*

Αποστολέας Θέμα: δημοτικές εκλογές εφορευτική επιτροπή  (Αναγνώστηκε 9959 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
Απ: δημοτικές εκλογές εφορευτική επιτροπή
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 11, 2014, 05:41:56 pm »
 Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες να απαντήσουν. Στο αστυνομικό τμήμα, αν σήκωσε το τηλ. κάποιος απλός αστυνομικός, το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει επαρκώς. Η αστυνομία στις εκλογές εκτελεί εντολές της δικαστικής εξουσίας, δεν αποφασίζει μόνη της για τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:32:17 »

Αποσυνδεδεμένος dimkos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 11, 2014, 10:20:22 pm »
Παιδια αν καποιος ηταν αναπληρωτης τα προηγουμενα 3 χρονια απαλλασεται απο εφορευτικη;παραθετω τον νομο.
Το Προεδρικό Διάταγµα 26/2012
το οποίο ρυθµίζει τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ορίζει ότι: «Δηµόσιοι και Δηµοτικοί υπάλληλοι ή έµµισθοι υπάλληλοι δηµοτικών νοµικών προσώπων και ιδρυµάτων και όσοι µ’ αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν µπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν µέλη εφορευτικών επιτροπών και αν διοριστούν ή κληρωθούν δεν µπορούν να λάβουν µέρος συγκρότηση των επιτροπών» (άρθρο 59, παρ. 1).

Τι καταλαβαινετε;

Αποσυνδεδεμένος Κυκλάμινο

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 12, 2014, 04:26:23 am »
Eννοείται πως δεν μπορείς να είσαι μέλος της εφορευτικής, γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος και υπάρχει νομικό κώλυμα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις βεβαίωση από την υπηρεσία σου ότι είσαι μόνιμη εκπαιδευτικός.
Δεν ξέρω αν πλέον προλαβαίνεις να την καταθέσεις στο Πρωτοδικείο για να εξαιρεθείς. Αν όχι, θα πας με τη βεβαίωση πρωί-πρωί στο εκλογικό κέντρο και θα τη δώσεις στο δικαστικό αντιπρόσωπο.

Για το σχετικό προεδρικό διάταγμα δες εδώ (απάντηση 7: http://www.pde.gr/index.php?topic=21724.0 )
Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη. Εμένα μου είχε έρθει χαρτί για μέλος εφορ. επιτροπής στις προηγούμενες (εθνικές) εκλογές, πήγα στο πρωτοδικείο με τη βεβαίωση από το δ/ντή, αλλά μου είπαν ότι δεν ισχύει η απαλλαγή για δημ. υπαλλήλους, δείχνοντάς μου σχετικό έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών...

Αποσυνδεδεμένος sofaki86

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 12, 2014, 09:19:07 am »
καλημέρα σε όλους. Υπάρχει κανείς μόνιμος εκπ/κός που ορίστηκε μέλος εφορευτικής και ζήτησε να εξαιρεθεί; πήρατε χαρτί που να το πιστοποιεί; σας έδωσε κάτι;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:32:17 »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 12, 2014, 12:41:01 pm »
Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη. Εμένα μου είχε έρθει χαρτί για μέλος εφορ. επιτροπής στις προηγούμενες (εθνικές) εκλογές, πήγα στο πρωτοδικείο με τη βεβαίωση από το δ/ντή, αλλά μου είπαν ότι δεν ισχύει η απαλλαγή για δημ. υπαλλήλους, δείχνοντάς μου σχετικό έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών...

Ποιο σχετικό έγγραφο; Αφού το απαγορεύει ο εκλογικός νόμος και το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Δες και την πρόσφατη εγκύκλιο που έχει στείλει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις τρέχουσες εκλογές, που αναφέρεται στα μέλη των εφορευτικών και την απαλλαγή των δημοσίων υπαλλήλων στη σελ. 8.
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk23-03052014.pdf

Εμένα με είχαν ορίσει μέλος εφορευτικής στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Πήγα στη διεύθυνση προσωπικού της υπηρεσίας μου (είμαι δημ. υπάλληλος) και μου έδωσαν μια βεβαίωση για να την προσκομίσω στο Πρωτοδικείο.
Επειδή όμως είχα μάθει λίγο αργά ότι μπορούσα να απαλλαγώ, όταν τηλεφώνησα στο Πρωτοδικείο για να μάθω πού πρέπει να παραδόσω τη βεβαίωση, μου είπαν να πάω τη μέρα των εκλογών και να τη δώσω στο δικαστικό αντιπρόσωπο, πράγμα που έκανα. Η δικαστική αντιπρόσωπος παρέλαβε τη βεβαίωση και με απήλλαξε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 12, 2014, 12:50:36 pm »
πήρα στην αστυνομία και μου είπε ότι δεν ΕΞΑΙΡΟΥΜΑΣΤΕ αλλά δεν μου φάνηκε να το στηρίζει πουθενά

Aπλώς είναι άσχετοι. Και εμένα όταν με είχαν ορίσει μέλος εφορευτικής, είχα μάθει από το ίντερνετ για την απαλλαγή και έπαιρνα ένα σωρό τηλέφωνα για να το επιβεβαιώσω, αλλά ο ένας με παρέπεμπε στον άλλον ως αναρμόδιοι.
Μετά πολλών βασάνων μου απάντησε κάποιος από το Πρωτοδικείο ότι πράγματι απαλλασσόμουν, αλλά δεν προλάβαινα πια να τους δώσω τη βεβαίωση και μου είπε να τη δώσω στο δικαστικό αντιπρόσωπο τη μέρα των εκλογών.
Θυμάμαι ότι εκείνη την ημέρα είχα κουβαλήσει μάλιστα μαζί μου και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα σε φωτοτυπία μήπως είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά η δικαστική αντιπρόσωπος δεν έθεσε καν θέμα. Απλώς παρέλαβε τη βεβαίωση.

A, και τώρα που το θυμήθηκα...
Μου είχαν πει τότε ότι το αρμόδιο τμήμα για τις εφορευτικές επιτροπές και τις απαλλαγές βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Δεν ξέρω αν ισχύει και για φέτος, αλλά μπορείτε να ρωτήσετε.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2014, 01:06:40 pm από apri »

Αποσυνδεδεμένος s93060

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 12, 2014, 01:06:55 pm »
εγω πηρα στην εισαγγελεια τους ειπα οτι ειμαι αναπληρωτης και μου ειπε να παω την βεβαιωση απο το σχολειοτο πρωι των εκλογων  και μου ειπε θα κρινει ο δικαστικος αντιπροσωπος αν θα με απαλλαξει ή οχι
αντε να βγαλεις ακρη.........

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 12, 2014, 01:11:24 pm »
εγω πηρα στην εισαγγελεια τους ειπα οτι ειμαι αναπληρωτης και μου ειπε να παω την βεβαιωση απο το σχολειοτο πρωι των εκλογων  και μου ειπε θα κρινει ο δικαστικος αντιπροσωπος αν θα με απαλλαξει ή οχι
αντε να βγαλεις ακρη.........

Προφανώς, επειδή η διάταξη δεν είναι ξεκάθαρη ως προς το αν περιλαμβάνει και τους μη μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους (μιλά γενικώς για 3 χρόνια υπηρεσίας στο ίδιο μέρος), το αφήνουν στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου.
Γράψε μας μετά τι έγινε, για να μάθουμε επιτέλους τι ισχύει για τους αναπληρωτές. ::)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 12, 2014, 02:41:37 pm »
Bρέθηκα στην ιδια θέση. Λοιπόν, ως συμβουλή, σου λεω μην πας πρωι. Εγω πηγα λιγο πριν κλεισουν οι καλπες. Γιατι αν πας πρωι και δεν εχουν λύσει το προβλημα θα σε κρατησει, μεχρι να βρει αντικαταστατη- συνηθως ως πάντα ομως - ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου. Τουλάχιστον πηγαινοντας προς το τελος, αν σε κρατησει δεν θα εχεις φαει ολη την ταλαιπωρία. Εγω ειχα χαρτι γιατρου και παρόλα αυτα μου εκανε "κορδελάκια"...

εγω απορω γιατι δεν βαζουν εφορευτικη επιτροπη φοιτητες. Συνηθως δεν εργαζονται, δεν εχουν υποχρεωσεις και μπορουν να ξημερωθουν στα εκλογικα κεντρα. Στο φιναλε, ο/η δικαστικος αντιπροσωπος πληρωνεται, ας κανει αυτος το χαμαλίκι, που σιγα τα "λάχανα"

Τιποτα δεν σου κανουν, μη κολωνεις σε τετοια...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2014, 02:43:41 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 12, 2014, 03:24:12 pm »
Όντως παίζει αυτό το σενάριο του αν έχει βρει κόσμο ο δικαστικός αντιπρόσωπος, για να βγάλει τη δουλειά.
Από εκεί και πέρα, το τι θα κάνει εξαρτάται από το άτομο. Ένας γνωστός μου, που ήταν αναπληρωματικό μέλος, δεν είχε πάει και του έστειλε ο δικαστικός αντιπρόσωπος την αστυνομία σπίτι να τον παραλάβει!
Πάντως, γενικά δεν νομίζω ότι γίνεται κάτι σοβαρό.
Εγώ όταν είχα εμφανιστεί για να δώσω τη βεβαίωση απαλλαγής, ήμουν η μόνη που είχα κάποια επίσημη δικαιολογία, σε σχέση με τα μέλη που είχαν εμφανιστεί και όμως, όταν πήγα το μεσημέρι να ψηφίσω, δεν βρήκα κανέναν τους εκεί!!! Προφανώς, κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν και έμειναν άλλοι στη θέση τους.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 12, 2014, 03:36:59 pm »
Noμιζω πως ο δικαστικος αντιπροσωπος μπορει να ορισει τον οποιοδήποτε απο αυτους που θα πανε να ψηφισουν πρωτοι. Πας πρωι πρωι για να ξεμπερδευεις και βρισκεσαι να καθεσαι στον πάγκο να δινεις ψηφοδελτια... Γιαυτο παντα εγω πηγαινω ενα τεταρτο πριν κλεισουν οι καλπες, μη σου πω πως ειμαι και ο τελευταιος που θα ψηφισει...

Στη θεση σου δεν θα πηγαινα καν.... ;)

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 12, 2014, 05:48:26 pm »
Noμιζω πως ο δικαστικος αντιπροσωπος μπορει να ορισει τον οποιοδήποτε απο αυτους που θα πανε να ψηφισουν πρωτοι. Πας πρωι πρωι για να ξεμπερδευεις και βρισκεσαι να καθεσαι στον πάγκο να δινεις ψηφοδελτια...

Ισχύει!
Αν δεν έχουν πάει τα μέλη που ορίστηκαν τυχαία με την κλήρωση ο δικαστικός μπορεί να κρατήσει όποιον θέλει. Στις τελευταίες βουλευτικές πήγαμε με το σύζυγο το μεσημεράκι και επειδή δεν είχε άτομα τον κράτησε "για λίγο μέχρι να έρθει και κανένας άλλος", εγώ με την κοιλιά τούρλα και δεν τον άφησε να φύγουμε μαζί. Από τότε τον πήραμε απόφαση, πέντε λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες θα πηγαίνουμε. Φέτος και με το παιδί στην αγκαλιά!
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 12, 2014, 06:20:36 pm »
................................... Από τότε τον πήραμε απόφαση, πέντε λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες θα πηγαίνουμε...................
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει και ο κίνδυνος να σε κρατήσουν για την καταμέτρηση και να φας το ξενύχτι!  ;D

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 12, 2014, 08:49:42 pm »
Στο τελος δυσκολο να σε κρατησουν.Αλλά και ετσι να είναι, άλλο 3  ή 5 ωρες κι άλλο από τις 6 το πρωι!
Πιστευω παντως πως φοιτητες ως εφορευτική επιτροπή θα ηταν η καλυτερη λυση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144