0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το 20% το θεωρείτε καλό ποσοστό; ... Μην τρελαθούμε ...Από τους
Το τραγικό είναι ότι μας λένε πως έγινε βάσει εκτίμησης των ΠΥΣΔΕ. Δηλαδή, αυτά τα ΠΥΣΔΕ διαφορετικά εκτιμούν τώρα και διαφορετικά σε λίγες μέρες που θα κάνουμε αίτηση για απόσπαση;
Εγώ, εδώ και 6 χρόνια ζητάω μετάθεση σε μια περιοχή που δεν ανοίγει θέση για μετάθεση, αλλά που κάθε χρόνο παίρνει στην ειδικότητά μου όσους κάνουν αίτηση για απόσπαση και επιπλέον αναπληρωτές. Όταν ζητάω μετάθεση, δεν υπάρχει κανένα κενό, αλλά όταν ζητάω απόσπαση, ξαφνικά γεμίζει κενά η περιοχή. Με λίγα λόγια, το 20% είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, όλες οι αιτήσεις θα έπρεπε να ικανοποιηθούν και όχι να βγαίνουν με ανακοινώσεις και να μας πετάνε ως θετικό το 20%.
Από τη μια τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών θα είναι χιλιάδες τον Σεπτέμβριο, από την άλλη με το 20% να είμαστε κι ευχαριστημένοι, όλα καλά...
1.3. Σε παραπέμπω σε προηγούμενή μου απάντηση...........................Δυστυχώς, όλοι οι 'πλεονάζοντες' συνάδελφοι εκπαιδευτικοί (κάποιες ειδικότητες που διορίστηκαν αβέρτα κάποτε σε δυσαναλογία με άλλες, χάριν των οποίων γίνονται οι διάφορες τροποποιήσεις στις β΄αναθέσεις) θα μπορούσαν μια χαρά να καλύψουν τα τεράστια διοικητικά κενά σε (τότε) Γραφεία και Διευθύνσεις κ.τ.λ., (όσοι/αν ήθελαν, φυσικά), αλλά τούς πρόλαβαν οι... 'απόλυτα σχετικοί με την διοίκηση και με την εκπαίδευση' απολυμένοι της Ολυμπιακής.Και όσα κενά (διδακτικά-οργανικά, λειτουργικά- και διοικητικά) εξακολουθούν να υπάρχουν (γιατί ...κενά υπάρχουν ), μια χαρά θα αξιοποιηθούν για ποικίλες τακτοποιήσεις, όχι κατ'ανάγκη πελατειακές (δούναι-λαβείν), αλλά σε επίπεδο γνωριμιών με συνδικαλιστική ηγεσία/ή με υψηλόβαθμα στελέχη. Δεν έχω πρόβλημα με την εξυπηρέτηση συναδέλφων σε δυσχέρεια ή μη, αρκεί 1.να μην γίνεται σε βάρος άλλων, 2. να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες βάσει του Νόμου, και όχι βάσει καλών σχέσεων.Α! Παρεπιπτόντως (ή παρεμπιπτόντως;) η τακτοποίηση κενών με τη β΄ανάθεση μαθήματος ειδικότητας Χ σε ειδικότητα Y μειώνει πλασματικά τα λειτουργικά κενά της ειδικότητας Χ. Σωστά; Αν αυτό μπορεί να επηρεάσει (έστω και άτυπα) τις μεταθέσεις (και τους διορισμούς) της ειδικότητας Χ, τότε υπάρχει αδικίας εις βάρος (των συναδέλφων διορισμένων και αδιόριστων) της ειδικότητας X, και τότε, ναι, υπάρχει θέμα. 2. Πολύ σωστό. Άκου και το άλλο: "Να μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια"Φιλικά, χωρίς καμμιά διάθεση αντιπαράθεσης. Μαζί σας είμαι. Με όλους τους συναδέλφους.Ουδείς να περιμένει 10 χρόνια μετάθεση, καμμιάς ειδικότητας. Ακόμα καλύτερα να διοριζόμαστε στον τόπο μας, και χρόνια μίλαγα (όχι τώρα με τα Μνημόνια) για επίδομα ενοικίου στους εκπαιδευτικούς που εργάζοντσι εκτός έδρας.Αλλά ποτέ δεν είμασταν ως κλάδος ενωμένοι, και απλά υφιστάμεθα (και θα υφιστάμεθα και στο μέλλον) τα αποτελέσματα της διχόνοιας μας.Ζητώ συγγνώμη απ' τους συναδέλφους που μπαίνουν στο forum για νεότερα, και τρώνε στη μάπα τις αντιπαραθέσεις μας.
20% στο συνολο, κατσε να δουμε ανα ειδικοτητα
Η όλη αντίληψη βάσει των οποίων γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές έχει ως εξής: Δεν κάνουμε διορισμούς και το δικαιολογούμε βγάζοντας πλασματικά πλεονάσματα.
τωρα θα πανε φανταροι- εκπαιδευτικοι στην παραμεθοριο.....
Εθελοντική εργασία λέγεται αυτό. Πρώτη φορά αριστερά! ΥΓ: κι ακόμα δεν υπάρχει ανακοίνωση για αυτό το αίσχος από την ΟΛΜΕ;