0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πωπώ οι ακατανόμαστοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλά είδατε??Με το που αρχίσαμε να αντιδράμε το αλλάζουν το βιολί.Κορίτσια μην τους πιστεύετε.Εμείς τη δουλειά μας...και φάση να πάρει τώρα θα συνεχίσουμε ό,τι συμφωνήσαμε
Ωραία, παιδιά. Οπότε όσες έχουμε twitter απόψε να συντονιστούμε στο Star!Έστειλα την επιστολή με π.μ. στο facebook της ΕΡΤ με αυτό το μήνυμα:Γεια σας, είμαι μέλος μιας ομάδας αδιόριστων αναπληρωτών νηπιαγωγών που κάνουμε μία προσπάθεια για την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας λόγω της έλλειψης προσωπικού.Θέλουμε όμως να αναδείξουμε και τα επικίνδυνα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των λειτουργικών αυτών κενών με νηπιαγωγούς κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ με μισθούς 490 ευρώ. Κάτι που φυσικά είναι αντισυνταγματικό, καθώς προσλήψεις στα δημόσια σχολεία μπορεί να κάνει μόνο το υπουργείο Παιδείας από τους πίνακες αναπληρωτών.Υπάρχουν και άλλα σχέδια του υπουργείου, όπως η σταδιακή υποβάθμιση του ολοήμερου νηπιαγωγείου με σκοπό να γίνει υποστηρικτική δομή ώστε αργότερα να μπορεί να τη στελεχώσει με ωρομίσθιους νηπιαγωγούς. Κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία πλεονάσματος του 1/3 των μόνιμων νηπιαγωγών, με σκοπό φυσικά να οδηγηθούν στην απόλυση (στόχος άλλωστε του υπουργείου είναι οι 60.000 εργαζόμενοι σε Π.Ε. και Δ.Ε. μέχρι το 2015!).Σας επισυνάπτω την επιστολή που έχουμε συντάξει με την ελπίδα να τη δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας.Ευχαριστώ πολύ!
ας κρατησουμε μικρο καλαθι...μπορει απλα να μας ριχνουν σταχτη στα ματια
συμφωνώ αλλά είναι μια νίκη στον αγώνα μας!Μπράβο και καλή συνέχεια!
Το υπουργείο πάντως αναγνωρίζει 548 κενά νηπιαγωγών. Αν καλυφθούν αυτά τα κενά και τα προσθέσουμε στις 754 προσλήψεις μέχρι στιγμής μας κάνουν σύνολο 1302 άτομα. Να θυμίσω ότι πέρυσι τέτοιον καιρό είχαν προσληφθεί 1562 άτομα. Δηλαδή 260 περισσότερα από φέτος. Αν προσθέσουμε και τις 408 συνταξιοδοτήσεις πάμε στις 668 ακάλυπτες θέσεις μέχρι στιγμής. Κι όλ' αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρουν όντως στην Δ' φάση 548 άτομα, που απ' ότι φαίνεται δεν θα είναι μέσω ΟΑΕΔ.
Παιδιά, η επιστολή έφυγε για τα νηπιαγωγεία του νομού Ξάνθης. Ένα πρόβλημα, που πιθανόν ν' αντιμετωπίσετε οι περισσότεροι, είναι να σας επιστραφούν κάποια mail. Πιθανολογώ λόγω παλιών δ/νσεων e-mail που δε χρησιμοποιούνται πια ή κάποιων νηπιαγωγείων που έχουν κλείσει. Για ένα συγκεκριμένο, πάντως, που γνωρίζω σίγουρα ότι έκλεισε, όντως μου επιστράφηκε. Απλά, από τα 70 νηπιαγωγεία μου επιστράφηκαν τα 22 και ολίγον ανησυχώ...
Συνεχίζουμε...Έφυγε και για νομό Έβρου. Από τα 87 νηπιαγωγεία (εκ των οποίων και 2 νηπ/γεία ειδικής αγωγής, έστειλα κι εκεί) μου επιστράφηκαν τα 18.
ελατε παιδια, φοβεροοοοοοοοοοοοοοο, η ΔΟΕ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΟΑΕΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 5. Συμμετοχή ΔΟΕ στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ, και για τροπολογιες του υπουργειου ΑΥΡΙΟ 13¨30