*

Αποστολέας Θέμα: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 425434 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος depy

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60
« Απάντηση #868 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 06:13:32 pm »
Ο Καψαλάκης την πρώτη φορά που ρωτήθηκε είπε ότι δεν μας αφορά, την δεύτερη ότι βιάστηκε να απαντήσει. Ο Μπράττης (σε δική μου τουλάχιστον ερώτηση) πηγε αρχικά να τα κουκουλώσει κ εκ των υστέρων δεν απαντησε καν. Όσοι θορυβηθήκαμε από την αρχή από τις διάφορες ανακοινωσεις (άσχετα αν ήταν επίσημες, τεκμηριωμένες, κτλ..) και προσπαθήσαμε να θορυβήσουμε και τους υπόλοιπους βαφτιστήκαμε "καταστροφολόγοι"... Το Θέμα δεν είναι να φωνάξεις την πυροσβεστική όταν ξεσπάσει ή φωτιά αλλά να έχεις μερημνήσει να έχεις ανοίξει δρόμο για να φτάσει το πυροσβεστικό. Κι ούτε είναι λύση να περιμένεις πότε θα πάει η φωτιά και στο σπίτι του διπλανού για να καλέσει εκείνος την πυροσβεστική...

Δεν είναι η ανεργία, η απραξία που με έχει θυμώσει ήδη πριν από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (επερχόμενη τότε).. Δεν αναζητώ μια πρόχειρη λύση, να βγάλουμε και φέτος τη χρονιά.. Κατά μέσο όρο εδώ μέσα έχουμε πλησιάσει τα 30, έχουμε δουλέψει περισσότερα από 3-4 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας εκπροσωπόντας επάξια του ΥΠΕΠΘ που αδικαιολόγητα μας εξαθλιώνει, έχουμε στρηθεί προσωπική ζωή κ αγαπημένα πρόσωπα, έχουμε γευτεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, η αγάπη μας για το επάγκελμα μας έχει οδηγήσει σε μικρά θαύματα μέσα στις τάξεις μας, έχουμε κάτι παραπάνω από το βασικό πτυχίο, τρέχουμε σε συνέδρια και σεμηνάρια, ξοδεύουμε περιουσίες σε βιβλια και υλικό. Διδάσκουμε στο σύνολό τους όλα τα γνωστικά αντικείμενα(γλώσσα, μαθηματικά, φυσική, φυσική αγωγή, καλλιτεχνικά, μουσική), έχουμε "μαγικές ιδιότητες" - γιατί όλα τα διορθώνουμε με μια αγκαλιά-, αναλαμβάνουμε ρόλο εμψυχωτή για τους γονείς που μας εκμυστηρεύονται τις ανησυχίες τους για τα παιδιά τους, επιδεικνύουμε ικανότητες σκηνοθέτη, σκηνογράφου κτλ.. για τις μικρές γιορτές μας, οφείλουμε να έχουμε απαντήσεις για τις πιο δύσκολες ερωτήσεις, κρύβουμε τα πάντα πίσω από τα ωραία μας τραγούδια και τα πολύχρωμα χαρτιά μας, κ.ά. ....

Το σκηνικό έχει αρχίσει και στήνεται ήδη από το 2009: κλείσιμο των πινάκων, μη προσμέτρηση της προυπηρεσίας, αδιόριστοι επιτυχόντες του ΟΑΕΔ, 4 χρονια χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ, υποχωρήσεις στο θέμα του ωραρίου, κλείσιμο (στα κρυφά) σχολείων με λίγους μαθητές και συγχωνεύσεις με ψεύτικες υποσχέσεις, ...

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν αρνούμαι να είμαι εκπαιδευτικός β΄κατηγορίας, αρνούμαι ο κλάδος μου να καταντήσει φιλανθρωπία του κράτους μέσω του ΟΑΕΔ, αρνούμαι να είμαι "αιώνιος" αναπληρωτής (είτε του κρατικού προϋπολογισμού, είτε του ΕΣΠΑ -που σε 3 χρονια κ αυτό θα ολοκληρωθεί-, είτε -το χείριστο ολων- του ΟΑΕΔ).

Αυτό που κάθε νηπιαγωγός επιθυμεί είναι να μη μεγαλώσει ποτέ, να μείνει για πάντα στο Νηπιαγωγείο...
Ας μας αφήσουνε λοιπον!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:06:11 »

Αποσυνδεδεμένος alexitsa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #869 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 06:13:58 pm »

Αποσυνδεδεμένος anjee

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #870 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 06:27:41 pm »

Το παρακατω το δημοσιευσα στο liveu της Τσαπανιδου, ελπιζω να βοηθησω και εγω λιγο με αυτο τον τροπο να ασχοληθει με το θεμα μας. Ειδα πολλα μηνυματα απο συναδελφους, ελπιζω κατι να γινει!!!

Αφιερωστε μια απο τις επομενες εκπομπες σας στο θεμα της παιδειας και ειδικοτερα στο προβλημα των νηπιαγωγων. Ελαχιστες προσληψεις αναπληρωτων φετος και μολις μαθαμε πως θα μας προσλαβουν μεσω ΟΑΕΔ, σαν να ειμαστε ανειδικευτοι εργατες με 490 ευρω..... Αυτο εναι αισχος και συν τοις αλλοις οπου και αν απευθυνομαστε - υπουργειο, αιρετοι, οαεδ - κανεις δεν ξερει να μας ενημερωσει!!! Εμπαιγμος δηλαδη, δεν γινεται να μην ξερουν!!!
Καλεστε καποιον να απαντησει στα ερωτηματα μας, καντε μια ερευνα για το θεμα, ειναι σοβαρο και θα εχει επιπτωσεις αρνητικες. Και αποκλειεται να μην επηρεαστουν και αλλοι κλαδοι αργοτερα.
Σας παρακαλουμε πολυ, εχουμε μερες που σας κανουμε ερωτησεις γι'αυτο το θεμα, εχουμε κοινοποιησει επιστολες.... Σας ευχαριστω πολυ και ελπιζω να προβαλετε το θεμα.

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:06:11 »

Αποσυνδεδεμένος depy

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #872 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 06:36:47 pm »
πήρα στο 2103442281 και για μια ακόμη φορά μια τρύπα στο νερό έγινε. Τον ρώτησα τον συνομιλητή μου αν αφορά τα δημόσια νηπιαγωγεία οι 600 θέσεις νηπιαγωγών και μου λέει " γιατί πήρες εδώ;" καααααααλά χαμός του απαντάω"που να πάρω τηλέφωνο κύριέ μου στο Υγείας;;; γιατί εκεί θα μας στείλετε στο τέλος". Ο άνθρωπος ήθελε να κάνει κοινωνική κουβέντα και όχι να μου απάντήσει, το μόνο που μου έλεγε έιναι ότι το κράτος δεν έχει λεφτά και ότι το κράτος προσπαθεί να βρει τρόπους να καλύψει τα κενά του..Όταν του ανέφερα ότι το καλοκαίρι γίναν προσλήψεις στο λιμενικό και ότι το κράτος έχει λεφτά για σώματα ασφαλείας αλλά για την παιδεία δεν έχει, μου είπε δε το γνωρίζω αυτό. Και φτάνουμε στο κορυφαίο...........Με ρωτά(επειδή ρώτησε και άλλη νηπιαγωγό νωρίτερα και ήθελε να ξέρει και τη δική μου απάντηση) αν θα δούλευα τσάμπα στον τόπο μου και του απαντώ "ναι, για να μορφώσω τα παιδιά, να μη κάνω το χατήρι στο "μεγάλο κεφάλι" να μας έχει όλους πιόνια και άλλα τέτοια και μου λέει
-Σαν υπάλληλος θα προτείνω να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, χωρίς μισθό και να μοριοδοτείστε 2πλα
-Τι λες ανθρωπέ μου του λέω, αν θα το έκανα ποτέ αυτό(να δουλέψω δωρεάν) δε θα το έκανα με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας αλλά μόνη μου θα μαζευα παιδιά και θα έκανα ό,τι έκανα.Δεκανίκι του υπουργείου ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ.Τόσα χρόνια δούλευα υπό την εποπτεία του και είδα τα χαϊρια μας.
Στο τέλος μου είπε να πάρω σε 2 μέρες ξανα μήπως ξερουν και αυτοί κάτι παραπάνω
Και επίσης μου είπε ότι τον σύγχυσα με όσα του είπα(γιατί κάναμε και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥ

Αποσυνδεδεμένος plakakaneis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #873 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 06:38:23 pm »
παντως ο υφυπουργος βρηκε πιστωσεις για να διδασκουνν ποντιακα στα Δ

Αποσυνδεδεμένος depy

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #874 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 07:04:55 pm »
Αύριο δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στη συνάντηση, οπότε ενημερώστε για ότι ειπωθεί. Για την Τρίτη όμως αν κανονιστεί είμαι μέσα. Δεν ξέρω νομίζω ότι πλέον μόνες μας πρέπει να παλέψουμε...

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #875 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 07:06:26 pm »
Τελικά θα κάνουμε κάτι στην πράξη και όχι στα λόγια? Θα συσπειρωθούμε για να δούμε τι δικαιούμαστε? Να κινηθούμε νομικά για τις προσλήψεις μέσω οαεδ!!! Όσοι είμαστε από

Αποσυνδεδεμένος Roula_S

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #876 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 07:12:05 pm »
Κορίτσια όσες πάμε αύριο στη συνάντηση δίνουμε ραντεβού στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ;

Αποσυνδεδεμένος Marinip

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #877 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 07:22:06 pm »
Μακάρι να μπορούσα και γω να έρθω αύριο αλλά μένω Πάτρα.Αν μπορώ να κάνω κάτι από εδώ ευχαρίστως!!!!Μπορούμε να οργανώσουμε τοπικές διαμαρτυρίες.Πώς σας φαίνεται?

Αποσυνδεδεμένος libeloula

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #878 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 07:26:33 pm »
έχω θέσει ήδη το ερωτημα στον Καψαλακη αν μπορουμε να καταγγειλουμε το προγραμμα αυτο ως παρανομο συγκεκριμενα του ειχα πει:
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ????
και μου ειχε απαντησει οτι πιστευει να το κανει η δοε...
ειναι θεμα που σιγουρα θα το θέσουμε αυριο. ακριβως το ίδιο έκαναν και οι εκπαιδευτικοι που βγηκαν σε διαθεσιμοτητα. εβαλαν δικηγορο κ εστειλε εξωδικο στον υπουργο παιδειας οποτε αν το κανουμε κ εμεις δεν θα ειναι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο κανει συλλογή τον τελευταιο καιρο με εξωδικα ο υπουργος μας!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #879 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 07:30:35 pm »
Κορίτσια όσες πάμε αύριο στη συνάντηση δίνουμε ραντεβού στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ;

ok α πούμε 5:45 είναι καλά;

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #880 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 07:33:25 pm »
έχω θέσει ήδη το ερωτημα στον Καψαλακη αν μπορουμε να καταγγειλουμε το προγραμμα αυτο ως παρανομο συγκεκριμενα του ειχα πει:
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ????
και μου ειχε απαντησει οτι πιστευει να το κανει η δοε...
ειναι θεμα που σιγουρα θα το θέσουμε αυριο. ακριβως το ίδιο έκαναν και οι εκπαιδευτικοι που βγηκαν σε διαθεσιμοτητα. εβαλαν δικηγορο κ εστειλε εξωδικο στον υπουργο παιδειας οποτε αν το κανουμε κ εμεις δεν θα ειναι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο κανει συλλογή τον τελευταιο καιρο με εξωδικα ο υπουργος μας!!!!!!!!!

του έκαναν και ασφαλιστικά μέτρα από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (είχε προλάβει να κάνει πρώτος μήνυση γιατί δεν του στέλνουν τα ονόματα των διοικητικών)

Αποσυνδεδεμένος Black-eyed

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #881 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 08:20:55 pm »
Και ο Μπράτης δεν θα κοιμηθεί το βράδυ από την στεναχώρια του...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)