0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχει μία κυβέρνηση. Ας αγοράσει μία φρεγάτα λιγότερη κι ας πάρει εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Ας μη χαρίσει τα χρέη στους Λάτσηδες, τους
Μπράτης (πριν 2 ώρες):Οι προσλήψεις δεν γίνονται,δυστυχώς, με βάση τα κενά που υπάρχουν,αλλά με βάση τις πιστώσεις που διατίθενται.Έχω γράψει πολλές φορές ,πριν τη χθεσινή φάση ,ότι οι πιστώσεις για προσλήψεις γενικής ήταν περίπου 100.Τώρα σχεδόν εξαντλήθηκαν.Μόνο από το ΕΣΠΑ μένουν.Και παρακάτω σε ερώτηση για τους νηπιαγωγούς: Όταν θα ξέρω κάτι σίγουρο θα σας πω...ρωτάω συνεχώς..δεν σας ξεχνάω![/quote Οριστε που γκρινιάζουμε,δε μας ξεχναει ο ανθρωπος,μας συμπονά....Είμαστε ριγμένοι τοπε κιο Καψαλακης...Α ρε δούλεμα που πέφτει....
Μάλιστα, δεν υπάρχει διαφωνία σε αυτό που γράφεις. Απλά αυτό δεν είναι απάντηση στην ερώτηση μου... Εκτός εάν εννοείς ότι το άλλο (το οποιοδήποτε) πολιτικό σχήμα θα βάλει σαν προτεραιότητα την παιδεία... Εάν εννοείς κάτι τέτοιο γιατί δεν το λες ξεκάθαρα;
Ε, να, το λέω ξεκάθαρα. Δε νομίζω ότι είναι όλοι ίδιοι.
Ίσως το δούμε στο μέλλον αυτό εάν εννοείς τον ΣΥΡΙΖΑ (αυτόν που έχει πάρει τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ οι οποίοι προφανώς μετανόησαν για τα λάθη του παρελθόντος). Εάν εννοείς για αυτούς που μπουζουριάσανε σήμερα... το αφήνω ασχολίαστο.
Αν και δεν θέλω να συνεχίσω το off-topic, απλά θα πω οτι αν υπάρχει κάποιος πολιτικός που θα έχει ως προτεραιότητα να υπηρετήσει το λαό και όχι άλλα συμφέροντα, είναι ευπρόσδεκτος! Τέτοιον μέχρι στιγμής δεν είδα, απλά υπάρχουν λύσεις της μορφής "το μη χείρον βέλτιστον"!
Μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία; Επειδή το έχω δει αρκετές φορές γραμμένο από πολλούς, τι εννοείται να είμαστε προσεχτικοί στην κάλπη; Πιστεύει κανείς οτι με άλλο πολιτικό σχηματισμό θα τρέχουν οι φάσεις σωστά, θα διορισθούν εκπαιδευτικοί, θα αναβαθμιστεί η παιδεία κλπ κλπ;Δεν υποστηρίζω την τρέχουσα κυβέρνηση, σκ@τ@ τα έχει κάνει.
Να δεις τι σου 'χω για μετά.. που λέει και ο Μαχαιρίτσας. Μπορεί να χαρακτηριστώ off topic αλλά κρίνω σημαντικό να σας παραθέσω τα λόγια του Καψαλάκη απο σημερινή ανακοίνωσή του στο fb...Έχω προβληματιστεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα μετά και τις προχθεσινές προσλήψεις αναπληρωτών..... Γιατί φοβάμαι συνάδελφοι ότι οι διορισμοί είναι ευκαιριακοί και οδηγούμαστε σταδιακά στην κατάργηση εκατοντάδων οργανικών θέσεων τόσο στα ολοήμερα σχολεία, όσο και στα τμήματα ένταξης, με πολλαπλές απώλειες. ... Μάλιστα από αύριο αρκετοί μόνιμοι που υπηρετούν σε ολοήμερα θα βγουν υπεράριθμοι, ψάχνοντας σχολεία, αφού στις θέσεις τους τοποθετούνται υποχρεωτικά αναπληρωτές. Συνάδελφοι… Φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σταδιακά στην κατάργηση των οργανικών θέσεων στα παραπάνω τμήματα. Αυτό θα σημαίνει ότι για πολλά πολλά χρόνια δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και οι αδιόριστοι συνάδελφοι θα εργάζονται πλέον ευκαιριακά, είτε μέσω ΕΣΠΑ (όσο υπάρχει), είτε μέσω ΟΑΕΔ (θα το γευτούμε και αυτό το φρούτο φέτος). Είναι ερωτήματα και πρώτες (άτακτες) σκέψεις, που ίσως θα πρέπει να μας απασχολήσουν ως κλάδο από δω και πέρα… Μπορεί οι θέσεις μας να μη χαθούν εν μία νυκτί, όπως έγινε στη