0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως στο επιχείρημα : Η κοινωνία είναι εναντίον μας και γι' αυτό δεν υπάρχει πίεση να δώσουν αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς έχω να αντιτάξω το εξής :Μιλούσα με τη σχολική νοσηλεύτρια και μου έλεγε ότι αρνήθηκε διορισμό στο Σεισμανόγλειο καθώς τα χρήματα είναι εξαιρετικά λίγα για τον φόρτο εργασίας που έχουν και προτιμά να είναι σχολική νοσηλεύτρια έστω και αναπληρώτρια καθώς ο φόρτος εργασίας είναι πολύ λιγότερος. Συγκεκριμένα μου έλεγε ότι φίλης της που διορίστηκε στο εν λόγω νοσοκομείο παίρνει 830 ευρώ καθαρά. Και ξεπατώνεται. Δεν νομίζω ότι η κοινωνία είναι ενάντια στους νοσηλευτές. Δεν νομίζω οτι αμφισβητεί κανείς το τεράστιο έργο που προσφέρουν. Ωστόσο ούτε βαρέα και ανθυγιεινά δεν τους αναγνωρίζονται. Και γενικά δεν λαμβάνουν σχεδόν κανένα επίδομα (άντε κάτι υπερωρίες ή κάτι νυχτερινά που είναι ψίχουλα). Οπότε δεν στέκει το επιχείρημα ότι φταίμε οι εκπαιδευτικοί που δεν παίρνουμε αυξήσεις. Είναι καθαρά ιδεολογικοί οι λόγοι και όχι επιβράβευση του κόπου ή της επικινδυνότητας του επαγγέλματος. Αν ήταν έτσι, θα έδιναν τα διάφορα επιδόματα σε όσους βρίσκονται στην ενεργό δράση και όχι σε όλους τους στρατιωτικούς (οσονούπω και στους υπόλοιπους ένστολους) αρκετοί από τους οποίους κινδυνεύουν και δουλεύουν πολύ λιγότερο από εναν εκπαιδευτικό ή έναν νοσηλευτή. Όσοι θέλουν μπορούν να στρουθοκαμηλίζουν όσο επιθυμούν ίσως του ςκάνει να αισθάνονται καλύτερα και λιγότερο κορόιδα/θύματα. Η αλήθεια είναι όμως μία. Χαϊδεύουν τα αυτιά μιας συγκεκριμένης μερίδας εργαζομένων καθώς βρίσκονται ιδεολογικά εγγύτερά τους καθώς και αποτελούν εξουσία.
Αισθάνομαι άσχημα να μονοπωλώ την κουβέντα, αλλά αφού εγώ χρησιμοποίησα (περίπου, καθόλου έτσι) αυτό το επιχείρημα, να απαντήσω. Αρχικά δεν μαθαίνουμε από γνωστούς ακριβώς την αλήθεια. Σε όσα άκουσες υπάρχουν ανακρίβειες σοβαρές. Δέχομαι ασφαλώς πως ο νοσηλευτής σε νοσοκομείο είναι κακοπληρωμένος, σε σημείο που μας ξεπερνάει. Τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι τίποτα μπροστά στον αγώνα που δίνουν με ωράρια απάνθρωπα (εξακολουθούν να δουλεύουν απόγευμα-πρωί-νύχτα , αυτές δεν είναι βάρδιες καν, είναι ξεθέωμα), σηκώνουν βάρη, κινδυνεύουν, είναι όλη μέρα όρθιες και έχουν μεγάλη ευθύνη. Προφανώς μπροστά σε ένα νοσοκομείο, το να είναι σε σχολείο είναι καθαρή ξεκούραση. Οι μισθοί είναι άθλιοι για τέτοιου είδους δουλειά και θα ήταν άθλιοι ακόμη και αν διπλασιάζονταν. Αυτό που είναι ανακρίβεια όμως είναι πως εργαζόμενος ως νοσηλευτής (και μάλιστα στο δημόσιο) δεν παίρνει βαρέα και ανθυγιεινά. Η πρόσληψή του ως νοσηλευτή έχει αυτή την ιδιαιτερότητα και δεν φτάσαμε ακόμη να δουλεύει ως νοσηλευτής και να δηλώνεται σαν υπάλληλος γραφείου. Ακόμη και αν ανοίγει πόρτες για ραντεβού στο οφθαλμολογικό ως ελαφράς υπηρεσίας, πάλι έχει προσληφθεί ως νοσηλευτής. Ο μισθός τώρα. Νοσηλευτής υπάρχει στις εξής μορφές: αποκλειστική, πρακτική, διετούς, ΤΕΙ και ΑΕΙ. (Η φίλη της τι είδους ειδίκευση έχει;δεν ρωτάω, απλά δεν το ανέφερε) Σε κάθε πόστο είναι άλλα τα καθήκοντα και άλλος ο μισθός. Τα νυχτέρια και οι αργίες διαμορφώνουν το τελικό ποσό που παίρνει ο καθένας και διαφέρει πολύ (υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν μόνο νύχτες επίτηδες) . Στα δικά μας επίπεδα, νοσηλευτές από ΤΕΙ και ΑΕΙ δηλ, ο μισθός είναι ανάλογος των δικών μας, αλλά με πολύ δυσκολότερη καθημερινότητα και χωρίς άδεια.Κι εγώ αν με έπαιρναν αναπληρώτρια νοσηλεύτρια σε σχολείο, δεν θα καθόμουν με τη φόρμα λερωμένη με εμετούς και αίματα διορισμένη στο νοσοκομείο για τον ίδιο μισθό. Μη σου πω πως θα προτιμούσα να προσέχω ηλικιωμένους.Η κοινωνία δεν είναι κατά των νοσηλευτών, αλλά και εκεί δεν διορίζονται εύκολα. Μην προσπαθούσε με βάση άλλα επαγγέλματα να ορίσουμε το δικό μας. Σε εμάς η κοινωνία δεν είναι αδιάφορη, είναι απέναντί μας ουσιαστικά χωρίς να φταίμε (με πράξεις, με παραλείψεις μπορεί να φταίμε). Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κατάσταση είναι άσχημη, όχι ο μόνος. Αντικειμενικά όμως υπάρχει και αυτός. Όταν πληρώνεις 2 φορές το ίδιο αγαθό, δεν μπορεί να είσαι ευχαριστημένος.
Παιδιά τα πράγματα είναι απλά όσον αφορά τον κλάδο. Έχουμε μισθούς ΠΕΙΝΑΣ. Θυμηθείτε το όταν πάτε στην κάλπη. Αλλιώς ας μη διαμαρτυρόμαστε.
Και ποιους να ψηφίσουμε...το τσίρκο η την τρελή που λέει ότι το ευρώ είναι νόμισμα σκλαβιάς...?ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...
Κόψε λίγο τον ΣΚΑΙ, ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ κλπ και πιστεύω κάτι μπορεί να γίνει....