΕΙΝΑΙ κάτι σαν συσσωρευμένο άγχος που με πνίγει από την εποχή που έδινα εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Μου 'λεγαν: «Θα αποτύχεις! Ξεφεύγεις από το θέμα, δεν ακολουθείς τη δομή, παίζει το μυαλό σου, αυτά που γράφεις μοιάζουν σουρεαλιστικά. Μην το κάνεις αυτό γιατί θα σου μηδενίσουν το γραπτό»!

ΕΙΧΑ κι ένα κραυγαλέο μειονέκτημα· ήμουν εντελώς ανορθόγραφος. Ο Μποστ το 'κανε επιτηδευμένα, ενώ σε μένα είναι πηγαίο... Πρόκειται για μια μορφή κλινικά διαπιστωμένης δυσλεξίας, που είναι ασθένεια οικογενειακή, κληρονομική. Την είχαν ο παππούς μου, ο πατέρας μου, ακόμα και ο αδελφός μου που γράφει το είνε με γιώτα και έψιλον, ενώ είναι προικισμένος με μια σπουδαία λογοτεχνική φλέβα.

ΑΥΤΗ η μειονεξία με θύμωνε περισσότερο. Γιατί το άγριο θεριό της νιότης μου ήθελε να αναποδογυρίσει το συντακτικό, να επιδαψιλέψει τη γραμματική, να βγει έξω από τη φόρμα, από κάθε τι συμβατικό και κανονικιστικό, φιλοτεχνώντας με ιδέες ένα έργο εικαστικό... Αυτό που ο εκθεσάς μου αποκαλούσε «σουρεαλιστικό».

ΠΡΕΠΕΙ να 'χα τύχη βουνό! Μάλλον έπεσα σε δύο βαθμολογητές που παρέβλεψαν την ανορθογραφία και το επιβράβευσαν με άριστα αυτό. Μου έβαλαν 20 και οι δύο. Δεν έχει ξαναματαγίνει: πήρα στην έκθεση 40 βαθμό! Τους φαντάζομαι -καλή τους ώρα- εκείνη χίπισσα-χασικλού και τον άλλο φευγάτο φρικιό. Οταν το 'μαθε ο εκθεσάς μου ήθελε να πέσει στον γκρεμό, να πάρει το πιο σκληρό ναρκωτικό: «Θα το κλείσω, μου 'πε, το φροντιστήριο, αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος χοντρό και το σαραντάρι σου είναι πραγματικό».

ΠΟΤΕ δεν έμαθα πώς έγινε το θαύμα αυτό. Δεν μ' ένοιαζε, δεν είχα στάλα μυαλό. Πήρα τα λεφτά από την υποτροφία -γιατί είχα γράψει 40 Ιστορία, 39 Μαθηματικά και 40 Ανθρωπογεωγραφία- και τα 'φαγα στα μπουζούκια με δύο «σκυλιά»· δεν μου 'μεινε μία. Οχι εγώ, οι άγνωστοι βαθμολογητές μου βράβευσαν την ανορθοδοξία με του παραλόγου τα αριστεία.

ΣΤΟ φροντιστήριο βάζαμε στοιχήματα ποιος θα πληρώσει τον καφέ και το σάντουιτς με ερωτήσεις στην Ιστορία. Ηταν, που λέτε, ένας φλωράκος βουτυρομπεμπές ματσό, που 'κανε τον καμπόσο και στοιχημάτισε το ρολεξάκι του το χρυσό: «Πότε ελέχθη η φράση "να χωρίσουν τα εώα από τα εσπέρια"; Αποκλείεται να το ξέρεις αυτό»! «Στο 2ο συνοικέσιο του Καρλομάγνου», απάντησα και του αφαίρεσα με μιας τη ρολεξιά από τον καρπό.

ΗΞΕΡΑ Ιστορία, αλλά από το αναπάντεχο κατόρθωμα στην Εκθεση, μου 'μεινε μια κάποια ανωμαλία... Κάθε χρόνο προσπαθώ να γράψω, κοιτάω το λυσάρι και τρώω άλλη μία ψυχρολουσία. Η σκέψη ότι μπορεί ν' αρίστευσα από λάθος, μου 'χει τσακίσει την ψυχολογία...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/05/2008

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 23, 2008, 01:19:14 am από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Μαΐου 23, 2008, 02:05:45 am »
...Κι ήθελα να 'ξερα(σκεπτόμενη) εγώ τι την έκανε -αλήθεια- τη "ρολεξιά από τον καρπό"...το "εγώ"...  ;D ;D ;D

...ή αλλιώς...με τη ρίμα πάνε όλα πρίμα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;) ;) ;)
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Μαΐου 23, 2008, 03:47:05 pm »
Καταλαβαίνω γιατί το έβαλες το άρθρο, daniel, αλλά εμένα αυτός συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος δε μου αρέσει. Αν και φανατική του on/off της "Κυριακάτικης", είναι η μόνη στήλη που προσπερνώ χωρίς να δω καν τον τίτλο της (διάβασα τη στήλη μερικές φορές, τη θεώρησα χαμένη μελάνη, και αποφάσισα να βλέπω μόνο τις ανοησίες που γράφει στο κάτω μέρος της σελίδας δίπλα στη φωτογραφία). Κι ένας από τους λόγους που δε μου αρέσει, είναι ότι γράφει συνέχεια για τον εαυτό του, άνοστα, χωρίς λόγο και αιτία, και με μια απελπισμένη, ξενέρωτη (εδώ στο
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 23, 2008, 05:53:29 pm από elytron »

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #106 στις: Μαΐου 24, 2008, 12:27:20 pm »

Συμπληρώθηκαν κάποιες ακόμη λύσεις θεμάτων: http://www.pde.gr/forum/index.php?page=287  ;)

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Μαΐου 24, 2008, 12:39:21 pm »
Για τα Μαθηματικά δυό λογάκια.

Θεωρία εύκολη μεν, αλλά λίγο όχι αναμενόμενη η απόδειξη που ζητήθηκε.
Τα Σ-Λ ήταν σχετικά εύκολα.

Το 2ο θέμα είναι δουλεμένο στην προπόνηση, αν και λίγο τσιμπημένο σε σχέση με πέρυσι.

Το 3ο έχει 2 δύσκολα ερωτήματα (γ και δ), αλλά πάλι είναι πράγματα που έχουν γίνει.

Το 4ο το γ ήταν σχετικά αγγούρι. Επίσης το β, ενώ φαίνεται εύκολο, θέλει προσοχή στο πώς θα το αποδείξεις.

Γενικά ήταν σαφώς πιο δύσκολα από πέρυσι...
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #108 στις: Μαΐου 24, 2008, 03:28:56 pm »

Απαντήσεις θεμάτων  στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
και στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης : http://www.pde.gr/forum/index.php?page=287

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #109 στις: Μαΐου 25, 2008, 02:07:49 am »
Για τα Μαθηματικά δυό λογάκια.

Θεωρία εύκολη μεν, αλλά λίγο όχι αναμενόμενη η απόδειξη που ζητήθηκε.
Τα Σ-Λ ήταν σχετικά εύκολα.

Το 2ο θέμα είναι δουλεμένο στην προπόνηση, αν και λίγο τσιμπημένο σε σχέση με πέρυσι.

Το 3ο έχει 2 δύσκολα ερωτήματα (γ και δ), αλλά πάλι είναι πράγματα που έχουν γίνει.

Το 4ο το γ ήταν σχετικά αγγούρι. Επίσης το β, ενώ φαίνεται εύκολο, θέλει προσοχή στο πώς θα το αποδείξεις.

Γενικά ήταν σαφώς πιο δύσκολα από πέρυσι...

+1  :)

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Μαΐου 26, 2008, 10:08:26 am »

Αποσυνδεδεμένος Nema

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Μαΐου 29, 2008, 12:17:30 pm »
Μηπως είδατε τα θέματα της Θεωρητικής σήμερα? αρχαία ελληνικά. Την ίδια ενότητα είχαν επιλέξει και το 2001  ???
Μου φάνηκαν αρκετά εύκολα, ίσως η μετάφραση του άγνωστου να είχε κάποια σημεία αλλά σε γενικές γραμμές πολύ καλά.

Δε χρειάζεται να είμαστε οι καλύτεροι. Αξίζει να έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182662
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)