0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πέρισυ πήραν κυρίως ωρομίσθιους.Εγώ κόβω το κεφάλι μου ότι και φέτος έτσι θα γίνει απλά γιατί η ουσία των ΕΣΠΑ είναι να απασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί ακόμη και με 2ωρα...αυτό έγινε πέρισυ.Ακόμα κι αν η πρόσληψη γίνει από τον πίνακα αναπληρωτών.Αφήστε που υπάρχουν και οι κοτζάμ τοπικοί πίνακες ωρομισθίων,οπότε μπορεί να πάρουν από εκεί.Όλα είναι ανοιχτά εφόσον δεν υπάρχει σταθερή εγκύκλιος και κάθε χρόνο βγαίνει και από μια καινούρια. Επιπλέον, προσλαμβάνοντας πολλούς ωρομίσθιους με 2ωρα και 4ωρα μειώνει πλασματικά την ανεργία. Γιατί και 1 ώρα να έχεις, παραδίδεις την κάρτα ανεργίας σου. Και κάπως έτσι δημιουργείται το περιβόητο success story που είναι και ο σκοπός της κυβέρνησης.Πέρισυ μιλούσαν για 7000 αναπληρωτές στην ενισχυτική. Μέχρι το τέλος δεν ξέρω πόσοι προσλήφθηκαν, ενδιαφέρον θα ήταν να μαθαίναμε. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν αναπληρωτές. Και γενικά ο θεσμός του αναπληρωτή "κοστίζει" περισσότερο καθώς ο εκπαιδευτικός δεν πληρώνεται με την ώρα αλλά με την αναλογία των ωρών που δούλεψε σε σχέση με τον μισθό του μόνιμου,πληρώνεται δηλαδή εκδρομές, αργίες, διακοπές πάσχα, χριστουγέννων κ.α.Ε, δεν πιστεύω να μας κάνουν τέτοιες χάρες...τι να λέμε τώρα...