0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προτείνω να μην κάνουμε αρνητικά σχόλια για άλλους κλάδους, τους θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας.
Ερώτηση: Από όπου και αν είναι οι προσλήψεις, θα μπορέσουν δηλαδή να αναλάβουν θέση νηπιαγωγού σε δημόσιο νηπιαγωγείο?Δημήτρης Μπράτης: Κι αυτό το ρώτησα..είναι χρηματοδοτούμενες δράσεις για καταπολέμηση της ανεργίας μου είπαν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού!
Λοιπόν, ακούστε τι μου είπε μία νηπιαγωγός που δουλεύει στην Πιερία. Φέτος ο προϊστάμενος διάβασε αυτή την παράγραφο στο παρακάτω έγγραφο: http://dipe.pie.sch.gr/portal/2013_9_30_Oloimero.pdf για τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων:Δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, δίνεται στις περιπτώσεις που υπάρχουν: προβλήματα υγείας, σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, ειδικές τοπογεωγραφικές συνθήκες, φοίτηση αδελφών σε συστεγαζόμενα ή όμορα σχολεία, μετακίνηση από ή προς άλλες περιοχές (εκτός της έδρας του νηπιαγωγείου) με ναυλωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λ.π..Και τι εφαρμόζεται πλέον στην Πιερία; Αποχώρηση νηπίων στις 13:45'-14:00'!!! Το ολοήμερο έχει 17 παιδιά και τα 10 φεύγουν στις 14:00' και μέχρι τις 16:00' μένουν τα 7 που γκρινιάζουν και θέλουν να φεύγουν κι αυτά στις 14:00'! Μου έκανε τόση εντύπωση και μου λέει "μπες στην ιστοσελίδα της πρωτοβάθμιας Πιερίας για να βρεις το έγγραφο που ήρθε σε όλα τα σχολεία". Το έψαξα και το έγγραφο είναι το παραπάνω που πήγε σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας. Μόνο που ο προϊστάμενος της Πιερίας είπε να το πάρει λίγο στην κυριολεξία και έκανε το ολοήμερο πάρκινγκ!Σας παρακαλώ να το αναφέρετε κι αυτό στη συνέλευση σαν καταγγελία!!! Δεν γίνεται να μη γίνονται γνωστές αυτές οι αυθαιρεσίες!
Αυτό το επιβεβαιώνω κι εγω. Μάλιστα κάποιοι γονείς που ενδιαφέρονται για πρώιμη αποχώρηση μας το έφεραν οι ίδιοι και το συμπεριλάμβανε στην αιτηση τους . Πληροφοριακά σας λέω οτι ενώ παλαιότερα οι αιτησεις αυτές γίνονταν προς τη διεύθυνση πρωτοβαθμιας και συνήθως απορρίπτονταν, τώρα γίνονται προς τη σύμβουλο και μάλλον μετά το τελευταίο έγγραφο θα γίνουν όλες δεκτές.
Όσον αφορά στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ τα οποία απευθύνονται σε ανέργους και από αυτά σχεδιάζεται η "πρόσληψη" εκπαιδευτικών-Ε.Ε.Π και Ε.
Στο ipaideia