*

Αποστολέας Θέμα: Επιμήκυνση του σχολικού έτους!  (Αναγνώστηκε 57620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Επιμήκυνση του σχολικού έτους!
« Απάντηση #210 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:41:55 pm »
"Παρεμπιπτόντως, αν αποφασιστεί να ξεκινούν τα μαθήματα π.χ. από Τετάρτη του Πάσχα, τότε δεν είναι 8 μέρες, αλλά 11 (είναι και τα σ/κ ενδιάμεσα)."

αν ήσουν σε νησί όπως είμαι εγώ κι αρκετοί άλλοι, που έχει πτήση Κυριακή ή Δευτέρα κι όχι Παρασκευή μετά το σχολείο, οι μέρες είναι 8-9!!!! δεν δουλεύουμε όλοι στον τόπο μας ούτε είμαστε μια -δυο ώρες από την πόλη μας!!!!
Ένας λόγος παραπάνω για να μη γίνει αυτό που θέλει ο Υπουργός..... τους εκπαιδευτικούς κανείς δεν τους σκέπτεται...ας δώσει μεταθέσεις να ξεκολλήσετε επιτέλους από τα νησιά, σωστά;  >:(
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:05:38 »

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:43:44 pm »
Πραγματικά το πιστεύεις αυτό? (ότι  "κάποιοι εκπαιδευτικοί με τις ανεκδιήγητες προτάσεις τους επηρεάζουν το υπουργείο" :o :o :o), η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που "ακούει" τους εκπαιδευτικούς της για οτιδήποτε σχετίζεται με τη σχολική ζωή και την εκπαιδευτική πολιτική, γι αυτό και οι απανωτές εκπαιδευτικές μεταρρυθμιστικές αποτυχίες. Σε κάθε περίπτωση να σταματήσουμε να επικρίνουμε όποιον εκφράζει διαφορετικές από εμας απόψεις ειδικά όταν αυτές μας ξεβολεύουν.

ναι πραγματικά το πιστεύω!!!εννοείται πως δεν ακούν ποτέ αυτά που μας συμφέρουν...μόλις όμως βγουν κάποιοι "λαγοί" από δω μέσα και δουν πως και κανά δυο ακόμα τσιμπάνε, μια χαρά επηρεάζονται!!άλλωστε υπάρχουν άτομα που μιλάνε εδώ κι έχουν παραδεχτεί πως είναι ακόμα και στο υπουργείο!!θυμάμαι χαρακτηριστικά 2 άτομα που δίναν το Σεπτέμβρη πληροφορίες για τις φάσεις!!!δεν είμαστε καθόλου κουτοί ή ανυποψίαστοι πλέον δυστυχώς για κάποιους!!!κι όπως προείπα δεν γίνεται να προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα 1,2,3..κάποιοι εδώ και 2 εβδομάδες αργότερα αυτολεξεί να υιοθετούνται..ουπς να προτείνονται ;) και από το υπουργείο!!!!!!αν είναι δυνατόν

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:46:05 pm »
ναι πραγματικά το πιστεύω!!!εννοείται πως δεν ακούν ποτέ αυτά που μας συμφέρουν...μόλις όμως βγουν κάποιοι "λαγοί" από δω μέσα και δουν πως και κανά δυο ακόμα τσιμπάνε, μια χαρά επηρεάζονται!!άλλωστε υπάρχουν άτομα που μιλάνε εδώ κι έχουν παραδεχτεί πως είναι ακόμα και στο υπουργείο!!θυμάμαι χαρακτηριστικά 2 άτομα που δίναν το Σεπτέμβρη πληροφορίες για τις φάσεις!!!δεν είμαστε καθόλου κουτοί ή ανυποψίαστοι πλέον δυστυχώς για κάποιους!!!κι όπως προείπα δεν γίνεται να προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα 1,2,3..κάποιοι εδώ και 2 εβδομάδες αργότερα αυτολεξεί να υιοθετούνται..ουπς να προτείνονται ;) και από το υπουργείο!!!!!!αν είναι δυνατόν
++++++++++++++++

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:49:05 pm »
Μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας... γι' αυτό δεν μας υπολογίζει κανείς, βλέπε κράτος, Υπουργείο, κοινωνία, ΜΜΕ, γονείς και παιδιά... κρίμα!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:05:38 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:52:05 pm »
Κάποιοι εδώ μέσα φαίνεται πως το παίζετε υπεράνω σε σχέση με την επιμήκυνση του σχολικού έτους. Γράψτε κι άλλα τέτοια να τα διαβάζουν τα τσιράκια του Υπουργού και βγει στο τέλος μια  εγκύκλιος όπου θα λέει ότι θα δουλεύουμε 365 μέρες το χρόνο. Τι θέλετε να αποδείξετε... ότι είστε τόσο εργατικοί και φιλότιμοι και καλοί δημόσιοι υπάλληλοι; Σκεφτείτε λίγο και τα παιδιά που είναι τόσο φορτωμένα και πιεσμένα όλο το χρόνο... αν τους μειώσουμε κι άλλο τις διακοπές θα κλατάρουν... δεν το αντιλαμβάνεστε όταν μπαίνετε στις τάξεις σας; Δεν έχετε ήδη παρατηρήσει την μείωση των επιδόσεών τους και το ότι είναι πιο ανήσυχα τα παιδιά; Εγώ το βιώνω ήδη καθημερινά στα δημοτικά που υπηρετώ. Δεν γίνεται να στερείς από ένα παιδί τις διακοπές του... αν συμβεί αυτό θα δείτε σε λίγο καιρό πόσο πιο κουρασμένα και επιθετικά θα γίνουν... και μη νομίζετε ότι με λίγες μέρες παραπάνω θα διαβάζουν περισσότερο ή θα γίνουν πιο έξυπνα απ' ό,τι είναι ήδη!!!!

Ως προς το bold:
Μήπως σε αυτό φταίει το γεγονός ότι από την 1η δημοτικού οι γονείς τα έχουν φορτώσει με 2-3 φροντιστήρια ξένων γλωσσών και άλλες "δραστηριότητες", αντί να αφήσουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα παιδιά να παίξουν; Θα μου πεις, και που να παίξουν; Αλάνες δεν υπάρχουν πια, αθλητικά κέντρα δωρεάν δεν υπάρχουν σε όλους τους δήμους κ.ο.κ.
Επίσης, μήπως είναι υπερβολικά φορτωμένη η σχολική μέρα και δεν φταίει η "έλλειψη" αργιών και διακοπών;
Κάτι άλλο φταίει (είτε γονείς, είτε φορτωμένο πρόγραμμα στο σχολείο) μάλλον.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:52:19 pm »
:( :( :( :( :( :( Πίκρα

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:53:25 pm »
Μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας... γι' αυτό δεν μας υπολογίζει κανείς, βλέπε κράτος, Υπουργείο, κοινωνία, ΜΜΕ, γονείς και παιδιά... κρίμα!!!!

αυτό ακριβώς είχα γράψει πιο πάνω κι εγώ Fofaki:

κι επίσης όπως έχω ξαναπεί δεν έχω καμία διάθεση να δίνω 230ε για αεροπορικά από νησί( μιας και δεν έχει πτήσεις όποτε θέλουμε) και να πηγαίνω στον τόπο μου για 8 μέρες το Πάσχα..!!!όπως ξαναέγραψα αντί να ζητάμε μείωση κι έκπτωση στα εισιτήρια των εκπαιδευτικών σε όλα τα ΜΜΜ όπως συμβαίνει με τους στρατιωτικούς, ή ακόμα να ανέβει ο μισθός των πρωτοδιοριζόμενων που τα παιδιά τη βγάζουν με 700ε το μήνα, να κοπούν οι διακοπές μας μας μάρανε!!! και μετά απορούμε με τα χάλια πού 'χει ο κλάδος μας εμ αφού βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε μόνοι μας τα ματάκια μας ποιος μας φταίει???  >:(

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:55:16 pm »
Δεν έχω πια τίποτα να πω πάνω σ' αυτό το θέμα... άδικος κόπος..... αυτά!!!!

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:56:44 pm »
Ως προς το bold:
Μήπως σε αυτό φταίει το γεγονός ότι από την 1η δημοτικού οι γονείς τα έχουν φορτώσει με 2-3 φροντιστήρια ξένων γλωσσών και άλλες "δραστηριότητες", αντί να αφήσουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα παιδιά να παίξουν; Θα μου πεις, και που να παίξουν; Αλάνες δεν υπάρχουν πια, αθλητικά κέντρα δωρεάν δεν υπάρχουν σε όλους τους δήμους κ.ο.κ.
Επίσης, μήπως είναι υπερβολικά φορτωμένη η σχολική μέρα και δεν φταίει η "έλλειψη" αργιών και διακοπών;
Κάτι άλλο φταίει (είτε γονείς, είτε φορτωμένο πρόγραμμα στο σχολείο) μάλλον.

έχουν πολύ λίγο χρόνο, φορτωμένο πρόγραμμα ,πολλά φροντιστήρια, όχι ευκαιρίες για παιχνίδι άρα....................να αυξήσουμε τις μέρες του σχολείου!!! >:( >:( >:( τι σοι εξίσωση είναι αυτή δεν μου βγαίνει με τπτ :P

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:56:56 pm »
Σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών (που είναι υπαρκτά και τεράστια, αφού έτσι κι αλλιώς ήταν πάντα ο πιο κακοπληρωμένος κλάδος του δημοσίου), το 2010 όταν πρωτομπήκαμε στα μνημόνια, κάποιοι απεργούσαμε και τρώγαμε δακρυγόνα στη μάπα, και άλλοι δεν έκλεισαν το σχολείο τους ούτε για μια μέρα. Ειδικά οι μόνιμοι, η πλειοψηφία αυτών τουλάχιστον, δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ τότε. Τώρα δεν μας φτάνουν τα λεφτά.. λογικό.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:58:13 pm »
έχουν πολύ λίγο χρόνο, φορτωμένο πρόγραμμα ,πολλά φροντιστήρια, όχι ευκαιρίες για παιχνίδι άρα....................να αυξήσουμε τις μέρες του σχολείου!!! >:( >:( >:( τι σοι εξίσωση είναι αυτή δεν μου βγαίνει με τπτ :P

Έτερον εκάτερον. Απλά παρουσίασα μία άλλη οπτική του προβλήματος. Εκεί τι φταίει;  8)
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 12:58:34 pm »
@fefyp
Σκέψου ότι εγώ με τον μικρό μου δίνουμε γύρω στα 300 ευρώ πήγαινε-έλα από το νησί στην Αθήνα. Οπότε τα δίνουμε μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, αν περικοπούν και οι διακοπές αυτές αστα βραστα...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 01:02:53 pm »
Έτερον εκάτερον. Απλά παρουσίασα μία άλλη οπτική του προβλήματος. Εκεί τι φταίει;  8)

τι έτερον εκάτερον!!εγώ είμαι προφανώς αρκετά χαζή και δεν καταλαβαίνω πως παιδιά με πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, εξωσχολικές υποχρεώσεις ,εξετάσεις τώρα κι από γυμνάσιο (περισσότερος φόρτος), καθόλου χρόνο για παιχνίδι να ζητάμε να είναι ακόμα πιο πολλές ώρες και μέρες στο σχολείο!!!!τι να πω πολύ παιδαγωγική σκέψη τι να σου πω βρε παιδί μου!! μας έβαλες τα γυαλιά πραγματικά  >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος fefyp

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 01:06:59 pm »
@fefyp
Σκέψου ότι εγώ με τον μικρό μου δίνουμε γύρω στα 300 ευρώ πήγαινε-έλα από το νησί στην Αθήνα. Οπότε τα δίνουμε μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, αν περικοπούν και οι διακοπές αυτές αστα βραστα...

εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά κάποιοι άλλοι τό' χουν κάψει εντελώς!!!!ι δυστυχώς  το θέμα είναι μην κάψουν κι εμάς και τον κλάδο!!!!! >:( >:( αν καούν μόνοι ή απλά εκφράζουν απόψεις για το αστείο του πράγματος και την πλάκα καθόλου δεν με πειράζει πραγματικά

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182673
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)