*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιες 2008  (Αναγνώστηκε 109787 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nema

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Πανελλήνιες 2008
« Απάντηση #112 στις: Μαΐου 29, 2008, 12:28:17 pm »
 Μόλις μου τηλεφώνησε η μαθήτριά μου, έδινε πανελλήνιες αρχαία ελληνικά΄,  και μου είπε ότι η επιτηρήτρια σήμερα έκανε λάθος στα αυτοκόλλητα με τους κωδικούς . Έλειπε ένας μαθητής κι εκείνη υπολόγισε δύο απόντες και έβαζε τα αυτοκόλλητα όπου έβρισκε -  έτσι μου είπε η μαθήτρια.

΄Εχετε ιδέα αν αυτό μπορεί να είναι σοβαρό? φοβάμαι μήπως θεωρηθεί "σημάδι" για τους διορθωτές και απορρίψουν τα γραπτά. Θεωρείτε ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο?  ???
Δε χρειάζεται να είμαστε οι καλύτεροι. Αξίζει να έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:59:27 »

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #113 στις: Μαΐου 29, 2008, 12:30:10 pm »
Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις των σημερινών ημερησίων και των χθεσινών εσπερινών θεμάτων από την αρχική σελίδα του pde ή στον παρακατω σύνδεσμο.

http://www.pde.gr/forum/index.php?page=287

Αποσυνδεδεμένος Nema

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Μαΐου 29, 2008, 12:46:22 pm »

Η Δευτεροβάθμια δεν ξέρει τίποτα. Ο διευθυντής του σχολείου δεν ξέρει τίποτα. Η καθηγήτρια- επιτηρήτρια- απρόσεκτη ζήτησε συγνώμη... το θέμα είναι ότι κρίνεται το μέλλον αυτών των παιδιών (μάθημα κατεύθυνσης) και είναι άδικο να συγχίζονται και να αγχώνονται επιπλέον για απροσεξίες άλλων... >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Δε χρειάζεται να είμαστε οι καλύτεροι. Αξίζει να έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας!!!

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Μαΐου 29, 2008, 12:49:53 pm »
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις επιγόντος το ΥΠΕΠΘ και την επιτροπή εξετάσεων. Είχε συμβεί και σε δική μου μαθήτρια και αυτό έκανε. Τελικά, δε δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. Θα πρέπι να ξέρεις τον αριθμό του εξεταστικού κέντρου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:59:27 »

Αποσυνδεδεμένος Nema

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Μαΐου 29, 2008, 01:04:22 pm »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος Swan

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Μαΐου 29, 2008, 01:15:52 pm »
Στην ιστορία κατεύθυνσης στην ερώτηση "με ποιους τρόπους υποκινήθηκε και μεθοδεύτηκε ο πρώτος διωγμός του 1914" δεν έγραψα για τις επιτάξεις ειδών,τα τάγματα εργασίας κλπ.Πόσο λέτε να μου κόψουν;Τη μισή ερώτηση;

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Μαΐου 29, 2008, 01:45:14 pm »
Είμαι επιτηρητής στις πανελλήνιες και σε εμάς μας είπαν ότι το αυτοκόλλητο που μπαίνει κάτω (αριθμητήριο) δεν έχει και τόση σημασία, ειδικά αν πρόκειται για εξεταστικό κέντρο όπου όλοι οι υποψήφιοι προέρχονται από το ίδιο λύκειο. Η αρίθμηση είναι καθαρά εσωτερικό θέμα του σχολείου σε μία τέτοια περίπτωση.
Αν όμως στο εξεταστικό κέντρο γράφουν υποψήφιοι από πολλά λύκεια, τότε ίσως να υπάρχει πρόβλημα αφού ο κωδικός κάθε σχολείου που αναγράφεται στο αριθμητήριο είναι διαφορετικός.
Σε κάθε περίπτωση κρίσιμο δεδομένο είναι ο κωδικός του υποψηφίου και τα στοιχεία του που αναγράφονται στο πάνω μέρος της ίδιας σελίδας. Πάντως δεν χάνεις και τίποτα να το διασταυρώσεις με ένα τηλεφώνημα στο υπουργείο.

Αποσυνδεδεμένος conoroberst

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Μαΐου 29, 2008, 01:46:52 pm »
Στην ιστορία κατεύθυνσης στην ερώτηση "με ποιους τρόπους υποκινήθηκε και μεθοδεύτηκε ο πρώτος διωγμός του 1914" δεν έγραψα για τις επιτάξεις ειδών,τα τάγματα εργασίας κλπ.Πόσο λέτε να μου κόψουν;Τη μισή ερώτηση;

στις λυσεις που εχω βρει απο διαφορα sites στο net παρατηρησα πως μερικοι γραφουν οτι θα επρεπε να αναφερθουμε και στην εθνικη αφυπνηση των νεοτουρκων,αλλοι θεωρουν ως σωστη τη μια παραγραφο που λεει στις αρχες του 1914 κ αλλοι παραθετουν τα ταγματα εργασιας ως κατι που θα μπορουσαμε επισης να αναφερουμε οχι ως κατι το αναγκαστικο.βεβαια με προβληματιζει το γεγονος οτι επιανε 15 μορια γτ για την τριτη παραγραφο μοναχα μου φαινονται πολλα μορια.παντως το συζητησα με φιλολογους κ ειπαν πως θα χρειαζοταν η παραγραφος με τα ταγματα αν ρωταγε "τι μορφες πηρε ο διωγμος"....god knows.oσο για το ποσο θα κοψουν αυτο δεν το ξερω αλλα ελπιζω να μην εχεις δικιο στην υποθεση σου για τα μισα μορια γτ ουτε εγω τα ανεφερα αυτα.

Αποσυνδεδεμένος Swan

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 29, 2008, 04:24:22 pm »

στις λυσεις που εχω βρει απο διαφορα sites στο net παρατηρησα πως μερικοι γραφουν οτι θα επρεπε να αναφερθουμε και στην εθνικη αφυπνηση των νεοτουρκων,αλλοι θεωρουν ως σωστη τη μια παραγραφο που λεει στις αρχες του 1914 κ αλλοι παραθετουν τα ταγματα εργασιας ως κατι που θα μπορουσαμε επισης να αναφερουμε οχι ως κατι το αναγκαστικο.βεβαια με προβληματιζει το γεγονος οτι επιανε 15 μορια γτ για την τριτη παραγραφο μοναχα μου φαινονται πολλα μορια.παντως το συζητησα με φιλολογους κ ειπαν πως θα χρειαζοταν η παραγραφος με τα ταγματα αν ρωταγε "τι μορφες πηρε ο διωγμος"....god knows.oσο για το ποσο θα κοψουν αυτο δεν το ξερω αλλα ελπιζω να μην εχεις δικιο στην υποθεση σου για τα μισα μορια γτ ουτε εγω τα ανεφερα αυτα.

Και εγώ το ίδιο πιστεύω γιατί ήταν συγκεκριμένα τα ρήματα της ερώτησης(υποκινήθηκε,μεθοδεύτηκε) και υπήρχαν στην παράγραφο που γράψαμε.Εξάλλου και στην ερώτηση από το Κρητικό που επίσης έπιανε 15 μόρια η απάντηση μου δεν ήταν και πολύ μεγαλύτερη σε έκταση.Τι να πω...Ελπίζω να μη μας κόψουν πολύ!

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Μαΐου 29, 2008, 11:37:46 pm »

Και εγώ το ίδιο πιστεύω γιατί ήταν συγκεκριμένα τα ρήματα της ερώτησης(υποκινήθηκε,μεθοδεύτηκε) και υπήρχαν στην παράγραφο που γράψαμε.Εξάλλου και στην ερώτηση από το Κρητικό που επίσης έπιανε 15 μόρια η απάντηση μου δεν ήταν και πολύ μεγαλύτερη σε έκταση.Τι να πω...Ελπίζω να μη μας κόψουν πολύ!

H απάντηση στο ερώτημα που συζητάτε είναι στη σελ. 138 του βιβλίου από " Τους πρώτους μήνες του 1914....των Ελλήνων" (ολόκληρη αυτή η παράγραφος ) ΜΟΝΟΝ.
Οι μεθοδεύσεις και οι μορφές καταπίεσης στη σελ. 139 ΔΕΝ χρειάζεται να αναφερθούν. Οπότε μην ανησυχείτε, δε χάνετε απολύτως τίποτα!
Όσοι τα έγραψαν δεν θα υποστούν αρνητική βαθμολόγηση (δεν θα χάσουν δηλ. κανέναν βαθμό) ούτε και θα πάρουν παραπάνω όμως. Το επιπλέον κομμάτι απλά θα αγνοηθεί.
Η πληροφορία είναι απολύτως ακριβής και ισχύει όπως σας τη μεταφέρω.
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Μαΐου 29, 2008, 11:44:02 pm »
Είμαι επιτηρητής στις πανελλήνιες και σε εμάς μας είπαν ότι το αυτοκόλλητο που μπαίνει κάτω (αριθμητήριο) δεν έχει και τόση σημασία, ειδικά αν πρόκειται για εξεταστικό κέντρο όπου όλοι οι υποψήφιοι προέρχονται από το ίδιο λύκειο. Η αρίθμηση είναι καθαρά εσωτερικό θέμα του σχολείου σε μία τέτοια περίπτωση.
Αν όμως στο εξεταστικό κέντρο γράφουν υποψήφιοι από πολλά λύκεια, τότε ίσως να υπάρχει πρόβλημα αφού ο κωδικός κάθε σχολείου που αναγράφεται στο αριθμητήριο είναι διαφορετικός.
Σε κάθε περίπτωση κρίσιμο δεδομένο είναι ο κωδικός του υποψηφίου και τα στοιχεία του που αναγράφονται στο πάνω μέρος της ίδιας σελίδας. Πάντως δεν χάνεις και τίποτα να το διασταυρώσεις με ένα τηλεφώνημα στο υπουργείο.

Nema μπορείς να χαλαρώσεις, το αριθμητήριο δεν παίζει ρόλο, όπως είπε και ο vsk είναι θέμα εσωτερικής αρίθμησης του σχολείου. Ακόμη κι αν γράφουν υποψήφιοι από διάφορα λύκεια στο ίδιο σχολείο, οι επιτηρητές δεν επιλέγουν οι ίδιοι τα αριθμητήρια (τους κωδικούς του σχολείου δηλαδή)  αλλά τους τα παραδίδει η Λυκειακή Επιτροπή. Οπότε η επιτηρήτρια σε κάθε περίπτωση είχε το σωστό κωδικό σχολείου, απλά ίσως να αρίθμησε λάθος κάποια τετράδια. Αν τα προσωπικά δεδομένα του υποψηφίου είναι σωστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οι διορθωτές δεν βλέπουμε τα αριθμητήρια ούτε και μας αφορούν. Κατά την αποσφράγιση των τετραδίων, αφού έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση, σημασία έχουν μόνο τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων.
Είμαι και στη Λυκειακή επιτροπή του σχολείου μου και βαθμολογητής, οπότε όσα σου λέω ισχύουν όπως στα μεταφέρω.
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος Nema

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Μαΐου 30, 2008, 11:07:17 am »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις!!  :)

Με τη σειρά μου θα καθησυχάσω κι εγώ τη μητέρα του παιδιού! Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Μαΐου 30, 2008, 03:56:15 pm »
τα αρχαια ηταν τα ευκολοτερα της τελευταιας δεκαετιας.το αγνωστο επιπεδου β λυκειου για να μην πω μικροτερης ταξης.....το πολις ,το μαλα...ξεφτιλα εν ολιγοις.αλλα εδω φτασαμε στο σημειο να δινουμε στην εκθεση επεξηγηση για την λεξη τεκμηριο και ροπη ,στα αρχαια θα κολλησουμε;..ι εξ ου και η ανακοινωση της ενωσης φιλολογων...κυαλια θα χρειαστουν για τις βασεις παιδαγωγικων,φιλολογιας κτλ...

Άποψη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

Για τα  θέματα στο μάθημα

Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης)

Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου

Τα θέματα στην εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών είναι κατανοητά, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διαβάθμιση αξιολόγησης των υποψηφίων.

Ειδικότερα, το διδαγμένο κείμενο (Αριστοτέλη, Ηθικά Νικομάχεια
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 30, 2008, 04:02:00 pm από thlemaxos355 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Μαΐου 30, 2008, 04:23:27 pm »
Καλά μην το λες...........και της φυσικής τα θέματα ..........για τηλεπαιχνίδι εγλυκλοπαιδικών γνώσεων ήταν................

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)