0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο θέμα μας τώρα, σχετικά με το μάθημα της έκθεσης, όπου πολύ σωστά ειπώθηκε οτι μεγάλο μέρος των ζητούμενων είναι θεωρία και σίγουρα διαφέρει από αυτό που γράφαμε εμείς, δηλ. ένα ξερό θέμα και να το αναπτύξουμε.
Δεν νομίζω πως είναι θέμα κομπλεξισμου, οσο αφορα το μαθημα της εκθεσης. Μαθητες άριστοι στα άλλα μαθηματα εγραψαν όπως λες γυρω στο 12. Το εχω δει και γω αυτό που λες. Από προσωπική εμπειρια σου λεω πως δεν διαβάζουν. Δινουν το βαρος στα άλλα μαθηματα- Η Εκθεση θελει "διάβασμα" καλό, θελει χρόνο να αφιερώσεις, θελει υπομονή. Το γλωσσικό μαθημα παντα δυσκολευει όλους μας.Σιγουρα τωρα πλεον η Εκθεση δεν είναι σε δοκιμιακή μορφη κατι που κανει την αξιολογηση του μαθηματος ακομα πιο αντικειμενική. Τελευταια, μειωσαν και την βαρυτητα της εκθεσης και από 50 μοναδες πήγε στις 40. Τυχαιο φυσικα δεν είναι το ότι εχουμε ένα λεξιλογιο των 500 λεξεων και μονον!! Από κει και περα δυσκολευει κάθε κειμενο από οποιαδήποτε πηγη και αν προέρχεται. Το διαδικτυο και η τεχνολογια εν γενει απομακρύνει από τον γραπτο λόγο, αν δεν προσεξει κανεις.Και το πιο τραγικο από όλα: δεν εχουμε μαθει να ακουμε τον αλλον, πόσο μαλλον να διαβάζουμε ....
Να εξετάζουν όλα τα μαθηματα με σύστημα πολλαπλών επιλογών.
Καλημέρα, παιδιά! Πώς εγραψαν οι μαθητές σας στα μαθήματα της θεωρητικης κατευθυνσης; Οι δικοί μου -εκτός από έναν- δεν πηγαν οσο καλα αναμέναμε σε γενικές γραμμές. Είμαστε απογοητευμένοι..:-(
Ειναι τυχαιο που καθε χρονο οι αναβαθμολογησεις και το τσεκουρι στη εκθεση πανε συννεφο?Κομπλεξισμος φιλολόγων στο μεγαλειο του!
Από προσωπική εμπειρια σου λεω πως δεν διαβάζουν. Δινουν το βαρος στα άλλα μαθηματα- Η Εκθεση θελει "διάβασμα" καλό, θελει χρόνο να αφιερώσεις, θελει υπομονή.
Αν υπάρχει ένα πρόβλημα, αυτό δεν είναι τόσο ότι τα παιδιά δεν διαβάζουν, αλλά ότι δεν είναι υψηλής ποιότητας ο γραπτός λόγος στον οποίο εκτίθενται ανεξαρτήτως του μέσου που επιλέγουν (διαδίκτυο, τηλεόραση, βιβλία, εφημερίδες, σχολικά εγχειρίδια κλπ). Είναι ένας λόγος που εκφράζει την πολιτιστική παρακμή των καιρών μας και χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, παραλογισμό, χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα και έλλειψη καλαισθησίας. Χρειάζεται να έχει κάποιος μεγάλες αντιστάσεις και εφόδια, για να ξεπεράσει τέτοιου είδους γλωσσικά πρότυπα, ειδικά αν είναι σε μικρή ηλικία.