0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο καθένας μπαίνει με το κεφάλαιο που θέλει και μπορεί να διαθέσει και η αποπληρωμή του γίνεται από το πλεόνασμα σε ποσοστό ανάλογο του αρχικού. Το ωρομίσθιο είναι το ίδιο για όλους και καθορίζεται κατόπιν συνελεύσεως στην οποία συμμετέχουν όλοι οι συνέταιροι, βάσει του ύψους των διδάκτρων και του αριθμού των εγγεγραμμένων μαθητών συνυπολογισθέντων των εξόδων της επιχείρησης. Η συνέλευση καθορίζει και την αύξηση ή τη μείωση του ωρομισθίου αναλόγως των δεδομένων. Και η ασφάλιση κομπλέ για όλους. Ασφαλώς, ο καθένας αμείβεται ανάλογα με τις ώρες που δουλεύει και αποπέμπεται αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και θίγει τα κοινά συμφέροντα.
Τι γίνεται αν έχει περισσότερη δουλειά ο φιλόλογος από τον μαθηματικό; Πώς καθορίζονται οι αμοιβές;
Πώς μπορεί να κρίνει ο φιλόλογος αν κάνει καλά τη δουλειά του ο μαθηματικός;
Η ασφάλιση θα είναι (φαντάζομαι) ΟΑΕΕ και όχι ΙΚΑ. Συνεπώς θα πληρώνει ο καθένας ένα συγκεκριμένο ποσό ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης, ανεξάρτητα από το αν δουλεύει ή όχι. Θα δεχτεί ο φιλόλογος με τις πολλές ώρες διδασκαλίας να πληρώνει την ασφάλιση του μαθηματικού που δεν φέρνει έσοδα στο φροντιστήριο;
Θελω να ρωτησω ομως, είναι πιο "οικονομικά" για τον γονέα?
Τίποτα δε γίνεται, ο καθένας αμείβεται όσες ώρες δουλεύει, ανάλογα με τις ανάγκες και τη ζήτηση.
Όσο πιο πολύ εντρυφώ στην ιδέα και ψάχνομαι τόσο πιο ενδιαφέρουσα, καινοτόμα και σύμφωνη με το κλίμα της εποχής τη βρίσκω. Ίσως τελικά από την κρίση να μην επιβιώσουν μόνο οι "μεγαλοκαρχαρίες", τα μεγάλα φροντιστήρια, οι αλυσίδες και τα "ονόματα", αλλά κι αυτά τα ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ φροντιστήρια που θα προσφέρουν χαμηλά δίδακτρα, προσέγγιση του μαθητή και του γονέα όχι ως πελατών αλλά ως ανθρώπων, ποιοτική και όχι ποσοτική γνώση που αποκλίνει από το concept του να βγάλω την ύλη, να δώσω "καλούπια" λύσεων στα ζητούμενα, να προβλέψω τα θέματα... Σίγουρα η ανεύρεση συνεργατών με τα ίδια μυαλά είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, γι' αυτό αφήνω εδώ ανοικτή πρόσκληση γνωριμίας σε όσους ενδιαφέρονται.Τώρα, για να λειτουργήσει: οι συνεργάτες - συνέταιροι πρέπει να είναι τόσοι και να προέρχονται από όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μαθητή, της τάξης και της κατεύθυνσης που έχει επιλέξει. Χρειάζονται δηλαδή τρεις φιλόλογοι, μαθηματικός, φυσικός, βιολόγος, οικονομολόγος, χημικός, πλροφορικής, δέκα περίπου άτομα (όποιος έχει φροντιστήριο, ας μου πει αν λέω λίγους). Ο καθένας μπαίνει με το κεφάλαιο που θέλει και μπορεί να διαθέσει και η αποπληρωμή του γίνεται από το πλεόνασμα σε ποσοστό ανάλογο του αρχικού. Το ωρομίσθιο είναι το ίδιο για όλους και καθορίζεται κατόπιν συνελεύσεως στην οποία συμμετέχουν όλοι οι συνέταιροι, βάσει του ύψους των διδάκτρων και του αριθμού των εγγεγραμμένων μαθητών συνυπολογισθέντων των εξόδων της επιχείρησης. Η συνέλευση καθορίζει και την αύξηση ή τη μείωση του ωρομισθίου αναλόγως των δεδομένων. Και η ασφάλιση κομπλέ για όλους. Ασφαλώς, ο καθένας αμείβεται ανάλογα με τις ώρες που δουλεύει και αποπέμπεται αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και θίγει τα κοινά συμφέροντα. Σε περίπτωση ζημιών πρέπει να έχει προβλεφθεί να υπάρχει απόθεμα. Σε περίπτωση κερδών κάνουμε τούμπες, φτιάχνουμε κι άλλο φροντιστήριο ή τα δίνουμε για την προστασία των κορμοράνων. Ή της κουκουβάγιας (πιο κοντά στο αντικείμενο...). Εμείς ένα μεροκάματο θέλουμε, ρε παιδιά.Ευχαριστώ τα κορίτσια για τις απαντήσεις τους.