*

Αποστολέας Θέμα: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 425669 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60
« Απάντηση #1190 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:27:36 pm »
Τώρα είναι βέβαιο ότι οι προσλήψεις από ΟΑΕΔ μας αφορούν.Τυχαίο είναι που συμπίπτει με το μήνα ΝΟΕΜ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:17:20 »

Αποσυνδεδεμένος alexitsa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1191 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:28:28 pm »
Καλημέρα και από μένα...Κορίτσια, εγώ είμαι από Γιαννιτσά (όπου έχω ενημερωθεί από γονείς ότι υπάρχουν κενά)...., δούλευα Μεσολόγγι πέρσι (όπου επιβεβαιώνω και από αιρετό και από συναδέλφους ότι τα κενά είναι πάρα πολλά)... και μένω μόνιμα(!) στην Κέρκυρα όπου και εδώ την προηγούμενη εβδομάδα σε συγκέντρωση των συναδέλφων ειπώθηκε από αιρετό ότι περιμένουν αναπληρωτές αρχές Νοέμβρη!! Μεταφέρω απλά όσα άκουσα.....

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1192 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:31:36 pm »
Καλημέρα και από μένα...Κορίτσια, εγώ είμαι από Γιαννιτσά (όπου έχω ενημερωθεί από γονείς ότι υπάρχουν κενά)...., δούλευα Μεσολόγγι πέρσι (όπου επιβεβαιώνω και από αιρετό και από συναδέλφους ότι τα κενά είναι πάρα πολλά)... και μένω μόνιμα(!) στην Κέρκυρα όπου και εδώ την προηγούμενη εβδομάδα σε συγκέντρωση των συναδέλφων ειπώθηκε από αιρετό ότι περιμένουν αναπληρωτές αρχές Νοέμβρη!! Μεταφέρω απλά όσα άκουσα.....

τέλεια θα δουλεύουν δηλαδή τα σχολεία Νοέμβριο με Ιούνιο τι τα θέλουμε πρισσότερο;
Δεν ντρέπονται λέω εγώ!

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΡΙΤΣΟΥΗ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1193 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:32:27 pm »
Κορίτσια,εγώ το έγγραφο της κοινωφελούς εργασίας το έχω.Το λέει ξεκάθαρα:7μηνη σύμβαση.Οι διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα αφαιρούνται,γιατί,όπως γράφει το έγγραφο,κρίνει ο φορέας πρόσληψης αν καλύπτουμε ανάγκες.Στην περίπτωσή μας,τα σχολεία εκείνη την περίοδο είναι κλειστά.Οπότε αυτές οι μέρες δεν πιάνονται και φυσικά δε θα πληρωθούν.Έτσι το 7μηνο θα καλύψει όλη τη σχολική χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:17:20 »

Αποσυνδεδεμένος happyhippo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1194 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:33:21 pm »
ναι δυστύχως αυτό μου έιπε ότι της απάντησαν της συναδέρφου στην κέρκυρα από την πρωτοβάθμια,επί λέξη (περιμένουμε αναπληρωτές τον νοέμβριο για να καλύψουν τα κένα)η συγκέκριμενη συνάδερφος εκπαιδευτικός δεν ανήκει στο κλάδο μας ,εργάζεται στο συγκέκριμένο νησί ως καθηγήτρια ξέννων γλώσσων και μου τηλέφωνησε να μου πέι τα (ευχάριστα)για τον νοέμβριο, φυσικά η γυναίκα δεν ήξερε το όλο θέμα ΟΑΕΔ και όταν την ενημέρωσα 'επαθε κι αυτή πλάκα.σας μεταφέρω αυτά που μου είπε η κοπέλα ,μακάρι οι προσλήψεις που λένε για νοέμβριο να μην είναι μέσω οαεδ :(

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1195 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:37:38 pm »
ναι δυστύχως αυτό μου έιπε ότι της απάντησαν της συναδέρφου στην κέρκυρα από την πρωτοβάθμια,επί λέξη (περιμένουμε αναπληρωτές τον νοέμβριο για να καλύψουν τα κένα)η συγκέκριμενη συνάδερφος εκπαιδευτικός δεν ανήκει στο κλάδο μας ,εργάζεται στο συγκέκριμένο νησί ως καθηγήτρια ξέννων γλώσσων και μου τηλέφωνησε να μου πέι τα (ευχάριστα)για τον νοέμβριο, φυσικά η γυναίκα δεν ήξερε το όλο θέμα ΟΑΕΔ και όταν την ενημέρωσα 'επαθε κι αυτή πλάκα.σας μεταφέρω αυτά που μου είπε η κοπέλα ,μακάρι οι προσλήψεις που λένε για νοέμβριο να μην είναι μέσω οαεδ :(

Αυτό θα εξαρτηθεί από την επίσημη ανακοίνωση της ΔΟΕ, την οποία περιμένουμε εντός των ημερών, επι του θέματος και από το τι θα κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα. Ο,τι μπορούμε, όσο μπορούμε, με όποιον τρόπο μπορούμε!

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1196 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:47:33 pm »
Θα χάσουμε τόσο χρόνο περιμένοντας τη ΔΟΕ? Δεν ξέρουμε καθόλου πόσο θα τους πάει να εξετάσουν την υπόθεση και αν το κάνουν βέβαια και δε μας κοροϊδεύουν.

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΟΥΛΑ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1197 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:52:40 pm »
Συμφωνώ δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος, εξάλου δεν ξέρουμε και τη στάση θα κρατήσει η ΔΟΕ, αφού εδώ και τόσο καιρό που υπήρχαν οι φήμες σφύριζε αδιάφορα

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1198 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:56:23 pm »
Θα χάσουμε τόσο χρόνο περιμένοντας τη ΔΟΕ? Δεν ξέρουμε καθόλου πόσο θα τους πάει να εξετάσουν την υπόθεση και αν το κάνουν βέβαια και δε μας κοροϊδεύουν.

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο! Η δική μας ενότητα θα καθορίσει την κατάσταση. Παρόλα αυτά σίγουρα το εξετάζει το θέμα η νομική σύμβουλος, γιατί το ακούσαμε και χθες από το συντονιστικό. Το τι στάση θα κρατήσουν τελικά και τι είδους ανακοίνωση θα βγάλουν αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος raniasop

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1199 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:57:45 pm »
     Καλημέρα και από εμένα!

Να μην επαναλαμβάνομαι,χθες ήμουν και εγώ στην συνάντηση και άκουσα όσα σας μετέφεραν τα κορίτσια.Πολλές φορές ένιωσα την ανάγκη να σηκωθώ να φύγω γιατί τα θέματα ξέφευγαν από το ένα και βασικό που μας καίει, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.Επειδή λοιπόν πέρυσι που έμεινα εκτός σχολείου αναγκάστηκα ν'αναζητήσω αλλού δουλειά,δούλεψα part time σε δικηγορικό γραφείο.Σε συνομιλία που είχα σήμερα με τον δικηγόρο και του μετέφερα όλο το θέμα μου είπε ότι είναι παράνομο και σαφώς μπορούμε να κινηθούμε νομικά.
         Αρχικά πρέπει να προσφυγούμε σε διαταγή προσωρινής αναστολής της απόφασης και άρα της εγκυκλίου.Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και αυθημερόν μου είπε,βγαίνει αμέσως και έτσι μπορούμε να φρενάρουμε την αρχή των αιτήσεων την 1η Νοέμβρη.Σαφώς μου είπε και θα προσπαθήσει το υπουργείο να βρει άλλη πατέντα για να το περάσει αυτό που θέλει,αλλά εν τω μεταξύ εμείς θα έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο.Θα ήθελα όμως για να μην πάρω όλη την ευθύνη πάνω μου, αν μπορούσαμε να μαζευτούμε 3-4  συνάδελφοι να πηγαίναμε μαζί στο δικηγόρο να μας τα πει κατ'ιδίαν σε μια συνάντηση.Όσο για τα δικαστικά έξοδα ,γιατί βεβαίως του ανέφερα ότι όλες όσες θέλουμε να προσφύγουμε είμαστε άνεργες και άρα μετράμε και το πενηνταράκι,μου είπε ότι το ποσό είναι ίδιο είτε μιλάμε για ένα άτομο είτε για 50.'Αρα όσοι περισσότεροι μαζευτούμε το ποσό που θ'αναλογεί στον καθένα θα είναι πολύ μικρό(ίσως και 5 ευρώ μόνο , όπως μου είπε).
    Όποια θέλει να κάνουμε την συνάντηση ας επικοινωνήσει μαζί μου σε pm.Όσο για την σύσταση συλλόγου(για να μας πέρνουν στα σοβαρά) ναι χρειάζεται καταστατικό και κάτι ακόμα που μου είπε αλλά δεν το συγκράτησα καθότι άσχετη και'γω με νομικούς όρους :P.Σε πρώτη φάση θα ήθελα αν έχει κάποιος να μου στείλει το link της εγκυκλίου με όλο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θέλει να του το προωθήσω για να το διαβάσει προσεκτικά.
     Απλώς σας υπενθυμίζω ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα για να μην ξεκινήσουν οι αιτήσεις.Αυτό είναι το αγκάθι και όχι οι μ@λ@κίες που άκουγα χθες για το πώς θα δουλέψει το πρόγραμμα, τι ωράριο και σε ποια μορφή.Δηλαδή σαν τετελεσμένο γεγονός....Στο χέρι μας είναι να μην γίνει.Περιμένω νέα σας και στείλτε μου ένα link με όλη την απόφαση please!!!

Triainoforos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1200 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:58:23 pm »
Απο τοπικ Δ/θμιας:

"Παιδια τζαμπα ξεροσταλιαζουμε και ακουμε τετοιες ειδησεις που κλονιζουν το νευρικο μας συστημα.Ας μην τη βγαλουν καθολου τη φαση,τις χαριζουμε τις 62 πιστωσεις να παρουν λιγους δασκαλους παραπανω,μη μεινει και κανενα 22χρονο απέξω.Μονο απο ενισχυτικη αν εχουμε κατι να περιμενουμε..."

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #1201 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:00:57 pm »
Συγχωρέστε με για την εμμονή μου αλλά θα επιμείνω στις χθεσινοβραδινές προτάσεις μου:

1. Να αναλάβει μια κοπέλα να κάνει έναν συγκεντρωτικό πίνακα με τα στοιχεία όλων μας (αδιοριστοι αναπληρωτες ΠΕ60 που επιθυμουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση για να βρούμε το δίκιο μας).
2. Να επικοινωνήσουμε με τις κοπέλες που κινητοποιήθηκαν με ενστάσεις για την τραγελαφική α΄φάση ώστε να δούμε τί έκαναν, σε ποιον απευθύνθηκαν και να συμπαρασταθούν κ αυτές (εφόσον το επιθυμούν στις κινήσεις μας -άλλωστε τη νέα σχολική φορά θα τις αφορά κ αυτές η παρούσα κατάσταση-).
3. Να συντάξουμε ένα μικρό κείμενο στο οποίο να ενημερώνουμε τις μόνιμες για το τι μελλει γενέσθαι μήπως και μας συμπαρασταθούν.
4. Να απευθυνθούμε σαν σύνολο σε δικηγορο (εφόσον συγκεντρωθεί η λίστα που ανεφερα παραπάνω)
5. Καθιστική διαμαρτυρία με κουδουνίστρες έξω από το ΥΠΕΠΘ (κάνω και λίγο χιούμορ) αλλά πρέπει να το κάνουμε και αυτό να μας δούν εκεί, γιατί ότι κι αν κάνουμε εδώ, εκεί δεν φτάνει.

Γράφω κ ξαναγράφω στην ομάδα της ΔΟΕ στο fb αλλα δεν μου απαντά κανείς... Να δείτε που θα κινηθούν αφού βγει το πρόγραμμα και μετά θα μας πουν καναμε ότι μπορούσαμε, αλλά..... Επίσης πρέπει να ενημερώσουμε τις μονιμες, είναι πολύ σημαντικό, όπως και να επικοινωνήσουμε και με άλλους κλάδους και αδιοριστους αναπληρωτές. Για να εχουμε αποτέλεσμα οι κινητοποιησεις πρεπει να ειναι μαζικές και με βάθος. Οι καθηγητές ξεκίνησαν αλλα δεν βρήκαν ανταπόκριση... Ελπίζω αυτό που ανακοινώθηκε με τις οργανικές χτες το βράδυ να ξυπνήσει κόσμο...

Αποσυνδεδεμένος miloupaki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1202 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:02:48 pm »
Μάλιστα!! Πολύ ωραία αποφάσισαν για εμάς χωρίς να πάρουμε μυρωδιά..

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΟΥΛΑ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1203 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:05:55 pm »
     Καλημέρα και από εμένα!

Να μην επαναλαμβάνομαι,χθες ήμουν και εγώ στην συνάντηση και άκουσα όσα σας μετέφεραν τα κορίτσια.Πολλές φορές ένιωσα την ανάγκη να σηκωθώ να φύγω γιατί τα θέματα ξέφευγαν από το ένα και βασικό που μας καίει, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.Επειδή λοιπόν πέρυσι που έμεινα εκτός σχολείου αναγκάστηκα ν'αναζητήσω αλλού δουλειά,δούλεψα part time σε δικηγορικό γραφείο.Σε συνομιλία που είχα σήμερα με τον δικηγόρο και του μετέφερα όλο το θέμα μου είπε ότι είναι παράνομο και σαφώς μπορούμε να κινηθούμε νομικά.
         Αρχικά πρέπει να προσφυγούμε σε διαταγή προσωρινής αναστολής της απόφασης και άρα της εγκυκλίου.Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και αυθημερόν μου είπε,βγαίνει αμέσως και έτσι μπορούμε να φρενάρουμε την αρχή των αιτήσεων την 1η Νοέμβρη.Σαφώς μου είπε και θα προσπαθήσει το υπουργείο να βρει άλλη πατέντα για να το περάσει αυτό που θέλει,αλλά εν τω μεταξύ εμείς θα έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο.Θα ήθελα όμως για να μην πάρω όλη την ευθύνη πάνω μου, αν μπορούσαμε να μαζευτούμε 3-4  συνάδελφοι να πηγαίναμε μαζί στο δικηγόρο να μας τα πει κατ'ιδίαν σε μια συνάντηση.Όσο για τα δικαστικά έξοδα ,γιατί βεβαίως του ανέφερα ότι όλες όσες θέλουμε να προσφύγουμε είμαστε άνεργες και άρα μετράμε και το πενηνταράκι,μου είπε ότι το ποσό είναι ίδιο είτε μιλάμε για ένα άτομο είτε για 50.'Αρα όσοι περισσότεροι μαζευτούμε το ποσό που θ'αναλογεί στον καθένα θα είναι πολύ μικρό(ίσως και 5 ευρώ μόνο , όπως μου είπε).
    Όποια θέλει να κάνουμε την συνάντηση ας επικοινωνήσει μαζί μου σε pm.Όσο για την σύσταση συλλόγου(για να μας πέρνουν στα σοβαρά) ναι χρειάζεται καταστατικό και κάτι ακόμα που μου είπε αλλά δεν το συγκράτησα καθότι άσχετη και'γω με νομικούς όρους :P.Σε πρώτη φάση θα ήθελα αν έχει κάποιος να μου στείλει το link της εγκυκλίου με όλο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θέλει να του το προωθήσω για να το διαβάσει προσεκτικά.
     Απλώς σας υπενθυμίζω ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα για να μην ξεκινήσουν οι αιτήσεις.Αυτό είναι το αγκάθι και όχι οι μ@λ@κίες που άκουγα χθες για το πώς θα δουλέψει το πρόγραμμα, τι ωράριο και σε ποια μορφή.Δηλαδή σαν τετελεσμένο γεγονός....Στο χέρι μας είναι να μην γίνει.Περιμένω νέα σας και στείλτε μου ένα link με όλη την απόφαση please!!!
Μπράβο  για τις άμεσες κινήσεις! Εγώ βρίσκομαι Κρήτη και δεν μπορώ να κινηθώ μαζί σας. Είμαι πάντως μέσα σε ό,τι κάνετε

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)