*

Αποστολέας Θέμα: Αδειες...τα πάντα όλα  (Αναγνώστηκε 67118 φορές)

deepblue_1981 και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mariaSupergirl

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αδειες...τα πάντα όλα
« Απάντηση #224 στις: Ιουλίου 15, 2024, 08:58:28 am »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:25:40 »

Αποσυνδεδεμένος Simos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Ιουλίου 15, 2024, 06:12:05 pm »
Ευχαριστούμε!

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Ιουλίου 16, 2024, 10:04:38 am »
Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πιο εξειδικευμένο σχετικά με τις άδειες. Είμαι αναπληρώτρια και έδωσα κατατακτήριες το 2023 για δεύτερο πτυχίο. Για την εξεταστική του Ιουνίου πήρα τις άδειες που προβλέπονται και παρέδωσα τις βεβαιώσεις εξέτασης, όμως, καθως δούλευα σε ΚΕΔΑΣΥ ήμουν υπεύθυνη στο εξεταστικό κέντρο των προφορικώς εξεταζομένων και ήταν πολύ δύσκολο να συνδυαστούν και οι δικές μου εξετάσεις, μιας και δεν υπήρχε plan

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Ιουλίου 16, 2024, 01:40:18 pm »
1. Μπορεί να αρνηθεί να εγκρίνει την άδεια, ακριβώς λόγω παρακώλυσης του έργου της υπηρεσίας. Στις πανελλαδικές, εφ όσον ειστε μεταξύ των επιτηρητων δεν μπορείτε να μην πάτε. Ωστόσο, μπορείτε να ενημερώσετε την επιτροπή ότι συγκεκριμένες μέρες αδυνατειτε να παραστείτε λόγω εξεταστικής, ώστε να σας βάλουν για επιτήρηση άλλες μέρες. Αυτό γίνεται συχνά, να δηλώνουν οι επιτηρητες συγκεκριμένες μέρες. Εξ άλλου, ανάλογα κ τις ανάγκες του νομού, δε θα είστε επιτηρητρια όλες τι μέρες των πανελληνίων. Τώρα, εάν σας καλέσουν για την επιτροπή των προφορικά εξεταζομένων, ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει κάτι αντίστοιχο, με δεδομένο ότι θα σας έχουν καλέσει για συγκεκριμένο/α μαθήματα. Αλλά κ πάλι, μπορείτε να πείτε ότι έχετε κώλυμα κ αν υπάρχει κάποιος/α άλλος/η συνάδελφος να πάει αντί για εσάς.
Ως προς τις ενδοσχολικες, εκεί εάν υπάρχει καλή συνεννόηση κ διάθεση μεταξύ της διεύθυνσης κ των συναδέλφων, μπορεί ενδεχομένως να τροποποιηθεί το πρόγραμμα ώστε να μη συμπίπτουν οι υποχρεώσεις σας με την εξεταστική στη σχολή. Ωστόσο, θα είναι πιο δύσκολο, εάν είναι μικρό το σχολείο επομένως λίγοι οι συνάδελφοι κ εάν έχετε μαθήματα προς εισήγηση.
2. Η αδεια άνευ αποδοχών είναι άλλο κεφάλαιο. Υπάρχει κ σχετικό νημα. Η πιο σύντομη ααα που οι μόνιμοι δικαιούνται σίγουρα μόνο με έγκριση από τη δδε, είναι ένας μήνας ανά έτος, με σχετική ενημέρωση κ αίτηση ένα μήνα νωρίτερα. Αλλά κ πάλι, μπορεί να μην εγκριθεί εάν εμποδίζεται η λειτουργία του σχολείου.
Οι άδειες/ρεπω στις μέρες των πανελλαδικών κ ενδοσχολικων είναι λίγο πιο δύσκολες, αλλά όχι ακατορθωτες.
Εξαρτάται από τη γραμμή της διεύθυνσης του σχολείου κ από τη γραμμή της δδε. Δυστυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια οι προϊστάμενοι γίνονται όλο κ πιο αυστηροί στις άδειες που δικαιούμαστε.
Ελπίζω να βοήθησα.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 16, 2024, 01:46:05 pm από tiel »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:25:40 »

Αποσυνδεδεμένος hhatziioannou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Ιουλίου 16, 2024, 01:51:55 pm »
Καλησπέρα σας.

Ένας νεοδιοριστος που θα διοριστει για παράδειγμα τώρα στις 1/9 (αλλά έχει προυπηρεσία 6+ έτη σαν αναπληρωτής) , εχει δικαίωμα να πάρει απευθειας ανευ αποδοχών για προσωπικούς λόγους (με ενδιαφέρει 1+1 έτος) ?
Διαβάζοντας λιγο τους νομους βρήκα :

(παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν 3528/2007 όπως τροποποιείται με την παρ. 4 του άρθρου 37 του Ν 3986/2011)
Επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές σε εκπαιδευτικό, συνολικής διάρκειας έως πέντε (5) ετών, ύστερα από αίτησή του και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Ιουλίου 16, 2024, 02:09:18 pm »
1. Μπορεί να αρνηθεί να εγκρίνει την άδεια, ακριβώς λόγω παρακώλυσης του έργου της υπηρεσίας. Στις πανελλαδικές, εφ όσον ειστε μεταξύ των επιτηρητων δεν μπορείτε να μην πάτε. Ωστόσο, μπορείτε να ενημερώσετε την επιτροπή ότι συγκεκριμένες μέρες αδυνατειτε να παραστείτε λόγω εξεταστικής, ώστε να σας βάλουν για επιτήρηση άλλες μέρες. Αυτό γίνεται συχνά, να δηλώνουν οι επιτηρητες συγκεκριμένες μέρες. Εξ άλλου, ανάλογα κ τις ανάγκες του νομού, δε θα είστε επιτηρητρια όλες τι μέρες των πανελληνίων. Τώρα, εάν σας καλέσουν για την επιτροπή των προφορικά εξεταζομένων, ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει κάτι αντίστοιχο, με δεδομένο ότι θα σας έχουν καλέσει για συγκεκριμένο/α μαθήματα. Αλλά κ πάλι, μπορείτε να πείτε ότι έχετε κώλυμα κ αν υπάρχει κάποιος/α άλλος/η συνάδελφος να πάει αντί για εσάς.
Ως προς τις ενδοσχολικες, εκεί εάν υπάρχει καλή συνεννόηση κ διάθεση μεταξύ της διεύθυνσης κ των συναδέλφων, μπορεί ενδεχομένως να τροποποιηθεί το πρόγραμμα ώστε να μη συμπίπτουν οι υποχρεώσεις σας με την εξεταστική στη σχολή. Ωστόσο, θα είναι πιο δύσκολο, εάν είναι μικρό το σχολείο επομένως λίγοι οι συνάδελφοι κ εάν έχετε μαθήματα προς εισήγηση.
2. Η αδεια άνευ αποδοχών είναι άλλο κεφάλαιο. Υπάρχει κ σχετικό νημα. Η πιο σύντομη ααα που οι μόνιμοι δικαιούνται σίγουρα μόνο με έγκριση από τη δδε, είναι ένας μήνας ανά έτος, με σχετική ενημέρωση κ αίτηση ένα μήνα νωρίτερα. Αλλά κ πάλι, μπορεί να μην εγκριθεί εάν εμποδίζεται η λειτουργία του σχολείου.
Οι άδειες/ρεπω στις μέρες των πανελλαδικών κ ενδοσχολικων είναι λίγο πιο δύσκολες, αλλά όχι ακατορθωτες.
Εξαρτάται από τη γραμμή της διεύθυνσης του σχολείου κ από τη γραμμή της δδε. Δυστυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια οι προϊστάμενοι γίνονται όλο κ πιο αυστηροί στις άδειες που δικαιούμαστε.
Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!
Απλά να προσθέσω ότι ήμουν υπεύθυνη του εξεταστικού κέντρου εκ μέρους του κεδασυ, επομένως όχι επιτηρήτρια ή εξετάστρια προφορικών για αυτό έπρεπε να ήμουν όλες τις μέρες και, εκ των υστέρων που το συζήτησα με μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, μου είπε ότι η εκπαιδευτική άδεια δίνεται ΠΑΝΤΑ και δεν έχει δικαίωμα ο διευθυντής να την αρνηθεί, όπως την κανονική άδεια. Είναι φαύλος-κύκλος τελικά το τί ισχεί πραγματικά σε διάφορους τομείς στην εκπαίδευση και βολεύει να υπάρχει μονίμως μια αβεβαιότητα για το κάθε τι και να καταλήγουμε να είναι θέμα ανάγνωσης. Υπάρχει κάπου που να αναφέρεται ρητά ότι και η εκπαιδευτική άδεια είναι θέμα έγκρισης ή οχι;

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Ιουλίου 16, 2024, 02:14:37 pm »
Καλησπέρα σας.

Ένας νεοδιοριστος που θα διοριστει για παράδειγμα τώρα στις 1/9 (αλλά έχει προυπηρεσία 6+ έτη σαν αναπληρωτής) , εχει δικαίωμα να πάρει απευθειας ανευ αποδοχών για προσωπικούς λόγους (με ενδιαφέρει 1+1 έτος) ?
Διαβάζοντας λιγο τους νομους βρήκα :

(παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν 3528/2007 όπως τροποποιείται με την παρ. 4 του άρθρου 37 του Ν 3986/2011)
Επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές σε εκπαιδευτικό, συνολικής διάρκειας έως πέντε (5) ετών, ύστερα από αίτησή του και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Ιουλίου 16, 2024, 02:24:31 pm »
Οφείλω να πω ότι τον νόμο δεν τον γνωρίζω. Αλλά και εγώ γνωρίζω περίπτωση που ενώ ο διευθυντής του σχολείου συμφωνούσε , δεν εγκρίθηκε άδεια - πολυήμερη- για εκπαιδευτικούς λόγους ( δεν ξέρω σίγουρα αν ήταν εκπαιδευτική ή κανονική) και «κόπηκε» από την Διεύθυνση γιατί ήταν μέσα στις Πανελλαδικές. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό που σου είπε το μέλος της ΕΛΜΕ.

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Ιουλίου 16, 2024, 04:49:39 pm »
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!
Απλά να προσθέσω ότι ήμουν υπεύθυνη του εξεταστικού κέντρου εκ μέρους του κεδασυ, επομένως όχι επιτηρήτρια ή εξετάστρια προφορικών για αυτό έπρεπε να ήμουν όλες τις μέρες και, εκ των υστέρων που το συζήτησα με μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, μου είπε ότι η εκπαιδευτική άδεια δίνεται ΠΑΝΤΑ και δεν έχει δικαίωμα ο διευθυντής να την αρνηθεί, όπως την κανονική άδεια. Είναι φαύλος-κύκλος τελικά το τί ισχεί πραγματικά σε διάφορους τομείς στην εκπαίδευση και βολεύει να υπάρχει μονίμως μια αβεβαιότητα για το κάθε τι και να καταλήγουμε να είναι θέμα ανάγνωσης. Υπάρχει κάπου που να αναφέρεται ρητά ότι και η εκπαιδευτική άδεια είναι θέμα έγκρισης ή οχι;
Προσωπικά σε όσα έγγραφα έχω δει να αναγράφονται οι άδειες, δεν είδα κάπου ρητά για μη έγκριση τους. Για αυτό κ μέχρι πρόσφατα, ήταν αυτονόητη η έγκριση αδειών. Ωστόσο, όπως ανέφερα κ παραπάνω, έχουνε σφίξει τα πράγματα με τους νέους προϊσταμένους (ξέρω δδε που έχει βάλει χέρι ο προϊστάμενος στους διευθυντές να μην εγκρίνουν αδειες, πράγμα αδιανόητο) με το πρόσχημα ότι γίνεται κατάχρηση από τους εκπαιδευτικούς κ φυσικά, την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Το οποίο γενικά, δεν ισχύει, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην εκπαίδευση δεν έχω δει κανένα συνάδελφο να εξαντλεί τις άδειες που δικαιούται, εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας.
Επίσης, οι νυν διευθυντές για να παραμείνουν διευθυντές, εν όψει της αξιολόγησης τους, δεν τολμούν να φέρουν γενικά αντιρρήσεις στους προϊσταμένους. Τα ΠΥΣΔΕ επίσης έχουν υποβαθμιστεί, καθώς οι αιρετοί δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικές ενστάσεις, το ίδιο κ οι ΕΛΜΕ.
Οπότε, με άλλοθι την παρακώλυση του εκπαιδευτικού έργου, μπορούν να γίνουν διάφορα.
Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα διεκδικουμε ο,τι δικαιουμαστε.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Ιουλίου 16, 2024, 05:04:24 pm »
Προσωπικά σε όσα έγγραφα έχω δει να αναγράφονται οι άδειες, δεν είδα κάπου ρητά για μη έγκριση τους. Για αυτό κ μέχρι πρόσφατα, ήταν αυτονόητη η έγκριση αδειών. Ωστόσο, όπως ανέφερα κ παραπάνω, έχουνε σφίξει τα πράγματα με τους νέους προϊσταμένους (ξέρω δδε που έχει βάλει χέρι ο προϊστάμενος στους διευθυντές να μην εγκρίνουν αδειες, πράγμα αδιανόητο) με το πρόσχημα ότι γίνεται κατάχρηση από τους εκπαιδευτικούς κ φυσικά, την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Το οποίο γενικά, δεν ισχύει, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην εκπαίδευση δεν έχω δει κανένα συνάδελφο να εξαντλεί τις άδειες που δικαιούται, εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας.
Επίσης, οι νυν διευθυντές για να παραμείνουν διευθυντές, εν όψει της αξιολόγησης τους, δεν τολμούν να φέρουν γενικά αντιρρήσεις στους προϊσταμένους. Τα ΠΥΣΔΕ επίσης έχουν υποβαθμιστεί, καθώς οι αιρετοί δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικές ενστάσεις, το ίδιο κ οι ΕΛΜΕ.
Οπότε, με άλλοθι την παρακώλυση του εκπαιδευτικού έργου, μπορούν να γίνουν διάφορα.
Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα διεκδικουμε ο,τι δικαιουμαστε.

Ευχαριστώ και πάλι, πολύ σωστές όλες οι επισημάνσεις και ειδικά η τελευταία! Φτάσαμε, πλέον, να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Πάντως, όπου δεν αναφέρεται ρητά κάτι στην εγκύκλιο των αδειών, π.χ η δικαιολογία της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, θα πρέπει να ζητάμε εγγράφως το εδάφιο στο οποίο στηρίζουν κάθε απόφαση. Το να λείπει εκπαιδευτικός από το σχολείο, δημιουργεί πάντα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία, δεν είμαστε στο γραφείο, επομένως, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως "καραμέλα" και κάπου έχουμε και εμείς ευθύνη όταν δεν ζητάμε επαρκείς εξηγήσεις για κάθε απόφαση.

Αποσυνδεδεμένος hhatziioannou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Ιουλίου 16, 2024, 05:44:44 pm »
Με ενδιαφέρει και εμένα και βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια θέση για το αν θα δηλώσω μακριά και δεν μπορώ να πάω τα επόμενα δυο χρόνια. Το ψάχνω αλλά άκρη δεν έχω βρει. Στο μόνο που με διαβεβαιώνουν είναι ότι μπορώ για έναν χρόνο να κάνω αναβολή ορκωμοσίας, τίποτε άλλο. Γενικά, δεν υπάρχουν για πάρα πολλά θέματα ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ναι το αναβολή ορκομωσίας το βρήκα και εγώ αλλά δεν με καλύπτει για τον σκοπό που το θέλω. Θέλω 2 έτη :(
Αν βγαλεις απο κάπου άκρη, ενημέρωσε μας (και εγώ το ιδιο εννοειται), ή αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω...

Αποσυνδεδεμένος barbarosa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Strč prst skrz krk
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Ιουλίου 27, 2024, 02:36:04 pm »
Έστω μητέρα με τέκνο κάτω των τεσσάρων ετών που μένει στη χ περιοχή και διορίζεται στην ψ.
Λαμβάνει την άδεια ανατροφής και στην ουσία μετά την παρουσία της για ανάληψη υπηρεσίας, δεν ξαναπατά δύο χρόνια και το κενό καλύπτεται με αναπληρωτή.
Μπορεί να κάνει αίτηση για μετάθεση στο μεταξύ; Αν ναι, τι πιθανότητες έχει να εγκριθεί;
Εφόσον δεν υπηρετεί, δε λαμβάνει και τα μόρια υπηρεσίας, σωστά;
Τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση;
- Θεέ μου, βόηθηξέ μου…😇
- Μα σείε κι εσύ τσι πόδες σου!🤨

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Ιουλίου 27, 2024, 11:14:42 pm »
Έστω μητέρα με τέκνο κάτω των τεσσάρων ετών που μένει στη χ περιοχή και διορίζεται στην ψ.
Λαμβάνει την άδεια ανατροφής και στην ουσία μετά την παρουσία της για ανάληψη υπηρεσίας, δεν ξαναπατά δύο χρόνια και το κενό καλύπτεται με αναπληρωτή.
Μπορεί να κάνει αίτηση για μετάθεση στο μεταξύ; Αν ναι, τι πιθανότητες έχει να εγκριθεί;
Εφόσον δεν υπηρετεί, δε λαμβάνει και τα μόρια υπηρεσίας, σωστά;
Τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση;

Η άδεια ανατροφής είναι 9 μήνες και θεωρείται κανονική υπηρεσία. Για το 9μηνο παίρνει κανονικά τα μόρια υπηρεσίας.
Σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει με άδεια ανατροφής δύο χρόνια και να μην ξαναπατήσει στην περιοχή διορισμού.
Αν δεν υπηρετήσει επί δύο χρόνια δεν μπορεί να φύγει με μετάθεση.

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Ιουλίου 28, 2024, 01:41:15 am »
Η άδεια ανατροφής είναι 9 μήνες και θεωρείται κανονική υπηρεσία. Για το 9μηνο παίρνει κανονικά τα μόρια υπηρεσίας.
Σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει με άδεια ανατροφής δύο χρόνια και να μην ξαναπατήσει στην περιοχή διορισμού.
Αν δεν υπηρετήσει επί δύο χρόνια δεν μπορεί να φύγει με μετάθεση.

Μετάθεση δεν θα μπορεί να πάρει αλλά θα μπορεί να πάρει απόσπαση και να υπηρετήσει μια χρονιά την οργανική αργότερα για να προσπαθήσει για μετάθεση. απόσπαση όμως θα μπορεί (που είναι συνήθως πιο σίγουρες).
Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως η αυγή την ημέρα..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182513
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 672
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)