0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
mpratis 11:45 26-3-15Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΔΟΕ για το θέμα των μετατάξεων.Το υπουργείο ούτε την επιτροπή δεν έχει συστήσει ακόμη.Όπως έχω επισημάνει από τον Αύγουστο του 13 οι μετατάξεις αυτές πρέπει να επανεξετασθούν ,με βάση τα παρακάτω βήματα:1.Σύσταση άμεσα των οργανικών θέσεων.2.Τοποθέτηση των 2346 μη κοινών ειδικοτήτων στις οργανικές θέσεις με βάση τα μόριά τους.Όποιοι έχουν τοποθετηθεί με βάση αυτά δεν έχουν κανένα θέμα.3.Για τις 1306 θέσεις των κοινών ειδικοτήτων θα πρέπει αυτές να δοθούν για τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων της αθμιας πρώτα και να ακολουθήσουν οι μετατάξεις της βθμιας.Αυτή είναι η μόνη δίκαιη λύση.
Εδώ σε λίγο κλείνουμε δύο χρόνια. Ξεχάσαμε ότι ήμασταν κάποτε δευρεροβάθμια.
Παρατηρώ ότι επικρατούν πλέον ψύχραιμες προσεγγίσεις για μια συνολική λύση του θέματος. Πράγμα που είχα επισημάνει κατ" επανάληψη, αλλά.....
Δηλαδή συμφωνείς να επιστρέψουν μόνο οι 1306 στην δευτεροβάθμια μετά από δύο χρόνια; Εφαρμογή του νόμου αλά καρτ δεν γίνεται συνάδελφε. Οι νόμοι ακυρώνονται στο σύνολο τους μόνο από τα δικαστήρια και στην προκειμένη περίπτωση επειδή πρόκειται για υπουργική απόφαση μόνο από το ΣΤΕ. Για την νομιμότητα των υποχρεωτικών μετατάξεων δεν θα αποφασίσουν οι επιτροπές των συνδικαλιστικών οργάνων αλλά η εντεταλμένη από το σύνταγμα δικαστική εξουσία. Μόνο η ΟΚΠΕ κινήθηκε σωστά από την αρχή και ζήτησε εμπρόθεσμα την ακύρωση της διαδικασίας. Οι όψιμοι τιμητές ξύπνησαν πολύ αργά.
Σε τι έγκειται ακριβώς το ψύχραιμο των προτάσεων της ΔΟΕ και η διαφοροποίησή τους από τυχόν προηγούμενες; Διότι αυτές ήταν εξαρχής οι προτάσεις που άρχισε να διατυπώνει η ΔΟΕ τους τελευταίους μήνες μετά την εκλογή Συριζα και δεν υφίσταται καμιά διαφοροποίηση.
Προέκυψαν στην δεύτερη διαπιστωτική χωρίς να δοθεί ποτέ η δυνατότητα να τα διεκδικήσουν οι συνάδελφοι. Πως συνέβη δημοσιευμένα κενά να μην μπορεί κάποιος να τα διεκδικήσει;
Στο έχω ξαναπεί και σου απαντάω μόνο σε αυτό.Η 2η φάση μετατάξεων έγινε χρονικά πριν τη 2η διαπιστωτική.Η 2η διαπιστωτική ήρθε να καλύψει (πρόχειρα γιατί εν τέλει τα νούμερά της πάλι άφησαν ακάλυπτους κάποιους) εκ των υστέρων τη 2η φάση.Να καλύψει δηλαδή μετατάξεις επιπλέον εκπαιδευτικών σε κενά, αλλά και να δώσει κάποια πλεονάσματα για να δικαιολογήσει μετατάξεις επιπλέον εκπαιδευτικών από κάποια ΠΥΣΔΕ.Οι ενστάσεις όμως των εκπαιδευτικών πριν τη 2η φάση έγιναν χωρίς κανένας (?) να γνωρίζει τη 2η διαπιστωτική.
Ό,τι και να γίνει θα υπάρχουν αδικημένοι.Πιθανότατα να γίνει και ένα νομικό τερατούργημα ΑΝ τελικά προχωρήσει η ανάκληση μόνο των ΠΕ06-ΠΕ11.Όλο είναι ένα τερατούργημα και για το λόγο αυτό είχα κάνει την πρόταση που έκανα.
Δεν ζήτω επιστροφή κανενός!!! Έχω γράψει κατ επανάληψη την άποψη μου. Με κίνδυνο να γίνω κουραστικός αναφέρω εν συντομία Συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει, έγινε χρήση του νόμου 4172/2013, αλλά ατομική ευθύνη σίγουρα υπάρχει από ψευδή στοιχεία. Έλεγχος και να αποδοθούν οι νόμιμες κυρώσεις εάν αποδειχθούν λαθροχειρίεςΤο ΥΠΑΙΘ είναι υπεύθυνο για τα κενά, όχι οι αιτούντες. Αυτό δε με την εσωτερική πληροφόρηση έχει καταντήσει ανέκδοτο. Προέκυψαν στην δεύτερη διαπιστωτική χωρίς να δοθεί ποτέ η δυνατότητα να τα διεκδικήσουν οι συνάδελφοι. Πως συνέβη δημοσιευμένα κενά να μην μπορεί κάποιος να τα διεκδικήσει; Όταν έγιναν οι μετατάξεις, έγιναν ταυτόχρονα και μετατάξεις σε Διοικητικές θέσεις; Αυτές οι μετατάξεις θα καταργηθούν; Γιατί τότε κάποιος μπορεί να έβαλε 1η επιλογή κάποια περιοχή Α/θμιας και 2η κάποια διοικητική θέση που πιθανόν να την πήρε κάποιος με λιγότερα μόρια. Τώρα θα κάνει ένσταση; Καινούριες ενστάσεις δηλαδή;Όσο για τη πρόταση της ΔΗ. ΣΥ, ας το αφήσουμε καλύτερα ασχολίαστο!!!Αν ακυρωθούν 4000 συνάδελφοι που θα βρεθούν; Επειδή έχω διαβάσει σχολια επί σχολίων μήπως τελικά πρέπει να προκύψει:Ακύρωση αναδρομικά όλων των μορίων που αποκτήθηκαν από εκπαιδευτικούς υπηρετώντας στα γραφεία, παίρνοντας μόρια παραμεθορίου, πριν τον νόμο Διαμαντοπούλου και οι οποίοι μετατέθηκαν με αυτά. Ακύρωση και επανεξέταση όλων των μεταθέσεων με βάση τα καινούργια μόρια, όπως θα προκύψουν, όπως ζητάτε για τις μετατάξεις. Να γίνουν από την αρχή όλες οι μεταθέσεις.Μετά να ακυρωθούν όλες οι μετατάξεις και να γίνουν τα υπόλοιπα όπως τα λέτε, τα οποία είναι σωστά.Εκτός και μου αποδείξετε ότι οι αποσπάσεις στα γραφεία, γίνονταν με τρόπο διαφανή, γιατί εγώ διάβαζα και διαβάζω άλλα κάθε Σεπτέμβριο. ΥΓ.
@melo μιλαω χρονικα πριν τη 2η διαπιστωτικη. Υπηρξε μια φαση ενστασεων ΠΡΙΝ τη 2η διαπιστωτικη, των οποιων η ικανοποιηση ηταν τελειως αντιφατικη με την 1η διαπιστωτικη (η οποια μεχρι τοτε ηταν η μονη δεδομενη). ΕΠΕΙΤΑ οδηγηθηκαμε σε 2η διαπιστωτικη@nymΗ δικη μου θεση δεν ηταν μερικη ανακληση αλλα συνολικη επανεξεταση επι γενικευμενων εαεπ και ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, περισσοτερων ωρων σε ειδικοτητες που το παρον προγραμμα ισως να μην ικανοποιουσε το 100% των μεταταγμενων. Με συσταση κενων οργανικων απο πριν