0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@panos92Είμαι γυναίκα και δεν έχω συγγενή στρατιωτικό, για να υποστηρίζω κάποιον (γνωρίζεις βέβαια πως οι του κλάδου μας παντρεύονται στρατιωτικούς γιατί είμαστε στην ίδια μοίρα). Ούτε έχω την καλύτερη γνώμη για τους στρατιωτικούς, αλλά έχω την καλύτερη γνώμη για την αλήθεια. Επέλεξες να διαφωνήσεις για το φανταριλίκι στηριζόμενος σε κάτι ασήμαντο που έγραψα σχετικά με το ότι οι στρατιωτικοί δέχονται διαταγές και το ξέρετε από τη θητεία σας. Να σε ενημερώσω πως διαφωνώ με τη θητεία, διαφωνώ με το διαχωρισμό των γυναικών και των αντρών σε αυτή και υποστηρίζω μισθοφορικό στρατό. Δεν ήταν ο σκοπός μου να μιλήσω για την αδικία της ύπαρξης θητείας, ήθελα να τονίσω πως οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διατάζονται από κάποιον που είναι απλά μεγαλύτερος σε ηλικία. Δεν μίλησα καν για το βίσμα που στο στρατό είναι σήμα κατατεθέν, πολύ περισσότερο από ότι σε μας.Και πάμε στην δεύτερη αγενέστατη παρατήρησή σου: "καλά ότι διοικητής με 30 χρόνια υπηρεσία παίρνει μόνο 1600 ευρώ καθαρά , οκ αν το πιστεύεις είσαι παντελώς αφελής ειδάλλως απλά πετάς ανοησίες σοτν αέρα και όποιον πάρει ο χάρος"Με τους όρους που θέτεις, εσύ είσαι αυτός που συγκεντρώνει τα παραπάνω γνωρίσματα. Εγώ γράφω μόνο όταν ξέρω πολύ καλά τι λέω. Ο καθένας μας πριν μιλήσει πρέπει να γνωρίζει. Δες λοιπόν επίσημα έναν ανώτερο αξιωματικό, όχι υπαξιωματικό (που είναι οι περισσότεροι) με 20 χρόνια υπηρεσίας και δυο παιδιά τι παίρνει:
Μπερδεύετε τον στρατό με την αστυνομία. Για την αστυνομία (που συνδικαλίζεται) είναι ολοφάνερο πως χρειάζεται χρήματα κάποιος για να είναι κάποιος η ντροπή της κοινωνίας και να συνεργάζεται με το παρακράτος αρμονικά.Ο στρατός, η αεροπορία και το ναυτικό (που δεν έχουν δικαίωμα να συνδικαλιστούν, παρά μόνο αφού αποστρατευτούν), είναι άλλη ιστορία. Πέρα από το ότι η ύπαρξή τους είναι για καιρό πολέμου (και τώρα έχουμε καιρό ειρήνης ακόμη, χάρη και στην ύπαρξή τους) είναι νομάδες που βρίσκονται συνέχεια σε διαταγές κάποιου ανωτέρου. Ένα στρατιωτικό μηνών κάνει ένας πολίτης και το φέρνει βαρέως σε όλη του τη ζωή, λόγω αυτών των διαταγών. Οι μισθοί τους δεν είναι αυτοί που αναφέρονται εδώ μέσα, μιας και ο διοικητής (30 χρόνια δηλαδή υπηρεσία) σε κάθε μονάδα δεν ξεπερνάει τα 1.600 το μήνα (τρέχον μισθολόγιο). Έχουν κάποια προνόμια, με σημαντικότερο την πρόωρη αποχώρηση, αλλά έχουν και άπειρες μεταθέσεις και άπειρες απλήρωτες υπηρεσίες (και ΣΚ συχνά μέσα). Δεν μπαίνουν με το βαθμό του 9 οι φιλόλογοι και το βαθμό του 10 οι δάσκαλοι. Όποιος ήθελε μπορούσε να δηλώσει, δεν τον κρατούσε κανείς. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που στην πλειοψηφία πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και όχι σε τεχνικές σχολές, ντουβάρια ή όχι, λουζόμαστε την ανθρωπιστική μας σκέψη. Όλοι οι τελευταίοι στις κατευθύνσεις δηλώνουν δάσκαλοι. Τόσο που πλέον το επίπεδο έφτασε πολύ χαμηλά, η προσφορά είναι τεράστια και η ζήτηση λίγη και έτσι μας έχουν για πέταμα και πειράματα.
Τους ενστόλους τους έχω χεσμένους. Κι όταν βλέπω στολή βγάζω καντήλες. Να ρωτήσω, όμως, κάτι. Πού είναι οι συνδικαλιστές μας; Πού είναι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ; Διεκδικούν κάτι; Αγωνίζονται για κάτι; Μας πήγαν το ωράριο στις 23 ώρες. Μας μείωσαν κατά ένα τρίτο τους μισθούς. Μας κυνηγούν με ΕΔΕ για ψύλλου πήδημα. Μας απειλούν μας εκβιάζουν μας λοιδωρούν. Γιόμισαν τα σχολειά επιθεωρητές φιρμάνια ρουφιάνους. Πού ακριβώς είναι οι συνδικαλιστές μας; Όποτε δω αυτούς της ΟΛΜΕ η παρουσία τους στα ΜΜΕ είναι αξιολύπητη. Ανενημέρωτοι καμμιά ευφράδεια λόγου μοιάζουν χαμένοι στο διάστημα. Αλλά ξέρετε κάτι; Μια χαρά συναγελάζονται οι δακίτες (αυτοί οι αξιοθρήνητοι ντε) της ΟΛΜΕ με τους υπουργούς της ΝΔ. Αποκομίζοντας, φυσικά, προσωπικά οφέλη. Κι όχι οφέλη για τον κλάδο μας. Άρα μη μας φταίνε οι στρατιωτικοί οι αστυνομικοί οι εφοριακοί οι οι οι αλλά η ανυπαρξία των εκπροσώπων μας.
Όχι "συνάδελφε" δεν έχετε κάτι τέτοιους σαν εμένα. Δεν έχετε διάθεση για ενημέρωση, δεν ξέρετε να κατανοείτε κείμενα, να διαχωρίζετε καταστάσεις, όλα στο όρθιο και εύκολα τα θέλετε. Η λογική, που επικαλείσαι με το όνομά σου, είναι η λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Μπορείς ξέρεις να διεκδικήσεις και εσύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθού, χωρίς να ζηλεύεις το τίποτα των άλλων.
Ενώ εμείς που δεν μιλάμε καν μεταξύ μας στο σύλλογο...και κοιτάμε πως θα κουτσομπολεύουμε ρουφιανευουμε και θα μειώνουμε τον άλλον ...δεν εχουμε ευθυνες...?