0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εγώ πάντως όταν δούλεψα σε α/θμια ως αναπληρώτρια ( τω καιρώ εκεινω βεβαίως βεβαίως ) αργία κανονική ήταν! Το θυμάμαι γιατί είχε τυχει να ναι Δευτέρα και είχα κάνει ταξιδάκι στην Αθήνα επ' ευκαιρίας!για το άλλο, ας πούμε μόνο το πασιφανές : δεν έπαιξαν καθόλου διαθεσιμότητες στην α/θμια.... ούτε αύξηση ωραρίου.... αλλά δεν αναφέρομαι σ αυτά... πιο πολύ έχει να κάνει με το διοικητικό κομμάτι .... οπότε ας το αφήσουμε για τώρα! @silverσυμφωνώ μαζί σου ως προς το τελευταίο !
παίζουν και ειδικότητες στην πρωτοβάθμια μην ξεχνιόμαστε ... δεν ειναι όλοι ΠΕ60 ΠΕ 70.... επίσης παίζουν ολοήμερα και διευρημένου ωραρίου.....το ωράριο μειώνεται και στην α/θμια. Λιγότερα - και αργότερα βέβαια - σε σχέση με την β/θμια αλλά μειώνεται. Και για μένα το 24 είναι ήδη πολύ ( και για να είμαστε και δίκαιοι οι πρωτοβάθμιοι δουλεύουν πολύ σκληρά γιατί τα μικρά παιδιά θέλουν ένα ταλέντο παραπάνω να τα φέρεις βόλτα... ) αλλά δεν έχει σημασία το τι λέω εγώ ή εσύ αλλά το σκεπτικό των κρατούντων ( ήτοι, περικοπή δαπανών). Αφού λοιπόν έχουν διορισθεί σχεδόν όλοι οι δάσκαλοι - διορθώστε με αν κάνω λάθος - για να γλυτώσουν την πρόσληψη αναπληρωτών θα μπορούσαν να έχουν εφαρμόσει αυξηση ωραρίου και εκεί. Δεν το έκαναν ( και καλώς δεν το έκαναν είναι η προσωπική μου άποψη ). Αλλά αυτό δε σημαίνει πως έτσι το μάρμαρο δεν το πλήρωσε μόνο η β/θμια.....
Τα Δημοτικά δεν αναφέρονται γιατί πολύ απλά μέχρι και φέτος υποχρεωτικά γινόταν εκκλησιασμός και αφιέρωναν τη μέρα σε δραστηριότητες για τους Τρεις Ιεράρχες. Για τη Δευτεροβάθμια ήταν αργία, όχι για την Πρωτοβάθμια. Και πιστέψε με... δε χαϊδεύουν καθόλου τους δασκάλους!!!
Σαφως και το πληρωσε η
Έχοντας υπηρετήσει αρκετά χρόνια στη
Πολυ σωστη η τοποθετηση σου!!το εχω ρωτησει και σε αλλα σημεια του τοπικ αλλα απαντηση δεν εχω παρει......αναφορικα με τις 9 μερες παραπανω στην Α/θμια τον Ιουνιο (22-30/6), και ιδιαιτερα για τους ευρισκομενους μακρια απο την οικογενεια τους.... απο τη στιγμη που τοσο τα μαθηματα οσο και οι εγγραφες θα εχουν τελειωσει.... τι ρολο θα βαραει ο εκπαιδευτικος στο δημοτικο ή το νηπιαγωγειο? Του σκιαχτρου??Λενε π.χ. για επιμορφωτικα σεμιναρια.... αυτα που θα γινονται? θα μπορουν εστω να τα παρακολουθουν σε καποιο ΠΕΚ του τοπου μονιμης κατοικιας τους?Γνωριζει κανεις κατι περαιτερω σχετικα με αυτο το "παραπανω διαστημα" παρουσιας στο σχολειο ανευ ουσιαστικου αντικειμενου? Εμενα παντως σαν καψωνι μου φαινεται για να πεισουν την κοινωνια οτι οι εκπαιδευτικοι κανουν λιγοτερες διακοπες...Και αντε για αυτον που διδασκει κοντα στο σπιτι του.... δεν εγινε και κατι τρομερο....Για αυτους που εχουν ξεσπιτωθει δεν ειναι σπασιμο?
Πολυ σωστη η τοποθετηση σου!!το εχω ρωτησει και σε αλλα σημεια του τοπικ αλλα απαντηση δεν εχω παρει......αναφορικα με τις 9 μερες παραπανω στην Α/θμια τον Ιουνιο (22-30/6), και ιδιαιτερα για τους ευρισκομενους μακρια απο την οικογενεια τους.... απο τη στιγμη που τοσο τα μαθηματα οσο και οι εγγραφες θα εχουν τελειωσει.... τι ρολο θα βαραει ο εκπαιδευτικος στο δημοτικο ή το νηπιαγωγειο? Του σκιαχτρου??Λενε π.χ. για επιμορφωτικα σεμιναρια.... αυτα που θα γινονται? θα μπορουν εστω να τα παρακολουθουν σε καποιο ΠΕΚ του τοπου μονιμης κατοικιας τους?Γνωριζει κανεις κατι περαιτερω σχετικα με αυτο το "παραπανω διαστημα" παρουσιας στο σχολειο ανευ ουσιαστικου αντικειμενου?
τι να κάνουν λέει!!!! ... να στρώθουν να διαβάσουν και να ενημερωθούν, να κάνουν προγραμματισμό για την νέα χρονιά, να κάνουν συναντήσεις με τους γονείς, να γνωρίσουν τους συναδέλφους τους από άλλα σχολεία και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές... .... εγώ ξέρω πως άμα θες να κάνεις κάτι, θα βρεις... !!