0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Eννοείται πως δεν μπορείς να είσαι μέλος της εφορευτικής, γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος και υπάρχει νομικό κώλυμα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις βεβαίωση από την υπηρεσία σου ότι είσαι μόνιμη εκπαιδευτικός.Δεν ξέρω αν πλέον προλαβαίνεις να την καταθέσεις στο Πρωτοδικείο για να εξαιρεθείς. Αν όχι, θα πας με τη βεβαίωση πρωί-πρωί στο εκλογικό κέντρο και θα τη δώσεις στο δικαστικό αντιπρόσωπο.Για το σχετικό προεδρικό διάταγμα δες εδώ (απάντηση 7: http://www.pde.gr/index.php?topic=21724.0 )
Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη. Εμένα μου είχε έρθει χαρτί για μέλος εφορ. επιτροπής στις προηγούμενες (εθνικές) εκλογές, πήγα στο πρωτοδικείο με τη βεβαίωση από το δ/ντή, αλλά μου είπαν ότι δεν ισχύει η απαλλαγή για δημ. υπαλλήλους, δείχνοντάς μου σχετικό έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών...
πήρα στην αστυνομία και μου είπε ότι δεν ΕΞΑΙΡΟΥΜΑΣΤΕ αλλά δεν μου φάνηκε να το στηρίζει πουθενά
εγω πηρα στην εισαγγελεια τους ειπα οτι ειμαι αναπληρωτης και μου ειπε να παω την βεβαιωση απο το σχολειοτο πρωι των εκλογων και μου ειπε θα κρινει ο δικαστικος αντιπροσωπος αν θα με απαλλαξει ή οχιαντε να βγαλεις ακρη.........
Noμιζω πως ο δικαστικος αντιπροσωπος μπορει να ορισει τον οποιοδήποτε απο αυτους που θα πανε να ψηφισουν πρωτοι. Πας πρωι πρωι για να ξεμπερδευεις και βρισκεσαι να καθεσαι στον πάγκο να δινεις ψηφοδελτια...
................................... Από τότε τον πήραμε απόφαση, πέντε λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες θα πηγαίνουμε...................