0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τώρα είναι βέβαιο ότι οι προσλήψεις από ΟΑΕΔ μας αφορούν.Τυχαίο είναι που συμπίπτει με το μήνα ΝΟΕΜ
Καλημέρα και από μένα...Κορίτσια, εγώ είμαι από Γιαννιτσά (όπου έχω ενημερωθεί από γονείς ότι υπάρχουν κενά)...., δούλευα Μεσολόγγι πέρσι (όπου επιβεβαιώνω και από αιρετό και από συναδέλφους ότι τα κενά είναι πάρα πολλά)... και μένω μόνιμα(!) στην Κέρκυρα όπου και εδώ την προηγούμενη εβδομάδα σε συγκέντρωση των συναδέλφων ειπώθηκε από αιρετό ότι περιμένουν αναπληρωτές αρχές Νοέμβρη!! Μεταφέρω απλά όσα άκουσα.....
ναι δυστύχως αυτό μου έιπε ότι της απάντησαν της συναδέρφου στην κέρκυρα από την πρωτοβάθμια,επί λέξη (περιμένουμε αναπληρωτές τον νοέμβριο για να καλύψουν τα κένα)η συγκέκριμενη συνάδερφος εκπαιδευτικός δεν ανήκει στο κλάδο μας ,εργάζεται στο συγκέκριμένο νησί ως καθηγήτρια ξέννων γλώσσων και μου τηλέφωνησε να μου πέι τα (ευχάριστα)για τον νοέμβριο, φυσικά η γυναίκα δεν ήξερε το όλο θέμα ΟΑΕΔ και όταν την ενημέρωσα 'επαθε κι αυτή πλάκα.σας μεταφέρω αυτά που μου είπε η κοπέλα ,μακάρι οι προσλήψεις που λένε για νοέμβριο να μην είναι μέσω οαεδ
Θα χάσουμε τόσο χρόνο περιμένοντας τη ΔΟΕ? Δεν ξέρουμε καθόλου πόσο θα τους πάει να εξετάσουν την υπόθεση και αν το κάνουν βέβαια και δε μας κοροϊδεύουν.
Καλημέρα και από εμένα! Να μην επαναλαμβάνομαι,χθες ήμουν και εγώ στην συνάντηση και άκουσα όσα σας μετέφεραν τα κορίτσια.Πολλές φορές ένιωσα την ανάγκη να σηκωθώ να φύγω γιατί τα θέματα ξέφευγαν από το ένα και βασικό που μας καίει, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.Επειδή λοιπόν πέρυσι που έμεινα εκτός σχολείου αναγκάστηκα ν'αναζητήσω αλλού δουλειά,δούλεψα part time σε δικηγορικό γραφείο.Σε συνομιλία που είχα σήμερα με τον δικηγόρο και του μετέφερα όλο το θέμα μου είπε ότι είναι παράνομο και σαφώς μπορούμε να κινηθούμε νομικά. Αρχικά πρέπει να προσφυγούμε σε διαταγή προσωρινής αναστολής της απόφασης και άρα της εγκυκλίου.Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και αυθημερόν μου είπε,βγαίνει αμέσως και έτσι μπορούμε να φρενάρουμε την αρχή των αιτήσεων την 1η Νοέμβρη.Σαφώς μου είπε και θα προσπαθήσει το υπουργείο να βρει άλλη πατέντα για να το περάσει αυτό που θέλει,αλλά εν τω μεταξύ εμείς θα έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο.Θα ήθελα όμως για να μην πάρω όλη την ευθύνη πάνω μου, αν μπορούσαμε να μαζευτούμε 3-4 συνάδελφοι να πηγαίναμε μαζί στο δικηγόρο να μας τα πει κατ'ιδίαν σε μια συνάντηση.Όσο για τα δικαστικά έξοδα ,γιατί βεβαίως του ανέφερα ότι όλες όσες θέλουμε να προσφύγουμε είμαστε άνεργες και άρα μετράμε και το πενηνταράκι,μου είπε ότι το ποσό είναι ίδιο είτε μιλάμε για ένα άτομο είτε για 50.'Αρα όσοι περισσότεροι μαζευτούμε το ποσό που θ'αναλογεί στον καθένα θα είναι πολύ μικρό(ίσως και 5 ευρώ μόνο , όπως μου είπε). Όποια θέλει να κάνουμε την συνάντηση ας επικοινωνήσει μαζί μου σε pm.Όσο για την σύσταση συλλόγου(για να μας πέρνουν στα σοβαρά) ναι χρειάζεται καταστατικό και κάτι ακόμα που μου είπε αλλά δεν το συγκράτησα καθότι άσχετη και'γω με νομικούς όρους .Σε πρώτη φάση θα ήθελα αν έχει κάποιος να μου στείλει το link της εγκυκλίου με όλο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θέλει να του το προωθήσω για να το διαβάσει προσεκτικά. Απλώς σας υπενθυμίζω ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα για να μην ξεκινήσουν οι αιτήσεις.Αυτό είναι το αγκάθι και όχι οι μ@λ@κίες που άκουγα χθες για το πώς θα δουλέψει το πρόγραμμα, τι ωράριο και σε ποια μορφή.Δηλαδή σαν τετελεσμένο γεγονός....Στο χέρι μας είναι να μην γίνει.Περιμένω νέα σας και στείλτε μου ένα link με όλη την απόφαση please!!!