0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΟΚ: άλλη σχετική ερώτηση: η βαθμολογία του γραπτού του παιδιού μου στην άλγεβρα είναι 12.8. (προσοχή: .8!!!) Σε κανένα άλλο μάθημα βαθμός γραπτού του δεν ήταν με δεκαδικό. Δηλαδή όλα ήταν .0. Δεν είναι περίεργο να είναι ΟΛΑ τόσο στρογγυλεμένα; Ή το .8 να είναι λάθος; Δεν ξέρω και προσπαθώ να μάθω!
Από ειδησιογραφικό site:"Το λάθος εντοπίστηκε στον αλγόριθμο που χρησιμοποιούσαν οι διορθωτές για τη βαθμολόγηση των γραπτών και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση."Άρα το πρόβλημα ήταν στη βαθμολόγηση των γραπτών;;;;ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑ
Το σωστό είναι να εχει δεκαδικούς στο Λύκειο γιατί η βαθμολόγηση γίνεται στην κλίμακα των 100. ακόμα και στις Πανελλαδικές έτσι πάει.Στο Γυμνάσιο μόνο υπάρχουν ακέραιοι (με κλίμακα από 1-20) πλην της σύνθεσης των μαθημάτων που βγαίνει .5 (στα γραπτά φοβερό το myschool) και στρογgyλοποιείται ευτυχώς στο Μ.Ο. (αλλιώς θα ξανατυπώναμε βαθμούς και στο Γυμνάσιο... ).
Και πάλι συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς σε 13 γραπτά μόλις ένα είχε αξιολογηθεί με δεκαδική υποδιαίρεση (. και κανένα άλλο. Ούτε ".5". Όλα ήταν στρογγυλεμένα στη μονάδα.Και δεν υπήρχε ζήτημα να μην περάσει (άρα να στρογγύλεψαν κατάλληλα τα γραπτά). Ως άνθρωπος της στατιστικής θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες...
Καταρχήν αμα είσαστε άνθρωπος της στατιστικής θα ξέρατε ότι δεν υπάρχει 0.5 στα 100 όταν γίνεται αναγωγή στα 20 αλλά υπάρχει ή 0,4 ή 0,6 από κει και πέρα δεκτές οι αμφιβολίες σας μπορείτε να πάτε με ένα παράβολο και να δείτε το γραπτό του παιδιού σας ή να ζητήσει ο οπιοσδήποτε άλλος γονιός να γίνει ή να ζητήσει αναβαθμολόγηση για το γραπτό του παιδιού του. Εξάλλου το επιτρέπει ο Νόμος...
Τώρα εσείς δεν καταλαβαίνετε: στη στήλη των γραπτών υπάρχοει βαθμός "12.8" σε ένα μάθημα και όλα τα άλλα είναι ΧΧ.0". Αφού η αναγωγή από τα 100, έδωσε βαθμό Χ.8 και τα γραπτά είναι 13, πόσο πιθανό είναι όλα τα άλλα γραπτά να είναι ΧΧ.0;;;; Εγώ θα περίμενα 15.2, 15.6, 13.3...κλπ.
Τώρα εσείς δεν καταλαβαίνετε: στη στήλη των γραπτών υπάρχει βαθμός "12.8" σε ένα μάθημα και όλα τα άλλα είναι ΧΧ.0". Αφού η αναγωγή από τα 100, έδωσε βαθμό Χ.8 και τα γραπτά είναι 13, πόσο πιθανό είναι όλα τα άλλα γραπτά να είναι ΧΧ.0;;;; Εγώ θα περίμενα 15.2, 15.6, 13.3...κλπ.Από την άλλη η διαδικασία της αναβαθμολόγησης είναι για την περίπτωση ελέγχου πιθανών αδικιών (κατά την άποψη μας και του παιδιού μας), όχι για να λύνουμε απορίες...Σημειώνω ότι δεν πρόλαβα να πάω προσωπικά στο σχολείο για να ρωτήσω, γιατί τους βαθμούς τους ελέγχου επίδοσης έλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές (με χθεσινή ημερομηνία ) και εγώ εργαζόμουν. Γι΄αυτό ρωτώ στο φόρουμ.
Επειδή νομίζω πως δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο...Στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου οι μαθητές πρέπει να γράψουν 10 για να περάσουν, όπως στο Γυμνάσιο ; Ή βγαίνει ο μέσος όρος όπως στις εξετάσεις του Ιουνίου ;
Είχα ρωτήσει το ίδιο εδώ:http://www.pde.gr/index.php?topic=23343.msg789182#msg789182Μετράει δηλαδή και ο προφορικός ΜΟ των τετραμήνων.