*

Αποστολέας Θέμα: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 426717 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
Απ: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60
« Απάντηση #1330 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:54:09 pm »
Ανερτησα αυτο σε διαφορες ομάδες στο fb, μήπως έχουμε και από εκει κάποιον που θελει να συμμετέχει. Αν θέλετε προωθείστε το..

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!
Εχουμε συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα Αδιόριστων Αναπληρωτών Νηπιαγωγών από το forum του pde και ετοιμαζόμαστε για κινητοποιήσεις αρχικά με αφορμή το Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και εν συνεχεία την επικείμενη διάλυση του Νηπιαγωγείου. Παρακαλώ όποιος- α ενδιαφέρεται να συμμετέχει μαζί μας να μου στείλει τα στοιχεία του σε προσωπικό μήνυμα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, mail, τόπο κατοικίας). Τα στοιχεία συγκεντρώνονται προκειμένου να ξέρουμε πόσοι και ποιοι είμαστε και για να έχουμε άμεση επαφή. Πέραν των άλλων μορφών κινητοποιήσεων έχουμε κατεθυνθεί και σε νομικά μέτρα. Είναι σημαντικό να είμαστε πολλοί και όλοι μαζί. Παρακαλώ διαδώστε το!!!

Αδιόριστοι Αναπληρωτές Νηπιαγωγοί

Δεν εχω προβλημα να δωσω το τηλέφωνό μου, αλλά έχω κι αλλες υποχρεώσεις και φοβάμαι μην χάσω στοιχεία ή τηλεφωνήματα. Όποιος δεν είναι στο forum δώστε το mail μου: ar.evdokia@yahoo.gr. Τώρα αν νομίζετε πως είναι απαραίτητο δημοσιοποιώ κ το τηλεφωνο μου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:09:04 »

Αποσυνδεδεμένος Marinip

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1331 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 03:25:22 pm »
Ανερτησα αυτο σε διαφορες ομάδες στο fb, μήπως έχουμε και από εκει κάποιον που θελει να συμμετέχει. Αν θέλετε προωθείστε το..

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!
Εχουμε συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα Αδιόριστων Αναπληρωτών Νηπιαγωγών από το forum του pde και ετοιμαζόμαστε για κινητοποιήσεις αρχικά με αφορμή το Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και εν συνεχεία την επικείμενη διάλυση του Νηπιαγωγείου. Παρακαλώ όποιος- α ενδιαφέρεται να συμμετέχει μαζί μας να μου στείλει τα στοιχεία του σε προσωπικό μήνυμα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, mail, τόπο κατοικίας). Τα στοιχεία συγκεντρώνονται προκειμένου να ξέρουμε πόσοι και ποιοι είμαστε και για να έχουμε άμεση επαφή. Πέραν των άλλων μορφών κινητοποιήσεων έχουμε κατεθυνθεί και σε νομικά μέτρα. Είναι σημαντικό να είμαστε πολλοί και όλοι μαζί. Παρακαλώ διαδώστε το!!!

Δεν εχω προβλημα να δωσω το τηλέφωνό μου, αλλά έχω κι αλλες υποχρεώσεις και φοβάμαι μην χάσω στοιχεία ή τηλεφωνήματα. Όποιος δεν είναι στο forum δώστε το mail μου: ar.evdokia@yahoo.gr. Τώρα αν νομίζετε πως είναι απαραίτητο δημοσιοποιώ κ το τηλεφωνο μου.
Μπράβο Ευδοκία!

Αποσυνδεδεμένος Roula_S

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1332 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 03:36:51 pm »
Ταέστειλασε στο Φβ Μπράτη κ Καψαλάκη

Αποσυνδεδεμένος Roula_S

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1333 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 03:42:58 pm »

Roula i Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παρευρισκόσασταν στη συνέλευση που κάναμε,αλλά 10 του μήνα βρισκόμασταν στις Σέρρες( αν δεν κάνω λάθος), θα σας παραθέσω πάντως αυτά που αποφασίστηκαν για να μας πείτε τη γνώμη σας
2 hours ago · Like

Roula ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τη συνάντηση της 10/10/2013

Σήμερα .............................
2 hours ago · Like · 6

Δημήτρης Μπράτης Τα γνωρίζω...τα έχω διαβάσει.Για μένα η ΔΟΕ πρέπει να αναλάβει δράση.Το θέμα αφορά ολόκληρο τον κλάδο κι όχι τους νηπιαγωγούς.Εξάλλου στη ΔΟΕ είναι μέλη οι νηπιαγωγοί.Όσο για τις Σέρρες θα μποορούσα να το αναβάλλω αν είχα ενημερωθεί...οι διοργανωτές πάντως δεν γνώριζαν ότι βρίσκομαι στις Σέρες και ο νοών νοείτω...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:09:04 »

Αποσυνδεδεμένος LIAV

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1334 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 03:53:26 pm »
Προτείνω στην επιστολή να αναφέρεται και το οτι υπαρχουν 80 περίπου νηπιαγωγοι που περιμένουν το διορισμο τους εδώ και 4 χρόνια (60-40) και δεν αναφέρεται κανείς σε αυτούς. Νομίζω το πρότεινε και άλλη μια συνάδελφος προηγουμένως.

Αποσυνδεδεμένος gianna

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1335 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 04:00:34 pm »
καλησπερα πως θα μπορουσα να συμμετεχω στην ομαδα αδιοριστων αναπληρωτων νηπιαγωγων

Αποσυνδεδεμένος dorakigia

• Πλήρες μέλος
  • ...ό,τι είσαι, αυτό βλέπεις!!!! ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1336 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 04:14:43 pm »
συγχαρητηρια για την επιστολη!!
ειναι πραγματικα πολυ καλη!!

νομιζω ομως ειναι σωστο να προστεθει και κατι ακομα....
οτι φετος δεν εγινε ουτε ενας μονιμος διορισμος παρα τα 2000 κενα (απολυση αναπληρωτων τον Ιουνιο + συνταξιοδοτησεις) ενω παραλληλα παραμενουν σε ομηρια μη-διορισμου και οι εναπομειναντες 80 επιτυχοντες (60-40) με φεκ διορισμου απο τον ΑΣΕΠ 2009!
θεωρω οτι πρεπει να θιχθει και αυτο.

κ εγω συμφωνω οτι πρεπει να γινει μια νυξη κ γι αυτο το απαραδεκτο κ γελοιο γεγονος το οποιο τονιζει κ το συνολο της απαξιωσης του κλαδου απο το αγαπητο πλην ξεφτιλισμενου υπουργειου........

Αποσυνδεδεμένος dorakigia

• Πλήρες μέλος
  • ...ό,τι είσαι, αυτό βλέπεις!!!! ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1337 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 04:20:14 pm »
Προτείνω στην επιστολή να αναφέρεται και το οτι υπαρχουν 80 περίπου νηπιαγωγοι που περιμένουν το διορισμο τους εδώ και 4 χρόνια (60-40) και δεν αναφέρεται κανείς σε αυτούς. Νομίζω το πρότεινε και άλλη μια συνάδελφος προηγουμένως.
ναι συμφωνουμε . ειμαστε κ αυτη η ευτυχης κατηγορια που κανεις δε μας θυμαται σχεδον. ασ το αναφερουμε κακο δεν κανει . ισα -ισα που τους ξεμπροστιαζει στον κοσμο ποσο ανευθυνα τομαρια ειναι ....

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #1338 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 04:28:56 pm »
Τα συμπληρωσα, όποιος αλλος θελει ας κανει αλλαγες κ ας το τελιοποιησει για να το στειλουμε

ΠΡΟΣ:
Μόνιμους Διορισμένους Νηπιαγωγούς
Αναπληρωτές Διορισμένους Νηπιαγωγούς
Άνεργους Νηπιαγωγούς

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ:

Συνάδελφοι- συναδέφισσες,

Αφήστε για λίγο τα ψαλίδια σας στην άκρη και δείτε πίσω από τα παραμύθια του Υπουργείου Παιδείας. Ο κακός λύκος κυκλοφορεί ελεύθερος και είναι έτοιμος να κατασπαράξει το προπύργιο του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος: το Νηπιαγωγείο.
Είμαστε άνεργοι αναπληρωτές νηπιαγωγοί, οι οποίοι ύστερα από σειρά ετών αναπλήρωσης σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα, φέτος βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των αποφάσεων για την Παιδεία μαζί με εσάς: εσείς μέσα στα νηπιαγωγεία κι εμείς από τα σπίτια μας. Ως άνεργοι αναπληρωτές έχουμε αποφασίσει, μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και ομαδικής δράσης, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τον κλάδο μας. Πρωταρχική μέριμνα θέσαμε να ενημερώσουμε όλους εσάς για τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας (λιγότερο, περισσότερο ή καθόλου γνωστά) που αφορούν εμάς, εσάς, όλους μας!!! Επιθυμούμε να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο και προσοχή, καθώς απαξιώνουν το νηπιαγωγείο, τους θεσμούς του και το επάγγελμά μας.

Μέχρι σήμερα παρακολουθήσαμε:
•   την ικανοποίηση ελάχιστων αιτήσεων απόσπασης ακόμα και σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας
•   την τοποθέτηση αναπληρωτών σε κενά περιοχών για τις οποίες είχαν προηγουμένως απορριφθεί οι αιτήσεις απόσπασης
•   την «μυστική» εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι νηπιαγωγοί να επιτρέπουν ή ακόμα χειρότερα και να προτείνουν την πρόωρη αποχώρηση των νηπίων από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο (προάγγελος κατάργησης του θεσμού του ολοήμερου νηπιαγωγείου και μετατροπή του σε υποστηρικτική δομή, γεγονός που μεταφράζεται σε υπεράριθμους νηπιαγωγούς την επόμενη σχολική χρονιά και εφεδρεία)
•   αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τοποθέτησή τους σε διαφορετικό ΠΥΣΠΕ από εκείνο του διορισμού σε βάρος άλλων συναδέλφων
•   την δημιουργία τεχνητών υπεραριθμιών
•   την άρνηση της φοίτησης στα προνήπια
•   τα κλειστά Νηπιαγωγεία και Ολοήμερα Τμήματα
•   τους μηδενικούς μόνιμου διορισμούς παρά τα 2000 κενά
•   την παραμονή σε ομηρία μη-διορισμού των εναπομεινάντων 80 επιτυχόντων  (60-40) με ΦΕΚ Διορισμού από τον ΑΣΕΠ 2009!
Και τώρα έρχονται τα καλύτερα!!!!...
•   600 νηπιαγωγοί μέσω ΟΑΕΔ στα Δημόσια Νηπιαγωγεία: Πρόκειται για προκήρυξη που αναμένεται μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ και προβλέπει την πρόσληψη Νηπιαγωγών με σύμβαση 6,5 μηνών και αποδοχές 490 ευρώ/ μήνα. Σε ότι δε αφορά τα κριτήρια πρόσληψης ουδεμία σχέση έχουν με εκείνα των αναπληρωτών που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.
•   Οργανικές θέσεις για όλους, όχι σε σχολικές μονάδες αλλά σε ΠΥΣΠΕ, δλδ. οργανική θέση για κανέναν.
Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης και θεσμοθέτησης της ευέλικτης και ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, το Υπουργείο ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή να προχωρήσει στην πρόσληψη νηπιαγωγών μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ με σαφώς μικρότερη χρηματική αμοιβή, παρακάμπτοντας τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών. Αναφαίνεται λοιπόν το συνολικό σχέδιο αναδιαμόρφωσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών όπου οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα χάσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα (οργανική-αποσπάσεις -αναγκαστικές μετακινήσεις) και οι αναπληρωτές να εγκλωβιστούν σε ένα μόνιμο καθεστώς ελαστικής κι αβέβαιης εργασίας ενώ το Νηπιαγωγείο θα χάσει οριστικά το ρόλο του και θα μετατραπεί σε χώρος φύλαξης μικρών παιδιών.

Στόχος μας είναι:
•   Να μην επιτραπεί να εργαστούν συνάδελφοι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με τις επαίσχυντες σχέσεις εργασίας που έχουν ανακοινωθεί (μέσω Προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα ΟΑΕΔ) ,νέες εργασιακές σχέσεις με συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών, εργασία στις διακοπές Χριστουγέννων - Πάσχα με αμοιβή 490 ευρώ  κυλιόμενη εργασία και κριτήριο την μακρόχρονη ανεργία.. Οποιαδήποτε πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ καθιστά το νηπιαγωγείο υποστηρικτική  δομή το οποίο κάνει την ύπαρξη του αμφίβολη για τις επόμενες χρονιές.
•   Να καλυφθούν τα κενά μόνο με πιστώσεις από τον κρατικό προυπολογισμό. Φτάνει με το παραμύθι - Πιστώσεις δεν υπάρχουν. Να βρεθούν.
•   Να ανοίξουν τα σχολεία με αξιοπρεπείς κ ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς.
•   Να μην αυξηθεί ο αριθμός των νηπίων ανά τμήμα από 25 σε 28 παιδιά με μία Νηπιαγωγό σε ακατάλληλα κτίρια με πολύ μικρή χωρητικότητα.
•   Η αποχώρηση των ολοήμερων τμημάτων να παραμείνει ως έχει 15.45-16.00. Οποιαδήποτε αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα με πρόωρες αποχωρήσεις, συμβάλει στην σταδιακή κατάργηση του ολοήμερου σχολείου.
•   Τα προνήπια να έχουν δικαίωμα στην δημόσια εκπαίδευση και όχι να παραμένουν σπίτια τους ή οι γονείς να στρέφονται προς την ιδιωτική εκπαίδευση.
•   Να προσληφθούν οι εναπομείναντες 80 επιτυχόντες  (60-40) με ΦΕΚ Διορισμού από τον ΑΣΕΠ 2009
Αυτός ο αγώνας είναι κοινός και σας καλούμε να μας ακολουθείσετε!! Προασπιζόμαστε τα συμφέροντά όλων μας, τα συμφέροντα της Προσχολικής Εκπαίδευσης!! Θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχουμε τους στόχους μας (συνάντηση με το Υπουργείο, με στελέχη εκπαίδευσης και με νομικά μέσα εάν χρειαστεί).

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2013, 04:51:32 pm από evdokia »

Αποσυνδεδεμένος Marinip

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1339 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 04:33:20 pm »
καλησπερα πως θα μπορουσα να συμμετεχω στην ομαδα αδιοριστων αναπληρωτων νηπιαγωγων
Καλησπέρα.Θα στείλεις τα στοιχεία σου (όνομα,τόπο κατοικίας,email)στην Ευδοκία που φτιάχνει τη λίστα με όλους μας!

Αποσυνδεδεμένος Aneta

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1341 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 04:44:31 pm »

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!

ισωσ βοηθησει να δωσετε και ενα τηλεφωνο επικοινωνια,ασ παρετε ενα  νουμερου κινητου μονο γιααυτο το σκοπο, ωστε  μην δωσετε το  προσωπικο  νουμερο του σ τηλεφασα, στο φορυμ εαν δεν θελετε 8 ;)

Αποσυνδεδεμένος zoi83

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1342 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 05:57:11 pm »
μπηκα στην σελιδα της δοε. λετε να τους στειλουμε και e-mail με τη διαμαρτυρια μας και να τους αρχισουμε και στα τηλεφωνα?

Αποσυνδεδεμένος angel83

• Νέο μέλος
  • *
  • πε60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1343 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 06:18:42 pm »
μπραβο κοριτσια!!!πολυ ωραια η επιστολη!και η εισαγωγη σε προδιαθετει να τη διαβασεις..οποτε ειμαστε ετοιμοι μου λετε να στελνω και εγω...
Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)