*

Αποστολέας Θέμα: Μισθοδοσία Μονίμων  (Αναγνώστηκε 177592 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μισθοδοσία Μονίμων
« Απάντηση #532 στις: Μαρτίου 29, 2025, 12:42:23 pm »
Δεν μπορώ να βάλω φωτογραφία. Μπορείς όμως να βάλεις εσύ τα στοιχεία στον υπολογισμό μισθού ενστόλου και να σου βγάλει τα εξής:
Υπηρεσία στρατού ξηράς, βαθμός ταγματάρχης, κατάταξη 2005, έγγαμος με 2 τέκνα, πληρωτέο ποσό 1600, 69 ευρώ, σύνολο κρατήσεων 748 ευρώ.
 Δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε.Αυτά που είπαμε αρκούν για να καταλάβει κάποιος πως δεν έχουμε ομόνοια οι εκπαιδευτικοί

ΥΓ. Παρακαλώ κάποιος που ξέρει πως να βάζει φωτό ή να μου πει πως γίνεται ή να κάνει τον κόπο να το βάλει ο ίδιος
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 29, 2025, 12:45:02 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:51:55 »

Αποσυνδεδεμένος panos92

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Μαρτίου 29, 2025, 12:49:05 pm »
@panos92
Είμαι γυναίκα και δεν έχω συγγενή στρατιωτικό, για να υποστηρίζω κάποιον (γνωρίζεις βέβαια πως οι του κλάδου μας παντρεύονται στρατιωτικούς γιατί είμαστε στην ίδια μοίρα). Ούτε έχω την καλύτερη γνώμη για τους στρατιωτικούς, αλλά έχω την καλύτερη γνώμη για την αλήθεια. Επέλεξες να διαφωνήσεις για το φανταριλίκι στηριζόμενος σε κάτι ασήμαντο που έγραψα σχετικά με το ότι οι στρατιωτικοί δέχονται διαταγές και το ξέρετε από τη θητεία σας. Να σε ενημερώσω πως διαφωνώ με τη θητεία, διαφωνώ με το διαχωρισμό των γυναικών και των αντρών σε αυτή και υποστηρίζω μισθοφορικό στρατό. Δεν ήταν ο σκοπός μου να μιλήσω για την αδικία της ύπαρξης θητείας, ήθελα να τονίσω πως οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διατάζονται από κάποιον που είναι απλά μεγαλύτερος σε ηλικία. Δεν μίλησα καν για το βίσμα που στο στρατό είναι σήμα κατατεθέν, πολύ περισσότερο από ότι σε μας.

Και πάμε στην δεύτερη αγενέστατη παρατήρησή σου: "καλά ότι διοικητής με 30 χρόνια υπηρεσία παίρνει μόνο 1600 ευρώ καθαρά , οκ αν το πιστεύεις είσαι παντελώς αφελής ειδάλλως απλά πετάς ανοησίες σοτν αέρα και όποιον πάρει ο χάρος"
Με τους όρους που θέτεις, εσύ είσαι αυτός που συγκεντρώνει τα παραπάνω γνωρίσματα. Εγώ γράφω μόνο όταν ξέρω πολύ καλά τι λέω. Ο καθένας μας πριν μιλήσει πρέπει να γνωρίζει. Δες λοιπόν επίσημα έναν ανώτερο αξιωματικό, όχι υπαξιωματικό (που είναι οι περισσότεροι) με 20 χρόνια υπηρεσίας και δυο παιδιά τι παίρνει:
Κατά τη γνώμη μου όποιος καταφεύγει σε ad hominem επιθέσεις, έχει ήδη ξεμείνει από λογικά επιχειρήματα.

Επέλεξες να ειρωνευτείς τον μέσο άνδρα πολίτη ότι περνά μερικούς μήνες (μερικοί είναι οι 12, μάλιστα) και το θυμάται μια ζωή. Όταν σου απάντησα με επιχειρήματα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τι άλλο σημαντικό είπες για το φανταριλίκι που επέλεξα να αγνοήσω και εστίασα στο ασήμαντο; Αφού αυτό ήταν όλο σου το επιχείρημα. Το ότι αναγνωρίζεις την αδικία που υφίστανται οι άντρες σε τιμά (πολλές γυναίκες δεν το κάνουν) ωστόσο με το να χρησιμοποιείς ειρωνικά το επειχείρημα "έλα μωρέ, μυξοκλαίτε για μερικούς μήνες στρατού" μάλλον φανερώνει τις αληθινές σου απόψεις.

Όσον αφορά για τον διοικητή μονάδας αντιγράφω από παράδειγμα που δόθηκε από τον ίδιο τον υπουργό :
Παράδειγμα 3
Αντισυνταγματάρχης και αντίστοιχοι με 29 έτη υπηρεσίας και καθήκοντα Διοικητή Μονάδας, Κυβερνήτη Πλοίου ή Διοικητή Μοίρας, θα λαμβάνει Επίδομα Διοίκησης 200 €. Με το ισχύον μισθολόγιο λαμβάνει ακαθάριστες αποδοχές ποσού 2.952 € ενώ με το νέο μισθολόγιο θα λαμβάνει 3.441 €.

Πρόκειται για μηνιαία αύξηση ύψους 489 €, ποσοστού 17 % περίπου. Ετήσια αύξηση ποσού 5.868 €.

Θες να μου πεις ότι οι ακαθάριστες αποδοχές 2952 δίνουν καθαρές αποδοχές 1600 ευρώ; Και πρόσεξε δεν περιλαμβάνει μέσα τα διάφορα επιδόματα που παίρνουν. Μιλάμε μόνο για τον βασικό μισθό. Επειδή εγώ έχω συγγενείς ένστολους και στρατιωτικούς και αστυνομικούς, σε διαβεβαιώνω ότι η διαφορά στους μισθούς είναι ήδη χαοτική και με τις νέες αυξήσεις είναι απλά άπιαστη.

Μακάρι να υπήρχε περιθώριο να παίρνουν όλοι αυξήσεις και κανείς δεν θα "γκρίνιαζε". Ωστόσο ο προυπολογισμός είναι περιορισμένος. Όταν επιλέγουν (πάλι) να δώσουν αυξήσεις στους ένστολους ενώ εμάς ο πληθωρισμός έχει εκμηδενίσει τον μισθό μας, ε καταντά ολίγον τι προκλητικό. Ειδικά όταν δίνουν τις αυξήσεις οριζόντια είτε ο άλλος είναι στην ενεργό δράση είτε σαπίζει σε ένα γραφείο αραχτός.

Δώσανε επίδομα επικινδυνότητας σε όλους είτε είσαι γραφιάς σε μια υπηρεσία του στρατού είε είσαι στην παραμεθόριο. Αν αυτό δεν είναι εξωφρενικό και καταφανέστατα εξυπηρέτηση εκλογικής βάσης, δεν ξέρω τι είναι.

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
  • Όλα μένουν ίδια αν δεν τ' αγαπάς.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Μαρτίου 29, 2025, 12:59:27 pm »
Οι αυξήσεις στις ένοπλες δυνάμεις (προσοχή, όχι γενικά σε όλους τους ένστολους!) είναι επιεικώς προκλητικές και δεν συνάδουν με ένα σοβαρο κράτος δικαίου, ο,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Μαρτίου 29, 2025, 01:05:42 pm »
Μπερδεύετε τον στρατό με την αστυνομία.
Για την αστυνομία (που συνδικαλίζεται) είναι ολοφάνερο πως χρειάζεται χρήματα κάποιος για να είναι κάποιος η ντροπή της κοινωνίας και να συνεργάζεται με το παρακράτος αρμονικά.
Ο στρατός, η αεροπορία και το ναυτικό (που δεν έχουν δικαίωμα να συνδικαλιστούν, παρά μόνο αφού αποστρατευτούν), είναι άλλη ιστορία. Πέρα από το ότι η ύπαρξή τους είναι για καιρό πολέμου (και τώρα έχουμε καιρό ειρήνης ακόμη, χάρη και στην ύπαρξή τους) είναι νομάδες που βρίσκονται συνέχεια σε διαταγές κάποιου ανωτέρου. Ένα στρατιωτικό μηνών κάνει ένας πολίτης και το φέρνει βαρέως σε όλη του τη ζωή, λόγω αυτών των διαταγών. Οι μισθοί τους δεν είναι αυτοί που αναφέρονται εδώ μέσα, μιας και ο διοικητής (30 χρόνια δηλαδή υπηρεσία) σε κάθε μονάδα δεν ξεπερνάει τα 1.600 το μήνα (τρέχον μισθολόγιο). Έχουν κάποια προνόμια, με σημαντικότερο την πρόωρη αποχώρηση, αλλά έχουν και άπειρες μεταθέσεις και άπειρες απλήρωτες υπηρεσίες (και ΣΚ συχνά μέσα). Δεν μπαίνουν με το βαθμό του 9 οι φιλόλογοι και το βαθμό του 10 οι δάσκαλοι. Όποιος ήθελε μπορούσε να δηλώσει, δεν τον κρατούσε κανείς.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που στην πλειοψηφία πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και όχι σε τεχνικές σχολές, ντουβάρια ή όχι, λουζόμαστε την ανθρωπιστική μας σκέψη. Όλοι οι τελευταίοι στις κατευθύνσεις δηλώνουν δάσκαλοι. Τόσο που πλέον το επίπεδο έφτασε πολύ χαμηλά, η προσφορά είναι τεράστια και η ζήτηση λίγη και έτσι μας έχουν για πέταμα και πειράματα.
Υπογράμμισα τα επιχειρήματά μου σε εκείνο το κομμάτι της κουβέντας που εσύ είδες πως μιλάω για τη θητεία των φαντάρων και μάλιστα δήθεν απαξιωτικά. Και δεν μίλησα καν για τις αξιολογήσεις που έχουν κάθε χρονιά και στηρίζονται καθαρά και μόνο στο πολιτικό μέσο.
Ο μισθός που βάζεις και αφορά τις νέες αυξήσεις είναι για βαθμούς που δεν είναι πλέον ανώτερων αξιωματικών αλλά ανώτατων και είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι διοικητές αυτοί. Δεν έχεις δει μισθολόγιο αξιωματικού και πάω στοίχημα. Επιβίωση είναι και μόνο. Δεν επιθυμώ να συνεχίσω την κουβέντα άλλο, ο καθένας ψάχνει πρώτα και μετά βγάζει τα συμπεράσματά του.

ΥΓ. Ένστολοι είναι οι ένοπλες δυνάμεις  και η αστυνομία. Τίποτα από όσα έχω γράψει δεν ισχύει για την αστυνομία...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 29, 2025, 01:08:47 pm από ppil »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:51:55 »

Αποσυνδεδεμένος Logikos-3

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Μαρτίου 29, 2025, 01:20:38 pm »
Κατι τετοιους εκπαιδευτικούς σαν την ppil εχουμε στα σχολεια.Γιαυτο μας κανουν οτι θελουν....Να λεμε ευχαριστω δηλαδη που αμς εκανα ναυξηση 20 ευρω και τους στρατιωτικούς 400 ευρω.

Καλα μας κανουν.

Οχι, πολύ καλα μας κανουν...

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Μαρτίου 29, 2025, 01:36:29 pm »
Όχι "συνάδελφε" δεν έχετε κάτι τέτοιους σαν εμένα. Δεν έχετε διάθεση για ενημέρωση, δεν ξέρετε να κατανοείτε κείμενα, να διαχωρίζετε καταστάσεις, όλα στο όρθιο και εύκολα τα θέλετε. Η λογική, που επικαλείσαι με το όνομά σου, είναι η λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Μπορείς ξέρεις να διεκδικήσεις και εσύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθού, χωρίς να ζηλεύεις το τίποτα των άλλων.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Μαρτίου 29, 2025, 01:55:46 pm »
Τους ενστόλους τους έχω χεσμένους. Κι όταν βλέπω στολή βγάζω καντήλες. Να ρωτήσω, όμως, κάτι. Πού είναι οι συνδικαλιστές μας; Πού είναι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ; Διεκδικούν κάτι; Αγωνίζονται για κάτι; Μας πήγαν το ωράριο στις 23 ώρες. Μας μείωσαν κατά ένα τρίτο τους μισθούς. Μας κυνηγούν με ΕΔΕ για ψύλλου πήδημα. Μας απειλούν μας εκβιάζουν μας λοιδωρούν. Γιόμισαν τα σχολειά επιθεωρητές φιρμάνια ρουφιάνους. Πού ακριβώς είναι οι συνδικαλιστές μας; Όποτε δω αυτούς της ΟΛΜΕ η παρουσία τους στα ΜΜΕ είναι αξιολύπητη. Ανενημέρωτοι καμμιά ευφράδεια λόγου μοιάζουν χαμένοι στο διάστημα. Αλλά ξέρετε κάτι; Μια χαρά συναγελάζονται οι δακίτες (αυτοί οι αξιοθρήνητοι ντε) της ΟΛΜΕ με τους υπουργούς της ΝΔ. Αποκομίζοντας, φυσικά, προσωπικά οφέλη. Κι όχι οφέλη για τον κλάδο μας. Άρα μη μας φταίνε οι στρατιωτικοί οι αστυνομικοί οι εφοριακοί οι οι οι αλλά η ανυπαρξία των εκπροσώπων μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 29, 2025, 01:57:36 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Μαρτίου 29, 2025, 02:01:18 pm »
Ενώ εμείς που δεν μιλάμε καν μεταξύ μας στο σύλλογο...και κοιτάμε πως θα κουτσομπολεύουμε ρουφιανευουμε  και θα μειώνουμε  τον άλλον ...δεν εχουμε ευθυνες...?

Τους ενστόλους τους έχω χεσμένους. Κι όταν βλέπω στολή βγάζω καντήλες. Να ρωτήσω, όμως, κάτι. Πού είναι οι συνδικαλιστές μας; Πού είναι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ; Διεκδικούν κάτι; Αγωνίζονται για κάτι; Μας πήγαν το ωράριο στις 23 ώρες. Μας μείωσαν κατά ένα τρίτο τους μισθούς. Μας κυνηγούν με ΕΔΕ για ψύλλου πήδημα. Μας απειλούν μας εκβιάζουν μας λοιδωρούν. Γιόμισαν τα σχολειά επιθεωρητές φιρμάνια ρουφιάνους. Πού ακριβώς είναι οι συνδικαλιστές μας; Όποτε δω αυτούς της ΟΛΜΕ η παρουσία τους στα ΜΜΕ είναι αξιολύπητη. Ανενημέρωτοι καμμιά ευφράδεια λόγου μοιάζουν χαμένοι στο διάστημα. Αλλά ξέρετε κάτι; Μια χαρά συναγελάζονται οι δακίτες (αυτοί οι αξιοθρήνητοι ντε) της ΟΛΜΕ με τους υπουργούς της ΝΔ. Αποκομίζοντας, φυσικά, προσωπικά οφέλη. Κι όχι οφέλη για τον κλάδο μας. Άρα μη μας φταίνε οι στρατιωτικοί οι αστυνομικοί οι εφοριακοί οι οι οι αλλά η ανυπαρξία των εκπροσώπων μας.
ΠΕ03

Συνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: Μαρτίου 29, 2025, 03:12:47 pm »
Όχι "συνάδελφε" δεν έχετε κάτι τέτοιους σαν εμένα. Δεν έχετε διάθεση για ενημέρωση, δεν ξέρετε να κατανοείτε κείμενα, να διαχωρίζετε καταστάσεις, όλα στο όρθιο και εύκολα τα θέλετε. Η λογική, που επικαλείσαι με το όνομά σου, είναι η λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Μπορείς ξέρεις να διεκδικήσεις και εσύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθού, χωρίς να ζηλεύεις το τίποτα των άλλων.

Ήθελα απλά να δηλώσω (όχι ότι έχει κάποια σημασία, αλλά ήθελα να το κάνω) ότι και συμφωνώ με την άποψη σου κι ότι η πορεία σου στο φόρουμ δείχνει ότι και μιλάς νηφάλια και με δεδομένα. Απλά είμαστε όλοι γαλουχημένοι στον κοινωνικό αυτοματισμό και στο "ο θάνατος σου η ζωή μου" (ορθότερα διαίρει και βασίλευε). Επειδή όμως είμαστε και σε εκπαιδευτικό φόρουμ και χτυπάει κάπως το θυμικό που μας βγάζει ο κοινωνικός αυτοματισμός, το πασπαλίζουμε με "επιχειρήματα", έτσι για το ξεκάρφωμα.

Για παράδειγμα, είναι καταστροφή τα 2 χρόνια υποχρεωτική παραμονή στον τόπο διορισμού, είναι καταστροφή η μη μετάθεση μας, αλλά ταυτόχρονα "σιγά που παίρνουν πολλές μεταθέσεις οι στρατιωτικοί. Τους δίνουν επιδόματα". Λες κι εμάς ας πούμε αν μας έλεγαν να μας επιδοτούν τη μετάθεση κάθε 2 χρόνια θα λέγαμε ναι ή αν μας έδιναν αύξηση 30% αλλά να δουλεύουμε απογεύματα και το καλοκαίρι θα το αποδεχόμασταν αδιαμαρτύρητα. Το "μη νομίζεις ότι έχουν τόσες πολλές μεταθέσεις" στην ουσία σημαίνει "επειδή βαρέθηκαν το πήγαινε-έλα, αποφάσισαν να μείνουν σε ένα μέρος (όχι τον τόπο συμφερόντων τους), από το οποίο δε θα τους ζητάνε να φύγουν κάθε 3 χρόνια (κατά κανόνα παραμεθόριο)". Το αντίστοιχο δικό μας "βαρέθηκα να περιμένω τη μετάθεση 10 χρόνια και σταμάτησα να κάνω αίτηση μετάθεσης κι αγόρασα σπίτι στον τόπο διορισμού μου".

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Μαρτίου 29, 2025, 03:56:21 pm »
Το πρόβλημα δεν είναι οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί κτλ αλλά το γεγονός ότι εμείς ως κλάδος που έχουμε εξίσου πολλές μετακινήσεις δεν παίρνουμε απολύτως τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Μαρτίου 29, 2025, 04:32:33 pm »
@ trust no one
Έχει τεράστια σημασία. Όχι μόνο για μένα, που με κάνει να μη θέλω να πέσω στα μάτια σου όταν μου έχεις κάνει τέτοια τιμή (ενώ είσαι αυτός που είσαι εδώ μέσα), αλλά και για σένα: Το καλό που βλέπεις υπάρχει μέσα σου για να μπορείς να το δεις.

Αποσυνδεδεμένος Marphil

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • «Κάθε πρόχειρη γραφή [θέλει] τον Πικιώνη της»
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Μαρτίου 29, 2025, 05:46:59 pm »
Αιδώς Αργείοι! 30 χρόνια υπηρεσίας χρειάζονται για τα 1800€! Όλοι οι παραλληλισμοί των δύο κλάδων είναι άστοχοι,  καθώς ούτε οι συνθήκες εργασίας είναι ίδιες ούτε η φύση της δουλειάς.  Ας ασχοληθούμε με τα δικά μας, που έχει γίνει ο χώρος εργασίας ανυπόφορος για τους γνωστούς λόγους κι ας αφήσουμε τον γείτονα και την κατσίκα του να ζήσουν!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Μαρτίου 29, 2025, 08:49:53 pm »
Παράθεση
Ενώ εμείς που δεν μιλάμε καν μεταξύ μας στο σύλλογο...και κοιτάμε πως θα κουτσομπολεύουμε ρουφιανευουμε  και θα μειώνουμε  τον άλλον ...δεν εχουμε ευθυνες...?

Εμείς λοιπόν που είμαστε τέτοιοι, έχουμε ανάλογους εκπροσώπους!

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Μαρτίου 29, 2025, 09:45:56 pm »
Πολλά επαγγέλματα έχουν δικές τους ιδιαίτερες συνθήκες και καλό είναι να το αποδεχόμαστε αυτό, γιατί και το δικό μας έχει ιδιαίτερες συνθήκες. Εγω προσωπικά δεν συμφωνώ ιδεολογικά με αυτήν την
επαγγελματική επιλογή και δεν κατανοώ γιατί πολλοί εκπαιδευτικοί, και μάλιστα των ανθρωπιστικών επιστημών, ταιριάζουν και παντρεύονται με στρατιωτικούς. Γνωριζω όμως ότι όσοι τελείωσαν τις υψηλόβαθμες στρατιωτικές σχολές στις καλές εποχές προ κρίσης,  πολύ συχνά το έκαναν λόγω οικογενειακής παράδοσης-πίεσης καθαρα με την προοπτική να πάρουν σύνταξη το νωρίτερο που μπορούν μετά ίσως να ασχοληθούν και με την επιστημονική τους εξειδίκευση. Και πολλοί απ αυτούς συχνά είχαν και άλλες σπουδές πανεπιστημιακές ή εξειδικεύσεις σε επιστημονικούς τομείς, και γενικα ενοχλούνταν από τον όλο παραλογισμό που κυριαρχεί στον συγκεκριμένο χώρο, με τη γραφειοκρατία, τις παθογένειες του δημοσίου, την αναξιοκρατία, τη μη αξιοποίηση των προσόντων τους. Κι όταν πια ανέβηκαν και τα όρια σύνταξης, ο χώρος αυτός γινόταν όλο και λιγότερο ελκυστικός. Κι έτσι μαζί με άλλους παράγοντες καταλήξαμε στις κενές θέσεις στις σχολές αυτές, που σίγουρα αποτελούν ένα πρόβλημα. Πρόβλημα όμως είναι και οι ελλείψεις γιατρών πχ, και δεν μοορεις να πεις ότι είναι λιγότερο σημαντικό πρόβλημα. Επομένως αυτού του είδους οι αυξήσεις στην παρούσα στιγμή, είναι σαφής ιδεολογική επιλογή, και δεν μπορούμε να μην το σχολιάσουμε. Αυτό όμως δεν αναιρεί και την ανάγκη κάποιων ρεαλιστικών διαπιστώσεων σχετικά με το τι κάνουμε εμείς ως κλάδος. Όσο κι αν εχουν χειροτερέψει οι συνθήκες εργασίας μας σε σχέση με παλιά (αύξηση ωραρίου, για χρόνια πάγωμα μεταθέσεων, δύσκολες συνθήκες στο ίδιο μας το αντικείμενο λόγω παιδιών και γονέων, συνεχείς αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων, προβλήματα στέγασης κλπ), υπάρχει η εντύπωση ότι είναι πολύ ελκυστικό επάγγελμα, ή έστω επάγγελμα που το αποζητούν πολλοί. Και μάλιστα είναι προφανές ότι όσο κι αν χειροτερεύουν κάποιες συνθήκες, δεν πτοείται κανεις. Σκεφτείτε ότι για κάποια έτη αναπληρωτές δούλευαν χωρίς μόρια….Δείτε πώς οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι που έχουν ελάχιστη προϋπηρεσια έρχονται με την βεβαιότητα ότι είναι μια δουλειά ανώδυνη και αραχτη και παθαίνουν σοκ όταν βλέπουν τις υποχρεώσεις, και η βασική τους ερώτηση στις ομάδες είναι αν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το ένα ή το άλλο… Αυτό δεν είναι εικόνα επαγγελματικής ομάδας που μπορεί να ασκήσει πίεση για να μεγαλύτερους μισθούς, δυστυχώς.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182521
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)