0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένα έχω να πω για τα παραπάνω αιτήματα της ΠΕΑΔ: απαράδεκτα!Μία πιο λογική κίνηση θα ήταν να ζητήσουμε άμεση εφαρμογή του Ν.3848 (ως προς το σκέλος προσλήψεων/διορισμών) και στη συνέχεια άμεση επίσημη διαβούλευση/συζήτηση/διαπραγμάτευση (όπως θέλει το αποκαλεί κανείς) για σοβαρές αλλαγές στον ίδιο το νόμο, με στόχο την ενίσχυση διορισμών* μετά από διαγωνισμό ΑΣΕΠ και την αποτροπή δημιουργίας νέων "παραθύρων" (σε μέγεθος μπαλκονόπορτας πλέον..) πλαγίων διορισμών.*ναι.. παράλληλα να μην ξεχνάμε και το διαρκές αίτημα για διορισμούς πολλαπλάσιους των τελευταίων 3 ετών (επίτηδες δεν αναφέρω βαρύγδουπες κομματικές φράσεις τύπου "μαζικοί διορισμοί τώρα" γιατί πριν απαιτήσεις κάτι τέτοιο, πρέπει να δημιουργήσεις τις συνθήκες υλοποίησής τους, δηλαδή σε 20 χρόνια και αν)Υ.Γ. Η μεταβατική περίοδος πρέπει να λήξει άμεσα, με το διορισμό των διοριστέων με ΦΕΚ από τον τελευταίο διαγωνισμό και την προκήρυξη άμεσα νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Αυτά γιατί δεν τα ζητάει η ΠΕΑΔ και η κάθε παρόμοια ένωση;
Εδώ μιλάμε για το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΑΔ όχι για το τι θέλει το κράτος.Και στην προκειμένη περίπτωση δε θα πάρει κανείς στα σοβαρά ένα όργανο αναπληρωτών που ζητάει παραλογισμούς.Γιατί αυτές οι θέσεις είναι ανόητες.Να μας έλεγαν ότι μια που δε βλέπουν Ασεπ ζητάνε τουλάχιστον μια αναμόρφωση στους πίνακες αναπληρωτών με βάση τα ακαδημαϊκά προσόντα,θα το καταλάβαινα και ίσως το κράτος το έβλεπε ως ένα σοβαρό αίτημα.Εξάλλου οι διορισμοί και οι προσλήψεις γίνονται με την ίδια νομοθεσία και στην α/θμια και στη β/θμια.Με ποιο σκεπτικό το κράτος να εξαιρέσει τη β/θμια και να συμμεριστεί αυτά τα μικροομαδικά συμφέροντα?Εδώ υπάρχουν τόσοι αναπληρωτές σεα/θμια, β/θμια,ειδική αγωγή.Αν ισχύσει κάτι θα είναι ενιαίο,όπως και ο 3848 είναι ενιαίος.Δεν μπορούμε να είμασρε σοβαροί?
Σ'αυτό έχεις δίκιο αλλά εγώ σου απάντησα στο προηγούμενο μήνυμα που λες ότι θες Ασεπ -διαγωνισμό τώρα και εγώ φίλη μου αυτό ήθελα από το '12 αλλά υπάρχουν μάλλον άλλα σχέδια....
Τότε ή αφήνουμε την κατάσταση ωε έχει,αφού γραπτός Ασεπ δε γίνεται λόγω μείωσης των θέσεων και διορισμών ή διεκδικούμε ένα πιο δίκαιο σύστημα προσλήψεων και διορισμών με πίνακες ακαδημαϊκών προσόντων.Τα υπόλοιπα είναι λίαν επιεικώς ανοησίες και μικρότητες...
Lasid, δεν ξέρω τί μπορεί να ισχύει στον κλάδο σου, για να τα γράφεις αυτά. Φαντάζομαι ότι και για εσάς δύσκολο θα ήταν, γι'αυτό και εκπλήσσομαι με την αυστηρότητά σου. Σε κάποιες ειδικότητες, πάντως, όπως στους φιλολόγους, για δουλέψει κανείς ως αναπληρωτής, έπρεπε να έχει γράψει σχεδόν άριστα και όχι σε έναν μόνο διαγωνισμό. Απλά, διορίζονταν ελάχιστοι σε σχέση με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Μάλιστα, ακόμα και τη βάση του διαγωνισμού την περνούσε κανείς μόνο αν είχε προετοιμαστεί πολύ καλά, γιατί η ύλη καθώς και τα θέματα ήταν υψηλών απαιτήσεων. Ειδικά, αν βλέπεις άτομα με μεγάλη προυπηρεσία και ΑΣΕΠ, σημαίνει ότι το έχουν παλέψει πολύ σκληρά. Φυσικά και είναι διοριστέοι λοιπόν, με τη σειρά τους, εφόσον εξαντλήθηκε ο πίνακας των διοριστέων ΑΣΕΠ στον κλάδο τους. Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί κριτές των άλλων, αυτό είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να μπορεί να μπει στη θέση του άλλου, αν θέλει να είναι δίκαιος. Καταλαβαίνω, πάντως ότι τα νεύρα μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι κάπως τεντωμένα. Εύχομαι ειλικρινά και ολόψυχα να έχεις καλό διορισμό και να τελειώσει σύντομα και αισίως αυτή η περιπέτεια για όλους μας.
Λες να μη τέθηκε... Αλλά αν δεν θέλει ο Ασεπ να μαζέψει τη χαρτούρα στη παρούσα φάση χωρίς διαγωνισμό , λες όλο χαρά να το κάνουν οι του παιδείας;
Καταρχήν Φιόρα μου ...''σύμφωνα με τα λεγόμενα μου'' απόψεις μου εκφράζω !Δεύτερον μην αγχώνεσαι άδικα γιατί αυτοί εκεί ψηλά κάτι θα κάνουν και όπως αυτοί το θέλουν ,να 'σαι σίγουρη γι'αυτό!