*

Αποστολέας Θέμα: Ειδικότητες και ολοήμερο  (Αναγνώστηκε 20169 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Ειδικότητες και ολοήμερο
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 09:11:11 pm »
Μια διόρθωση. Δεν ειναι φετινές οι εξυπνάδες αυτές. Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται αυτο ύστερα απο εγκύκλιο του Υπουργείου

Η kyra_daskala αναφέρεται σε "φετινές εξυπνάδες του υπουργείου προκειμένου να εξοικονομήσουν δασκάλους" διότι έγραψε το μήνυμα το Δεκέμβριο του 2013.

antoniat, προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξύγκι. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το δεχτούν. Να πάρουν αναπληρωτές ΕΣΠΑ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:13:37 »

Αποσυνδεδεμένος antoniat

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 09:21:11 pm »
Eπειδή στην Ανατολική Αττική υπάρχει τρελό πρόβλημα και οι γονείς διαμαρτύρονται που δεν τελειώνουν τα παιδιά στις 14:00 κατέληξαν σε αυτήν την πανέξυπνη ιδέα. Ξεφτυλίζουν και τους δασκάλους έτσι... Δηλαδή να κρατάνε τα παιδάκια για να ζωγραφίζουν και να κάνουν απλώς φύλαξη, αντί να στείλουν τον κατάλληλο εκπαιδευτικό για να τους μάθει πέντε πράγματα...Και από ότι βλέπω δεν υπάρχει και πρόθεση να καλύψουν αυτά τα κενά...

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 09:36:21 pm »
Και ως συνήθως την πληρώνουν τα παιδάκια. Ούτε μελέτη κάνουν, ούτε μαθαίνουν κάτι, που μόνο  η κατάλληλη ειδικότητα μπορεί να το διδάξει σωστά.

Αποσυνδεδεμένος millhaven

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 10:24:46 pm »
Σήμερα πραγματοποιήθηκε κατάληψη από ένωση γονέων στη συγκεκριμένη διεύθυνση (ανατολική Αττική). Η κατάσταση που περιγράφετε και εσείς πιο πάνω, οφείλεται στις λιγοστές προσλήψεις ειδικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή της χρονιάς. Η ανατολική Αττική όμως έχει μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με άλλες διευθύνσεις, καθώς στην τελευταία φάση προσλήψεων (20/11) δεν πήρε σχεδόν καθόλου ειδικότητες!  Στην ερώτηση γιατί  συνέβη αυτό δεν έχει ακόμα δοθεί σαφής απάντηση ούτε από τη διεύθυνση ούτε από το υπουργείο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:13:37 »

Αποσυνδεδεμένος millhaven

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 10:28:22 pm »
Το σχετικό ενημερωτικό των αιρετών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των
αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη  6977002645,    kostoulgaridis@yahoo.gr  και αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου   6977531018, hcatri@gmail.com
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
          τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ     του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ    του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜ

Αποσυνδεδεμένος georgia06

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 11:53:46 pm »
harac έχεις δίκιο .Δεν πρόσεξα την ημερομηνία του μηνύματος. Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 06:31:13 pm »
Συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας! Είμαι ειδικότητα και από φέτος με οργανική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (με τις μετατάξεις που είχαν γίνει τον Αύγουστο του 2013). Το υποχρεωτικό μου ωράριο είναι 23 ώρες την εβδομάδα. Έχω 18 ώρες στο μάθημα της ειδικότητάς μου και ο διευθυντής μου έβαλε άλλες 4 ώρες, σύνολο 22. Δύο μέρες ολοήμερο, δύο ώρες τη μια μέρα και άλλες δύο ώρες την άλλη. Τώρα μου είπε πως χρωστάω μια ώρα. Δεκτό!!! Την μια μέρα που έχω ολοήμερο έχω 4 διδακτικές ώρες στο μάθημά μου και άλλες δυο ώρες στο ολοήμερο. Από τις 10 τω πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Ένα εξάωρο δηλαδή. Την ώρα που χρωστούσα την προσθέσαμε εκεί. Δεν είπα τίποτα, αλλά όπως το σκεφτόμουν στο σπίτι είδα πως εκείνη τη μέρα θα έχω 7 διδακτικές ώρες. Του το είπα και του πρότεινα να βάλουμε αυτή την μια ώρα που χρωστάω στην άλλη μέρα που έχω ολοήμερο μιας που εκείνη τη μέρα έχω μόνο ένα τρίωρο. Μαζί με το ολοήμερο θα είχα ένα εξάωρο. Μου είπε πως έστειλε ήδη το πρόγραμμα και για να γίνουν αλλαγές θα χρειάζονταν πολλή χαρτούρα και θα ήταν δύσκολο. Τώρα όμως θα έχω την μια μέρα εφτάωρο και την άλλη μέρα πεντάωρο. Είναι νόμιμο να έχω σε μια μέρα 7 ώρες;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2019, 06:34:17 pm από Φωτεινή ΠΕ07 »
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 10:07:55 pm »
Πήγαν να κάνουν το ίδιο και σε εμένα, στην αρχή της χρονιάς (β/θμια) μάλλον από αβλεψία του προγραμματιστή. Τους είπα ότι αποκλείεται να κάνω επτά ώρες μάθημα σε μία ημέρα και το άλλαξαν αμέσως.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 13, 2019, 08:58:44 pm »
Πήγαν να κάνουν το ίδιο και σε εμένα, στην αρχή της χρονιάς (β/θμια) μάλλον από αβλεψία του προγραμματιστή. Τους είπα ότι αποκλείεται να κάνω επτά ώρες μάθημα σε μία ημέρα και το άλλαξαν αμέσως.

Σ' ευχαριστώ πολύ harac.

Αποσυνδεδεμένος joannabear

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 13, 2019, 11:04:00 pm »
Φωτεινή ΠΕ07, εξ όσων γνωρίζω παράνομο δεν είναι να κάνεις 7 ώρες, εφόσον αυτές διατίθενται προς διδασκαλία βάσει ωρολογίου προγράμματος. Θέλω να πω, σε κάποια ολιγοθέσια δεν μπορείς να κάνεις 7ωρο και να θες, γιατί σχολούν όλοι στο 6ωρο.

Ειδικά αφού πρόκειται για συνδυασμό πρωινού και ολοήμερου, ακόμα καλύτερα. Το ζητούμενο και νόμιμο, πέραν του οποίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να σου βάλουν ώρες (υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία), είναι εφόσον συνδυάζεις δύο ζώνες, να μην υπερβαίνει το ωράριό σου τις 6 ώρες, δηλαδή αν πας 10, να έχεις φύγει στις 4. Ή αν πας 8, να έχεις φύγει στις 2. Κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να παραμείνεις σχολείο πέραν αυτού του 6ωρου. Τώρα θα μου πεις το ολοήμερο τελειώνει 4:15 (το νωρίτερο). Ε, εκεί τώρα, ή κάνεις το κορόιδο και λες, δε βαριέσαι για ένα τέταρτο ή το ρυθμίζεις αν υπάρχει τρόπος. Εγώ το έχω κάνει στο παρελθόν, πήγαινα 10 και σχόλαγα 4:15 και τότε μάλιστα έχανα εντελώς την ώρα της σίτισης, δεν την πληρωνόμουν, άρα και δεν την έκανα, περίμενα όμως να τελειώσει για να συνεχίσω το μάθημα. Δεν το κυνήγησα, γιατί δεν ήταν για μεγάλο διάστημα και γενικά το σχολείο και ο Σύλλογος ήταν καλός και με διευκόλυναν κι αυτοί όσο μπορούσαν, οπότε κύλησαν όλα ομαλά.

Το θέμα είναι αν εσύ προσωπικά αντέχεις να κάνεις 6ωρο ή 7ωρο. Εάν όχι, συνήθως δεν σου βάζουν, εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς. Πρόκειται και για προσωπική σου επιλογή λοιπόν. Εγώ π.χ. έχω επιλέξει να κάνω συνεχές 6ωρο μια μέρα και μια άλλη 4ωρο, για να σχολάω νωρίτερα μια συγκεκριμένη μέρα. Είναι όντως εξοντωτικό το 6ωρο, αλλά το έχω ξαναεπιλέξει για παρόμοιους λόγους. Οπότε, es haengt von DIR ab!
Και ξαφνικά ανοίγουν τα μάτια σου. Και βλέπεις καθαρά. Και είσαι ελεύθερος.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 25, 2019, 06:59:37 pm »
Φωτεινή ΠΕ07, εξ όσων γνωρίζω παράνομο δεν είναι να κάνεις 7 ώρες, εφόσον αυτές διατίθενται προς διδασκαλία βάσει ωρολογίου προγράμματος. Θέλω να πω, σε κάποια ολιγοθέσια δεν μπορείς να κάνεις 7ωρο και να θες, γιατί σχολούν όλοι στο 6ωρο.

Ειδικά αφού πρόκειται για συνδυασμό πρωινού και ολοήμερου, ακόμα καλύτερα. Το ζητούμενο και νόμιμο, πέραν του οποίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να σου βάλουν ώρες (υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία), είναι εφόσον συνδυάζεις δύο ζώνες, να μην υπερβαίνει το ωράριό σου τις 6 ώρες, δηλαδή αν πας 10, να έχεις φύγει στις 4. Ή αν πας 8, να έχεις φύγει στις 2. Κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να παραμείνεις σχολείο πέραν αυτού του 6ωρου. Τώρα θα μου πεις το ολοήμερο τελειώνει 4:15 (το νωρίτερο). Ε, εκεί τώρα, ή κάνεις το κορόιδο και λες, δε βαριέσαι για ένα τέταρτο ή το ρυθμίζεις αν υπάρχει τρόπος. Εγώ το έχω κάνει στο παρελθόν, πήγαινα 10 και σχόλαγα 4:15 και τότε μάλιστα έχανα εντελώς την ώρα της σίτισης, δεν την πληρωνόμουν, άρα και δεν την έκανα, περίμενα όμως να τελειώσει για να συνεχίσω το μάθημα. Δεν το κυνήγησα, γιατί δεν ήταν για μεγάλο διάστημα και γενικά το σχολείο και ο Σύλλογος ήταν καλός και με διευκόλυναν κι αυτοί όσο μπορούσαν, οπότε κύλησαν όλα ομαλά.

Το θέμα είναι αν εσύ προσωπικά αντέχεις να κάνεις 6ωρο ή 7ωρο. Εάν όχι, συνήθως δεν σου βάζουν, εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς. Πρόκειται και για προσωπική σου επιλογή λοιπόν. Εγώ π.χ. έχω επιλέξει να κάνω συνεχές 6ωρο μια μέρα και μια άλλη 4ωρο, για να σχολάω νωρίτερα μια συγκεκριμένη μέρα. Είναι όντως εξοντωτικό το 6ωρο, αλλά το έχω ξαναεπιλέξει για παρόμοιους λόγους. Οπότε, es haengt von DIR ab!
Vielen Dank!!!

Αποσυνδεδεμένος skathari

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 04:36:15 pm »
Ξέρει κάποιος να μου πει αν μπορεί ο διευθυντής να υποχρεώσει συνάδελφο ειδικότητας να συμπληρώνει ωράριο στο ολοήμερο, ενώ υπάρχουν ώρες της ειδικότητάς του στο πρωινό? Γίνεται δηλαδή να δοθούν οι ώρες της ειδικότητας σε δάσκαλο και η ειδικότητα να πάει ολοήμερο για να συμπληρώσει?

Αποσυνδεδεμένος real

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 04:51:52 pm »
Ξέρει κάποιος να μου πει αν μπορεί ο διευθυντής να υποχρεώσει συνάδελφο ειδικότητας να συμπληρώνει ωράριο στο ολοήμερο, ενώ υπάρχουν ώρες της ειδικότητάς του στο πρωινό? Γίνεται δηλαδή να δοθούν οι ώρες της ειδικότητας σε δάσκαλο και η ειδικότητα να πάει ολοήμερο για να συμπληρώσει?
Ούτε γι'αστείο!
Just be real!

Αποσυνδεδεμένος skathari

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 04:54:45 pm »
Ευχαριστώ! Μήπως ξέρεις να με παραπέμψεις σε σχετική εγκύκλιο? Ξέρω ότι υπάρχει, αλλά δεν τη βρίσκω...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)