0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για την τοποθετηση μονιμων σε δυσπροσιτα τι καταλαβατε?Ειναι υποχρεωτικη η διετια ή οικειοθελής??
Για το 1 και 2 όπως και να το πούμε εναρμόνιση εγώ-προσθήκη εσύ δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς για να είναι σε συμφωνία με νόμο ο οποίος εφαρμόζεται μόνο στο μέρος που προβλέπει ξεχύλωμα της μεταβατικής. Ασέπ έπρεπε να γίνει το 2011.Η αλλαγή για ασεπ ανά τριετία έγινε αν δε κάνω λάθος μετά το 2011.Πιστεύεις ότι θα γίνει το 2015 για να μιλάμε του χρόνου για διοριστέους;
Μετά από μια σύντομη έρευνα στο google διαπίστωσα πως πράγματι το Νοέμβριο του 12 αποφασίστηκε η διενέργεια ασεπ ανα τριετία.
Ξεχείλωμα ή όχι, έτσι όπως εκφράζει το άρθρο 9 την μεταβατική είναι νόμιμο. Γράφει ότι η μεταβατική περίοδος μπορεί να παρατείνεται με απόφαση υπουργού μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Μακάρι να είχε κρατήσει λιγότερο η μεταβατική και να είχαμε διοριστεί όλοι νωρίτερα, αλλά δεν έγινε αυτό.Μέχρι αρχές Νοέμβριου του 2008 μπορούσες να κάνεις αίτηση για να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.Ο διαγωνισμός έγινε για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς Φλεβάρη του 2009, ενώ λίγοι δώσαμε Ιούνιο του 2009. Για αυτό έγραψα για διεξαγωγή (όχι προκήρυξη) το 2012 και το 2015.Η έννοια του διοριστέου καταργείται από τον 3848, επειδή ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δε θα έχει προκηρυγμένες θέσεις. Θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για να κλείσει η μεταβατική (άλλος νόμιμος τρόπος δεν υπάρχει). Έτσι, θα δημιουργηθούν οι νέοι πίνακες, από τους οποίους θα διορίσει λίγους μόνιμους και στη συνέχεια αναπληρωτές (όπως λέει και η φίλη μου η anixia).
Εν κατακλείδι, αν πρόκειται για ένα βασικό νόμο όπως λες (εγώ περιμένω και δε ξέρω για πόοοοοοσα χρόνια ακόμη) δεν μπορεί να γίνεται κουρελόχαρτο και να μην εφαρμόζεται εδώ και 4 χρόνια.Εξάλλου εσύ είπες ,αυτό που γνωρίζουμε, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να προκηρύξει θέσεις.Γιατί λοιπόν δεν εφάρμοσε το νόμο για να πάρει αναπληρωτές;
Ερώτηση προς τους νεοδιορισθεντες του Μαρτίου που υπηρετούσαν ως αναπληρωτες και παρέμειναν στις θεσεις τους ως το τέλος της χρονιάς:Τοποθετήθηκε κάποιος στη θέση που θα υπηρετήσει το Σεπτέμβρη; Ποια ήταν η διαδικασία; Εμένα μου είπαν οτι θα τοποθετηθώ το Σεπτέμβρη. Ειναι σωστό;
Αν διορίσουν φέτος μόνιμους, δε θα πρέπει να βγάλουν άμεσα την προκήρυξη..;;
Δ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ( Σύμβουλος υπουργού): Θα μπορεί ένας εκπαιδευτικός με σεμινάρια να αποκτά και άλλη ειδικότητα. Για παράδειγμα ο φιλόλογος να κάνει σεμινάρια να διδάξει γεωγραφία.ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στην εποχή αυτά γίνονταν.νάτα...νάτα!Αλλαγή
Ήρθε η ώρα του διορισμού για τους ασεπίτες της ΠΕ19 και ΠΕ20!Μέσα στην βδομάδα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τον διορισμό πληροφορικών στα δικαστήρια.Σύμφωνα με τις διατάξεις του 4038/2012 οι γραπτοί διαγωνισμοί προηγούνται στην τοποθέτηση σε κενές θέσεις στο δημόσιο και ο μόνος γραπτός διαγωνισμός είναι των εκπαιδευτικών.Ιδιαίτερα να τονίσουμε πως το υπουργείο,που στις διευθύνσεις του διόρισε αεροσυνοδούς, θεωρεί τους πληροφορικούς υπεράριθμους!Ας τους δείξουν λοιπόν οι ασεπίτες πληροφορικάριοι πως δεν είναι.Επίσης,να επισημάνω πως η πλειοψηφία των θέσεων είναι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη,δηλαδή δεν υπάρχουν δυσπρόσιτα....!!!