0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με τον νεο τυπο εαν βρεις το f(-1/z) = [z*z(συζυγης)+z(συζυγης)-z-1] / (z+z(συζυγης) = f(z(συζυγη))
Το άρθρο:Το χρονικό των λαθών στα θέματα των Εξετάσεωνίσως βοηθήσει.το 2α δεν σου βγαίνει αν αντικαταστήσεις όπου z το (-1/bar(z));
Στο άρθρο που αναφέρει δεν κάνει κουβέντα για τα μαθηματικά. Το άλλο αρχείο που παραθέτεις είναι μέχρι τώρα το πρώτο και μοναδικό από όσα έχω βρει στο ίντερνετ που λέει για z συζυγή. Άρα πρόκειται για λάθος θέμα από την επιτροπή, σωστά;
όχι μιλάει γενικά για λάθη,όσο και να έψαξα δεν το βρήκα...ναι,αν δεν βγαίνει είναι λάθος...θυμάσαι να έχει γίνει θέμα σε μέρος του τύπου ή στα κανάλια;
Θυμάμαι ότι την επόμενη χρονιά έδινα εγώ πανελλήνιες.... και είχα λύσει ως μαθητής για εξάσκηση όλα τα θέματα του 1993. Θυμάμαι μάλιστα ότι είχα κολλήσει μόνο στο θέμα με το ολοκλήρωμα. Όλα τα άλλα τα είχα λύσει και δεν είχα προβληματιστεί πουθενά. Το πρωτότυπο κείμενο πάντως δεν ήταν στην ίδια μορφοποίηση με αυτήν που έχω βρει. Μακάρι να βρίσκαμε το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.
Ευχαριστώ! Πάντως αν μπεις στις σελίδες που έστειλες θα δεις ότι αναπαράγουν κι αυτές το ίδιο αρχείο, όπως και το ίδιο λάθος. Κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο επιφυλακτικοί πρέπει να είμαστε στις πληροφορίες που αντλούμε από το διαδίκτυο: ένας έκανε (μάλλον) το λάθος κατά την αντιγραφή και έγινε αναπαραγωγή αυτού του λάθους και μάλιστα.... πολύ "διαδεδομένα"! Για να μη μιλήσω για τις προτεινόμενες λύσεις που βρήκα πάνω σε αυτήν τη λανθασμένη εκφώνηση........!!!
Θα τα έχουν αλλά μάλλον δεν έκριναν απαραίτητο να είναι αναρτημένα και στο διαδίκτυο.