0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το δι ταύτα ειναι λοιπον οτι μπορούν να προσληφθούν άτομα κ εκτός υπουργειου για τα σχολεια....τωρα τι θα κάνουν στα σχολεια θα αποφασίσει το Υπουργειο ...όμως πείτε μου τι κόλπο θα βρει να βάλει τα άτομα αυτα να αναλάβουν κανονικές τάξεις;
Φυσικά και θα καληφθούν λειτουργικά κενά με τα ατομα αυτα διοτι δεν θα είναι φοιτητέσ αλλα πτυχιουχοι πε60!!! γι'αυτο ζητάει πανεπιστημιακης εκπαίδευσης για να είναι καλυμμένοι!!
το κόλπο που εγραψα πιο πάνω! ΟΛΟΗΜΕΡΟ=ΦΥΛΑΞΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ=
Καλησπέρα κι απο μένα,άργησαν να γράψω λόγω παιδιού...λοιπόν ,για τη συνάντηση :είπαν ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μας αφορά και οι κοπέλες προορίζονται για τάξεις,τι να πω ,πριν πάω ήμουν κ εγω αισιόδοξη μετά την ανακοίνωση του Μπράτη,επίσης μέσα απο το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ σκοπός είναι να καταργηθούν οργανικές θέσεις,που σημαίνει2000 υπεράριθμες στην Ελλάδα ,που σημαίνει ότι εμείς δεν θα ξανά δουλέψουμε ....επίσης είπαν ότι με τις εγκυκλίους που αφορούν την αποχώρηση των νηπίων πιο νωρίς θα έχει ως αποτέλεσμα να καταργηθεί το ολοήμερο .Ηδη στο δημοτικό το ολοήμερο έχει γίνει "υποστηρικτική δομή " ,δεν το ήξερα κι εγω αν κάνω λάθος διορθώσετε με,αν δεν κατάλαβα καλά .
Συμφωνώ με όλα, εκτός από τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ. Απ' ότι καταλαβαίνω κι αυτές εικασίες κάνουν κι απ' ό,τι φαίνεται δεν έχουν πληροφόρηση από τα μέσα, που εδώ που τα λέμε δεν έχει πλέον κανείς, όλα αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες.
Καψαλάκης (πριν 2 ώρες):Καλησπέρα…Έγραψα σήμερα:Και το ΦΕΚ: "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα"!Με την υπογραφή Αρβανιτόπουλου παρακαλώ, για να σας φύγει και η τελευταία αμφιβολία...Έγραψα χθες Τετάρτη 9 Οκτωβρίου…«32 νηπιαγωγοί από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναμένεται να προσληφθούν στο Νομό Ηρακλείου...» (Η πληροφορία ήταν από τα πλέον επίσημα χείλη εδώ στην Κρήτη)Έγραψα την Τρίτη 8 Οκτωβρίου…Έχω στα χέρια μου τα τρία τεχνικά δελτία για τις προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ. (Αν δεν τα έχει η ΔΟΕ, ευχαρίστως να τους τα στείλω)Γράψαμε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου…Παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που κάνουν λόγο για προσλήψεις, μέσω του ΟΑΕΔ, εκπαιδευτικών και άλλων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Μάλιστα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» αναφέρει συγκεκριμένα τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων και τις απολαβές.Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. καλούμε άμεσα τη Διδασκαλική ΟμοσπονδίαΕλλάδος να παρέμβει και να ενημερώσει τους συναδέλφους για το συγκεκριμένο ζήτημα (έπρεπε ήδη να το είχε κάνει), που αν ισχύει συνεπάγεται τη καταπάτηση και εκθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.Δυστυχώς η ανύπαρκτη ΔΟΕ δεν βγήκε, ούτε με μια ανακοίνωσή της, να καθησυχάσει τους συναδέλφους, αφού (κατά τον μέντορά της) εγώ γράφω «ανοησίες», «παραπληροφορώ», και είμαι «αναξιόπιστος».Σε τι απ΄ όλα δεν κατάλαβα; Δημοσίευσα ένα ΦΕΚ, έδωσα μια σημαντική πληροφορία για το Νομό μου που πήρα από επίσημα χείλη, παρουσίασα τα τρία τεχνικά δελτία για τις προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ και τέλος ζητήσαμε από τη ΔΟΕ να επιληφθεί της όλης κατάστασης…Αν εσείς στα κείμενά μου διακρίνετε, «ανοησία», «παραπληροφόρηση» και «αναξιοπιστία», ναι, τότε είμαι: ανόητος, σας παραπληροφορώ και είμαι και αναξιόπιστος…Διαφορετικά οι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται…(ΥΓ: Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να κάνω λάθος και πράγματι να μη βγει πραγματικός κανένας από τους φόβους μας)