0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο κύριος θα κάνει επιμήκυνση σχολικού έτους και στην τριτοβάθμια η μόνο στη δευτεροβάθμια;
Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και
Σε πολλά τμήματα ΑΕΙ φέτος, λόγω της πολύμηνης απεργίας διοικητικών και των παράλληλων καταλήψεων συμπαράστασης από φοιτητές, έχει αποφασιστεί (από τα ίδια τα τμήματα και για να μην χαθεί το εξάμηνο) να μετατοπιστεί η διάρκεια εξαμήνων και τα μαθήματα του εαρίνου σε ορισμένες περιπτώσεις να λήξουν αρχές Αυγούστου. Οπότε φαντάσου
Ναι αλλά αυτό οφείλεται στην πολύμηνη απεργία που σε πολλές σχολές ίσως και να έχει χαθεί και το εξάμηνο!
Προφανώς. Απλά εκεί έχει ήδη νομοθετηθεί ότι κάθε εξάμηνο πρέπει να έχει τουλάχιστον 13 διδακτικές βδομάδες για να μη χαθεί. Οπότε δεν νοείται "επιμήκυνση" ακαδημαϊκού έτους κλπ όπως στα σχολεία, άρα άτυχος ο παραλληλισμός της συναδέλφου (έστω και ως αστείο, όπως ήταν βέβαια).Εν τω μεταξύ τις προάλλες κάπου πήρε το μάτι μου για σχέδια του υπουργείου αλλαγής της ύλης των μαθημάτων, με στόχο τη μείωσή της και την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας των μαθημάτων κλπ. Εύλογο ερώτημα: αφού σκοπεύουν να μειώσουν την ύλη, γιατί να επιμηκύνουν το σχολικό έτος; Εκτός αν θα "γεμίσουν" τις επιπλέον μέρες με "καινοτόμες δραστηριότητες" κλπ (για να προσλαμβάνουν μέσω ΟΑΕΔ; )
Κοιτα να δεις δε φταίει ο υπουργός .Αυτοί που φταίνε είναι αυτοί που τους ψηφίζουν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν.Πριν μια εβδομάδα μιλούσα με έναν που ψηφίζει χρόνια ΝΔ. Εκπαιδευτικό.Μου είπε ότι την άνοιξη θα βγούμε στις αγορές και θα πάρουμε 200 ευρώ αύξηση.Δεν ήξερα τι θα κάνω να γελάσω ή να βρίσω..Περασα δυσκολο καλοκαίρι και ψυχολογικά ήμουν χάλια λόγω του φόβου της διαθεσιμότητας.Ειλικρινά εύχομαι όλα αυτά τα τσουτσέκια σαν τον παραπάνω (που έχει και θέση στελεχους σαν διαπλεκόμενος) να απολυθουν. Μόνο αυτό τους αξίζει
Που βρισκεις τον άτυχο παραλληλισμό;Και όχι δεν το είπα ως αστείο. Και τα πανεπιστήμια έχουν αργίες τις ιδιες με τη δευτεροβάθμια (και αυτές που θέλουν να καταργήσουν 7 Ιανουαριου,τριών Ιεραρχών κλπ..),όπου καθηγητές (ο προϊστάμενος μας), φοιτητές ,διοικητικοί κλπ. βρισκονται εν αργία. Αυτοι θα την προλάβουν έτσι την ύλη τους; (Εκεί να δεις ύλη...) Μόνο 13 βδομάδες το εξάμηνο; Μα αυτό δεν είναι εξάμηνο είναι τρίμηνο!!!Α Υπουργέ μου πολύ μεροληπτεις... Πολύ όμως....
Το καλύτερο δεν σου είπα Rwxanh.. θα επιδίωκα οι μισθοί των εκπαιδευτικών να είναι μεγαλύτεροι και απ' ότι προ κρίσης Δυστυχώς για εσάς δεν κατεβαίνω στην πολιτική Υ.Γ. Πέρα από την ειρωνία (σου), τι ακριβώς ενόχλησε; Που εκφράζω την άποψή μου; Απαγορεύεται;