*

Αποστολέας Θέμα: Νέος τρόπος κάλυψης κενών(Από τη μύγα ξύγκι)  (Αναγνώστηκε 9930 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Νέος τρόπος κάλυψης κενών(Από τη μύγα ξύγκι)
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 30, 2014, 04:44:36 pm »
Όταν έκανες την αίτηση για μόνιμο διορισμό ήξερες τις δυσκολίες και πήρες κάθε ρίσκο προκειμένου να εξασφαλίσεις την πολυπόθητη θεσούλα στο δημόσιο. Γνώριζες τις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές που δήλωσες, ιδιαίτερα αυτές που είναι δυσπρόσιτες και ότι ίσως χρειαστεί να παραμείνεις εκεί πολλά χρόνια μέχρι να πάρεις τη μεταθεσή σου. Από τότε που έπιασες τη θέση, αντί να νοιάζεσαι πρωτίστως για το πώς θα την υπηρετήσεις καλύτερα και πώς θα προσφέρεις στο σχολείο και στους μαθητές σου, ένα πράγμα είναι αυτό που σε απασχολεί συνεχώς: το φευγιό... Και για να το πετύχεις, καταφεύγεις σε (συχνά, καλά προγραμματισμένες από πριν) γονικές άδειες ή άδειες για επαπειλούμενες κυήσεις, αποσπάσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μέχρι να περάσει ο καιρός και να έρθει, επιτέλους, η ώρα για την τελική κοπάνα. Τότε θα ρίξεις τη "μαύρη πέτρα" πίσω σου και θα την κάνεις από το ξερονήσι, το κατσικοχώρι ή την καταραμένη επαρχιακή πόλη...
(σημείωση: υπάρχουν και κάποιοι "ρομαντικοί" που δεν τους αφορούν τα ανωτέρω, αλλά πιστεύω ότι αυτοί είναι λίγοι)
Αστερόσκονη καλώς ήρθες στο pde.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα ότι κάποιος/κάποια θα έκανε εγγραφή για να γράψει ένα τέτοιο πρώτο μήνυμα!
Οι καταστάσεις που περιγράφουν οι συναδέλφισσες είναι τόσο σοβαρές, που δεν μπορούμε να τις κατηγορήσουμε ότι ήθελαν να λουφάρουν. Προσωπικά θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να κρίνει τα κίνητρα με τα οποία κάποιος ζητάει άδεια και γενικά πιστεύω ότι δεν είναι ο ρόλος μας να κρίνουμε κανέναν.

Φυσικά αν υπάρχουν εξόφθαλμες περιπτώσεις κατάχρησης της επαπειλούμενης...είναι καταδικαστέο,
αλλά εμείς δεν είμαστε οι θεματοφύλακες της δικαιοσύνης. Όποιος κάνει κάτι παράνομο έχει τις ευθύνες του!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:02:53 »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 30, 2014, 04:46:51 pm »
Η αληθεια ειναι οτι πολλες επαπειλουμενες ειναι ψευτικες. Το ιδιο πιστευα κι εγω μεχρι που εχασα το πρωτο μου μωρο οδηγωντας για να γυρισω απο το σχολειο οπου πηγαινα ανελλειπως μεχρι εκεινη τη στιγμη. Πιστευα οτι επειδη η εγκυμοσυνη ηταν καλη, δεν υπηρχε προβλημα ουτε με τις ωρες ορθοστασιας ουτε μια τη μια ωρα οδηγησης που εκανα για να παω σχολειο. Εννοειται οτι στη 2η εγκυμοσυνη, πηρα αδεια απο την αρχη. Ο δε διευθυντης μου που γνωριζε την προηγουμενη περιπετεια μου, οταν του ανακοινωσα την εγκυμοσυνη μου, μου ειπε οτι θα ζητησει αντικαταστατρια μου, πριν ακομα του πω οτι σκοπευω να παιρνω αδειες. Κανεις δεν γνωριζει πως μπορει να εκελιχθει μια εγκυμοσυνη. Η νυφη μου, στελεχος σε τραπεζα, ολη της την εγκυμοσυνη την εβγαλε με αδειες λογω προβληματων. Το ιδιο και μια φιλη που δουλευε ως προισταμενη λογιστηριου πολυεθνικης, ηταν σε ακινησια σε ολη την εγκυμοσυνη της και φυσικα σε αδεια. Και στον ιδιωτικο τομεα παιρνουν αδειες επαπειλουμενης. Πρωτου μιλησει κανεις για αυτο το θεμα, ας σκεφτει λιγο το απιστευτο ψυχολογικο κοστος μιας αποβολης. Κανενας γιατροςδεν θα αναλαβει το ρισκο να σε στειλει στη δουλεια και να συμβει το οτιδηποτε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2014, 04:57:37 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος vickykas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 30, 2014, 04:55:59 pm »
Όσοι είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λένε. Εγώ πάντως έχοντας συμπληρώσει 8 χρόνια σε δυσπρόσιτο το λέω ευθαρσώς ότι θα ζητήσω άδεια απ'τη πρώτη μέρα που θα μάθω ότι είμαι έγκυος. Και αν δε μου δίνουν επαπειλούμενη, θα ζητήσω ανευ αποδοχών. Δε σκοπεύω να βάλω σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μου και του μωρού μου σε ένα μέρος που διαθέτει μόνο ένα Κέντρο Υγείας με φοβερές ελλείψεις.

Το θέμα είναι ότι όλες οι εγκυμοσύνες είναι εν δυνάμει επαπειλούμενες, όσο φαινομενικά καλές και να φαίνονται ότι είναι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2014, 05:01:44 pm από vickykas »

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 30, 2014, 05:02:18 pm »
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους ιθύνοντες που ίσως σκεφτούν να μειώσουν τις γονικές άδειες ή αυτές της επαπειλούμενης κύησης αν θα ήθελαν οι δικές τους γυναίκες να δουλεύουν ως τον 7ο-8ο μήνα της εγκυμοσύνης όχι μόνο σε νησιά ή περιοχές μακριά από γιατρούς και νοσοκομεία αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα. Εγώ, όταν ήμουν έγκυος, δούλευα στο φροντιστήριο ως τον 8ο μήνα και επέστρεψα 1 μήνα μετά τον τοκετό. Θεωρώ ότι ήταν ό,τι πιο βλακώδες και ανεύθυνο έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Τώρα σε φίλες συναδέλφους που προγραμματίζουν να κάνουν παιδί, τους λέω ούτε καν να τους περάσει από το μυαλό να μην πάρουν άδεια! Το να φέρνεις παιδιά στον κόσμο είναι το πιο σημαντικό πράγμα αλλά από κάποιους δεν περνάει από το στενό μυαλό τους ότι την άδεια δεν την παίρνουν , για να λουφάρουν!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2014, 05:03:51 pm από fotini18 »
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:02:53 »

Αποσυνδεδεμένος josua

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 30, 2014, 05:07:03 pm »
Όσοι είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λένε. Εγώ πάντως έχοντας συμπληρώσει 8 χρόνια σε δυσπρόσιτο το λέω ευθαρσώς ότι θα ζητήσω άδεια απ'τη πρώτη μέρα που θα μάθω ότι είμαι έγκυος. Και αν δε μου δίνουν επαπειλούμενη, θα ζητήσω ανευ αποδοχών. Δε σκοπεύω να βάλω σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μου και του μωρού μου σε ένα μέρος που διαθέτει μόνο ένα Κέντρο Υγείας με φοβερές ελλείψεις.

Το θέμα είναι ότι όλες οι εγκυμοσύνες είναι εν δυνάμει επαπειλούμενες, όσο φαινομενικά καλές και να φαίνονται ότι είναι.
Και αν οι τρομερες ελλειψεις που υπαρχουν ισχυουν για ολους τους κατοικους της δυσπροσιτης περιοχης, η εκπαιδευτικους εχει αλλα δυο πολυ σοβαρα θεματα να αντιμετωπισει:
Πρωτον τη φυση του επαγγελματος που ειναι ιδιαιτερως επικινδυνη για τετοιες περιπτωσεις.
Δευτερον και σημαντικοτερο, το γεγονος οτι ειναι ΜΟΝΗ.... το επαναλαμβανω ΜΟΝΗ ΤΗΣ....!

Και για να ξερουμε τι λεμε... η αδεια επαπειλουμενης κυησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ!
Μιλαμε το μεγιστο για 5-6 μηνες οι οποιοι μπορει επισης να συμπεφτουν και σε καλοκαιρινους μηνες.

Αρα με μ.ο. 2 παιδια (ποσοι κανουν πλεον περισσοτερα?), μιλαμε για το πολυ 10 μηνες στα 35 χρονια υπηρεσιας!

Ελεος δηλαδη!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2014, 05:10:29 pm από josua »

Αποσυνδεδεμένος papagalia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 30, 2014, 05:50:50 pm »
Παιδιά, επειδή το έψαξα το θέμα, οι αναπληρώτριες δεν δικαιούνται άδεια επαπειλούμενης κύησης. Αν τύχει δύσκολη εγκυμοσύνη και πρέπει να κάτσεις σπίτι, απλά δεν θα πληρωθείς πάνω από 15 μέρες και χάνεις και τα μόρια. Ουσιαστικά δηλαδή χάνεις τη δουλειά σου επειδή είσαι έγκυος. Και μετά πρέπει να γυρίσεις με ένα μωρό 2 μηνών στη δουλειά, που μπορεί να είναι και σε δυσπρόσιτο, χωρίς παιδίατρο, εκτός αν πάρεις άνευ αποδοχών. Άρα χάνεις τη δουλειά σου επειδή έχεις μωρό.
Ευτυχώς που είμαστε Ευρώπη.

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 30, 2014, 06:06:01 pm »
Επειδη δεν διαβασα καποια αντιρρηση ή καποια αρνηση σχετικα με τη δουλεια γραφειου (ειτε στις δ/νσεις εκπ/σης ειτε μαζι με τον δ/ντη στο γραφειο του σχολειου) συμπεραινω οτι ειναι μια αποδεκτη λυση απο τις εγκυες γυναικες, σωστα?

We are so many...

Αποσυνδεδεμένος anemoni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 30, 2014, 06:13:35 pm »
αν είναι στη δδε (ΟΧΙ στο σχολείο) και αν είσαι και στον τόπο σου.
Άραγε πόσες νέες γυναίκες είναι στον τόπο τους; Στην καλύτερη περίπτωση οι νεαρες ηλικίες πηγαινοέρχονται στον διπλανό νομό...
όσο για τους αναπληρωτές, έχουν δίκιο οι συνάδελφοι, είναι σαν να τιμωρούνται για την εγκυμοσύνη. απλώς απαράδεκτο.

Αποσυνδεδεμένος josua

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 30, 2014, 06:17:58 pm »
Επειδη δεν διαβασα καποια αντιρρηση ή καποια αρνηση σχετικα με τη δουλεια γραφειου (ειτε στις δ/νσεις εκπ/σης ειτε μαζι με τον δ/ντη στο γραφειο του σχολειου) συμπεραινω οτι ειναι μια αποδεκτη λυση απο τις εγκυες γυναικες, σωστα?
...αυτες ειναι γενικευσεις.... και με γενικευσεις δε βρισκεται λυση στο προβλημα.

Οταν ο γιατρος κρινει οτι μια κυηση ειναι επαπειλουμενη δε λεει να πας να δουλεψεις σε γραφειο... αλλα σου λεει να πας σπιτι σου!
Αν τωρα ο γιατρος κρινει οτι η κυηση βαινει καλως, αλλα η εκπαιδευτικος θελει για προοληπτικους λογους (σεβαστο και αυτο) να παρει την αδεια, εκει υπο προυποθεσεις μπορει να βρεθουν εναλλακτικες λυσεις.

Τι γινεται οταν υπηρετει μακρια απο το σπιτι της? Και σε γραφειο να ειναι, παλι μακρια απο την οικογενεια της θα ειναι!
Για ποιο γραφειο διευθυντη μιλας, οταν προκειται π.χ. για μονοθεσια νηπιαγωγεια?
Στα γραφεια εκπαιδευσης τι ειδους δουλεια να κανει οταν σκασει σαν κομητης για λιγους μηνες? Να βγαζει φωτοτυπιες?

υπαρχουν πολλες παραμετροι λοιπον.... και το να αναφερουμε γενικοτητες ως λυσεις.... δεν ειναι τοσο δοκιμο!

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 30, 2014, 06:29:16 pm »
Αν τωρα ο γιατρος κρινει οτι η κυηση βαινει καλως, αλλα η εκπαιδευτικος θελει για προοληπτικους λογους (σεβαστο και αυτο) να παρει την αδεια, εκει υπο προυποθεσεις μπορει να βρεθουν εναλλακτικες λυσεις.

για αυτες τις περιπτωσεις αναφερομαι. Sorry, που δεν ημουν πιο συγκεκριμενος αλλα φανηκα να γενικευω... :)

προφανως στα μονοθεσια σχολεια, στα δυσπροσιτα και οπου δεν εχει κοντα νοσοκομειο εννοειται οτι μιλαμε για Δ/νση Εκπ/σης. Σε σχολεια μεσα σε πολεις, γιατι οχι να κανει η εγκυος τον γραμματεα του Δ/ντη ωστε να ειναι μακρια απο τα παιδια?

Στα γραφεια εκπαιδευσης τι ειδους δουλεια να κανει οταν σκασει σαν κομητης για λιγους μηνες? Να βγαζει φωτοτυπιες?

Υπαρχουν απειρες δουλειες να κανει. Δηλαδη ολοι αυτοι που παιρνουν αποσπασεις στα γραφεια τι νομιζεις οτι ειναι? εξωγηινοι με υπερφυσικες δυναμεις?
Σπουδαγμενοι ανθρωποι ειμαστε ολοι, μυαλο υπαρχει, η θεληση μαλλον λειπει...
We are so many...

Αποσυνδεδεμένος josua

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 30, 2014, 06:40:13 pm »
για αυτες τις περιπτωσεις αναφερομαι. Sorry, που δεν ημουν πιο συγκεκριμενος αλλα φανηκα να γενικευω... :)

προφανως στα μονοθεσια σχολεια, στα δυσπροσιτα και οπου δεν εχει κοντα νοσοκομειο εννοειται οτι μιλαμε για Δ/νση Εκπ/σης. Σε σχολεια μεσα σε πολεις, γιατι οχι να κανει η εγκυος τον γραμματεα του Δ/ντη ωστε να ειναι μακρια απο τα παιδια?

Υπαρχουν απειρες δουλειες να κανει. Δηλαδη ολοι αυτοι που παιρνουν αποσπασεις στα γραφεια τι νομιζεις οτι ειναι? εξωγηινοι με υπερφυσικες δυναμεις?
Σπουδαγμενοι ανθρωποι ειμαστε ολοι, μυαλο υπαρχει, η θεληση μαλλον λειπει...
Στο τελευταιο κομματι δε θα διαφωνησω... σιγουρα θα υπαρχουν πραγματα για να φανεις χρησιμος.

Για το πρωτο σκελος ομως που αναφερεις, και το λες αρκετα απλοποιημενα, ξεχνας κατι σημαντικο.
Αν η εκπαιδευτικος υπηρετει μακρια απο το σπιτι της, και ιδιαιτερα σε νησιωτικες περιοχες, τοτε τι κανει?
Ξενοικιαζει, μετακομιζει για να παει στο νησι που εδρευει η Διευθυνση?
Σε ορεινους ογκους? Παλι πρεπει να μετακομισει ή να κανει καμια ωρα δρομο καθε μερα μεχρι να φτασει στη Διευθυνση?
Θεωρεις ασφαλεις τετοιες διαδικασιες??... μη σου πω οτι ειναι ακομα πιο επικινδυνο.

Ελπιζω να συμφωνεις, οτι τουλαχιστον πρεπει να επιστρεφουν στο τοπο μονιμης κατοικιας εφοσον θελουν να κανουν χρηση της συγκεκριμενης αδειας....

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 30, 2014, 06:54:12 pm »
Ειναι δυσκολα σημεια αυτα που τονιζεις, οντως. Σιγουρα δεν ειναι απλο το θεμα αλλα χρηζει μεγαλης προσοχης.

Αυτο που τους καιει παντως ειναι το γεγονος οτι (συμφωνα με τα στοιχεια που λενε οτι εχουν) οι επαπειλουμενες εγκυμοσυνες στην εκπαιδευση ειναι κατα πολυ περισσοτερες απο τον υπολοιπο εργατικο βιο. Δηλαδη οι γιατροι ειναι πιο ευαισθητοι οταν προκειται για γυναικα εκπαιδευτικο και πιο χαλαροι οταν προκειται για οποιαδηποτε αλλη? Να προκυπτει αυτη η διαφορα απο τα απομακρυσμενα νησια και τους ορεινους ογκους....? Δεν ξερω. Φανταζομαι θα υπαρχει ενα στατιστικο που να δειχνει τις περιοχες με μεγαλη αποκλιση απο τον μεσο ορο.

We are so many...

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 30, 2014, 07:46:16 pm »
Εκτός από τις ιδιαιτερότητες λόγω νησιών / ορεινών / απομακρυσμένων κλπ, ένας παράγοντας των αδειών αυτών είναι και η διευκόλυνση της λειτουργίας του σχολείου, με τη σύμφωνη γνώμη ή και την παρότρυνση της διευθυνσης. Αν μια εκπαιδευτικός διαπιστώσει εγκυμοσύνη στην αρχή της χρονιάς, η ώρα που θα πάρει την άδεια για τοκετό θα είναι πχ Φλεβάρη - Μάρτη, που αποκλείεται το υπουργείο να στείλει εγκαίρως αναπληρωτή. Άρα ο ίδιος ο διευθυντής πιθανότατα θα προτείνει στην έγκυο να μείνει μέχρι το πρώτο τρίμηνο / τετράμηνο αν είναι λύκειο, να δώσει βαθμούς και να φύγει, για να υπάρχουν πιθανότητες να έρθει εγκαίρως αναπληρωτής. Αυτό φυσικά το υπουργείο δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, είναι σαν τους αναπληρωτές που δήθεν δεν θέλουν να πάνε στα δυσπρόσιτα και ευθύνονται για τα κενά.

Εγώ προσωπικά βλέπω πολύ θετικά τη δουλειά γραφείου, σε όλα τα σχολεία είναι αναγκαία, με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Αν είχα και τη δυνατότητα αυτής της επιλογής θα ήθελα να το εφαρμόσω κιόλας. Αλλά φυσικά δεν θα θεωρούσα λογικό να μείνει μια έγκυος εκπαιδευτικός σε μια βραχονησίδα μόνο και μόνο για να δουλεύει επειδή δήθεν θα δημιουργηθεί κενό αν φύγει λίγους μήνες νωρίτερα!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2014, 07:50:55 pm από Έσπερος »

Αποσυνδεδεμένος raclette

• Πλήρες μέλος
  • ό,τι να'ναι αυτή η εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 30, 2014, 07:52:17 pm »
Θα πω και κατι τελευταιο. Μια εγκυμοσύνη μπορεί να εξελίσσεται φυσιολογικά στο δυσπροσιτο και ολα να βαινουν καλώς μεχρι τον 7ο μηνα οπου θα ζητήσεις την αδεια, μεχρι που μια ωραια πρωια και για ας πουμε αγνωστο/παθολογικό/εξωγενή παράγοντα ο προωρος τοκετος ερχεται στους 6 μήνες και 20 μερες. Με ποιον γιατρό θα γεννησει η εκπαιδευτικός, ποιος παιδιατρος θα εξετασει το προωρο και που θα βρεθει θερμοκοιτιδα; Σε μερος χωρις ιατρικές υποδομες οπου οι ίδιες οι ντοπιες φευγουν 1-2 μηνες πριν και φιλοξενουνται απο συγγενεις τους στην πολη και οπου τα περιστατικά ζωής ή θανατου αντιμετωπιζονται με τη συνδρομη του Σουπερ Πουμα δε μιλαμε μονο για αποβολες εμβρύων συναδελφοι, μιλαμε για ανθρωπινες ζωες που ακόμα κι αν σωθούν μπορει να φέρουν αναπηριες εφ'ορου ζωής. Ποιος αναλαμβανει σ'αυτη την περιπτωση την ηθική ευθύνη;
Ναι λοιπον, την θεωρω σαφως επαπειλουμενη περιπτωση και δεχομαι την αντιπροταση περι γραφειων, κρατηστε την κοπελα στη διευθυνση της νησιωτικής/ορεινής περιοχής οπου θα υπαρχει τουλαχιστον νοσοκομειο μεχρι να ερθει η ωρα της αδειας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182652
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)