0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Καψαλάκης την πρώτη φορά που ρωτήθηκε είπε ότι δεν μας αφορά, την δεύτερη ότι βιάστηκε να απαντήσει. Ο Μπράττης (σε δική μου τουλάχιστον ερώτηση) πηγε αρχικά να τα κουκουλώσει κ εκ των υστέρων δεν απαντησε καν. Όσοι θορυβηθήκαμε από την αρχή από τις διάφορες ανακοινωσεις (άσχετα αν ήταν επίσημες, τεκμηριωμένες, κτλ..) και προσπαθήσαμε να θορυβήσουμε και τους υπόλοιπους βαφτιστήκαμε "καταστροφολόγοι"... Το Θέμα δεν είναι να φωνάξεις την πυροσβεστική όταν ξεσπάσει ή φωτιά αλλά να έχεις μερημνήσει να έχεις ανοίξει δρόμο για να φτάσει το πυροσβεστικό. Κι ούτε είναι λύση να περιμένεις πότε θα πάει η φωτιά και στο σπίτι του διπλανού για να καλέσει εκείνος την πυροσβεστική...Δεν είναι η ανεργία, η απραξία που με έχει θυμώσει ήδη πριν από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (επερχόμενη τότε).. Δεν αναζητώ μια πρόχειρη λύση, να βγάλουμε και φέτος τη χρονιά.. Κατά μέσο όρο εδώ μέσα έχουμε πλησιάσει τα 30, έχουμε δουλέψει περισσότερα από 3-4 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας εκπροσωπόντας επάξια του ΥΠΕΠΘ που αδικαιολόγητα μας εξαθλιώνει, έχουμε στρηθεί προσωπική ζωή κ αγαπημένα πρόσωπα, έχουμε γευτεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, η αγάπη μας για το επάγκελμα μας έχει οδηγήσει σε μικρά θαύματα μέσα στις τάξεις μας, έχουμε κάτι παραπάνω από το βασικό πτυχίο, τρέχουμε σε συνέδρια και σεμηνάρια, ξοδεύουμε περιουσίες σε βιβλια και υλικό. Διδάσκουμε στο σύνολό τους όλα τα γνωστικά αντικείμενα(γλώσσα, μαθηματικά, φυσική, φυσική αγωγή, καλλιτεχνικά, μουσική), έχουμε "μαγικές ιδιότητες" - γιατί όλα τα διορθώνουμε με μια αγκαλιά-, αναλαμβάνουμε ρόλο εμψυχωτή για τους γονείς που μας εκμυστηρεύονται τις ανησυχίες τους για τα παιδιά τους, επιδεικνύουμε ικανότητες σκηνοθέτη, σκηνογράφου κτλ.. για τις μικρές γιορτές μας, οφείλουμε να έχουμε απαντήσεις για τις πιο δύσκολες ερωτήσεις, κρύβουμε τα πάντα πίσω από τα ωραία μας τραγούδια και τα πολύχρωμα χαρτιά μας, κ.ά. ....Το σκηνικό έχει αρχίσει και στήνεται ήδη από το 2009: κλείσιμο των πινάκων, μη προσμέτρηση της προυπηρεσίας, αδιόριστοι επιτυχόντες του ΟΑΕΔ, 4 χρονια χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ, υποχωρήσεις στο θέμα του ωραρίου, κλείσιμο (στα κρυφά) σχολείων με λίγους μαθητές και συγχωνεύσεις με ψεύτικες υποσχέσεις, ...Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν αρνούμαι να είμαι εκπαιδευτικός β΄κατηγορίας, αρνούμαι ο κλάδος μου να καταντήσει φιλανθρωπία του κράτους μέσω του ΟΑΕΔ, αρνούμαι να είμαι "αιώνιος" αναπληρωτής (είτε του κρατικού προϋπολογισμού, είτε του ΕΣΠΑ -που σε 3 χρονια κ αυτό θα ολοκληρωθεί-, είτε -το χείριστο ολων- του ΟΑΕΔ). Αυτό που κάθε νηπιαγωγός επιθυμεί είναι να μη μεγαλώσει ποτέ, να μείνει για πάντα στο Νηπιαγωγείο... Ας μας αφήσουνε λοιπον!
πήρα στο 2103442281 και για μια ακόμη φορά μια τρύπα στο νερό έγινε. Τον ρώτησα τον συνομιλητή μου αν αφορά τα δημόσια νηπιαγωγεία οι 600 θέσεις νηπιαγωγών και μου λέει " γιατί πήρες εδώ;" καααααααλά χαμός του απαντάω"που να πάρω τηλέφωνο κύριέ μου στο Υγείας;;; γιατί εκεί θα μας στείλετε στο τέλος". Ο άνθρωπος ήθελε να κάνει κοινωνική κουβέντα και όχι να μου απάντήσει, το μόνο που μου έλεγε έιναι ότι το κράτος δεν έχει λεφτά και ότι το κράτος προσπαθεί να βρει τρόπους να καλύψει τα κενά του..Όταν του ανέφερα ότι το καλοκαίρι γίναν προσλήψεις στο λιμενικό και ότι το κράτος έχει λεφτά για σώματα ασφαλείας αλλά για την παιδεία δεν έχει, μου είπε δε το γνωρίζω αυτό. Και φτάνουμε στο κορυφαίο...........Με ρωτά(επειδή ρώτησε και άλλη νηπιαγωγό νωρίτερα και ήθελε να ξέρει και τη δική μου απάντηση) αν θα δούλευα τσάμπα στον τόπο μου και του απαντώ "ναι, για να μορφώσω τα παιδιά, να μη κάνω το χατήρι στο "μεγάλο κεφάλι" να μας έχει όλους πιόνια και άλλα τέτοια και μου λέει-Σαν υπάλληλος θα προτείνω να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, χωρίς μισθό και να μοριοδοτείστε 2πλα-Τι λες ανθρωπέ μου του λέω, αν θα το έκανα ποτέ αυτό(να δουλέψω δωρεάν) δε θα το έκανα με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας αλλά μόνη μου θα μαζευα παιδιά και θα έκανα ό,τι έκανα.Δεκανίκι του υπουργείου ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ.Τόσα χρόνια δούλευα υπό την εποπτεία του και είδα τα χαϊρια μας.Στο τέλος μου είπε να πάρω σε 2 μέρες ξανα μήπως ξερουν και αυτοί κάτι παραπάνωΚαι επίσης μου είπε ότι τον σύγχυσα με όσα του είπα(γιατί κάναμε και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥ
Κορίτσια όσες πάμε αύριο στη συνάντηση δίνουμε ραντεβού στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ;
έχω θέσει ήδη το ερωτημα στον Καψαλακη αν μπορουμε να καταγγειλουμε το προγραμμα αυτο ως παρανομο συγκεκριμενα του ειχα πει:ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ?και μου ειχε απαντησει οτι πιστευει να το κανει η δοε...ειναι θεμα που σιγουρα θα το θέσουμε αυριο. ακριβως το ίδιο έκαναν και οι εκπαιδευτικοι που βγηκαν σε διαθεσιμοτητα. εβαλαν δικηγορο κ εστειλε εξωδικο στον υπουργο παιδειας οποτε αν το κανουμε κ εμεις δεν θα ειναι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο κανει συλλογή τον τελευταιο καιρο με εξωδικα ο υπουργος μας!!!!!!!!!