0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν έκανες την αίτηση για μόνιμο διορισμό ήξερες τις δυσκολίες και πήρες κάθε ρίσκο προκειμένου να εξασφαλίσεις την πολυπόθητη θεσούλα στο δημόσιο. Γνώριζες τις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές που δήλωσες, ιδιαίτερα αυτές που είναι δυσπρόσιτες και ότι ίσως χρειαστεί να παραμείνεις εκεί πολλά χρόνια μέχρι να πάρεις τη μεταθεσή σου. Από τότε που έπιασες τη θέση, αντί να νοιάζεσαι πρωτίστως για το πώς θα την υπηρετήσεις καλύτερα και πώς θα προσφέρεις στο σχολείο και στους μαθητές σου, ένα πράγμα είναι αυτό που σε απασχολεί συνεχώς: το φευγιό... Και για να το πετύχεις, καταφεύγεις σε (συχνά, καλά προγραμματισμένες από πριν) γονικές άδειες ή άδειες για επαπειλούμενες κυήσεις, αποσπάσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μέχρι να περάσει ο καιρός και να έρθει, επιτέλους, η ώρα για την τελική κοπάνα. Τότε θα ρίξεις τη "μαύρη πέτρα" πίσω σου και θα την κάνεις από το ξερονήσι, το κατσικοχώρι ή την καταραμένη επαρχιακή πόλη...(σημείωση: υπάρχουν και κάποιοι "ρομαντικοί" που δεν τους αφορούν τα ανωτέρω, αλλά πιστεύω ότι αυτοί είναι λίγοι)
Όσοι είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λένε. Εγώ πάντως έχοντας συμπληρώσει 8 χρόνια σε δυσπρόσιτο το λέω ευθαρσώς ότι θα ζητήσω άδεια απ'τη πρώτη μέρα που θα μάθω ότι είμαι έγκυος. Και αν δε μου δίνουν επαπειλούμενη, θα ζητήσω ανευ αποδοχών. Δε σκοπεύω να βάλω σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μου και του μωρού μου σε ένα μέρος που διαθέτει μόνο ένα Κέντρο Υγείας με φοβερές ελλείψεις.Το θέμα είναι ότι όλες οι εγκυμοσύνες είναι εν δυνάμει επαπειλούμενες, όσο φαινομενικά καλές και να φαίνονται ότι είναι.
Επειδη δεν διαβασα καποια αντιρρηση ή καποια αρνηση σχετικα με τη δουλεια γραφειου (ειτε στις δ/νσεις εκπ/σης ειτε μαζι με τον δ/ντη στο γραφειο του σχολειου) συμπεραινω οτι ειναι μια αποδεκτη λυση απο τις εγκυες γυναικες, σωστα?
Αν τωρα ο γιατρος κρινει οτι η κυηση βαινει καλως, αλλα η εκπαιδευτικος θελει για προοληπτικους λογους (σεβαστο και αυτο) να παρει την αδεια, εκει υπο προυποθεσεις μπορει να βρεθουν εναλλακτικες λυσεις.
Στα γραφεια εκπαιδευσης τι ειδους δουλεια να κανει οταν σκασει σαν κομητης για λιγους μηνες? Να βγαζει φωτοτυπιες?
για αυτες τις περιπτωσεις αναφερομαι. Sorry, που δεν ημουν πιο συγκεκριμενος αλλα φανηκα να γενικευω... προφανως στα μονοθεσια σχολεια, στα δυσπροσιτα και οπου δεν εχει κοντα νοσοκομειο εννοειται οτι μιλαμε για Δ/νση Εκπ/σης. Σε σχολεια μεσα σε πολεις, γιατι οχι να κανει η εγκυος τον γραμματεα του Δ/ντη ωστε να ειναι μακρια απο τα παιδια? Υπαρχουν απειρες δουλειες να κανει. Δηλαδη ολοι αυτοι που παιρνουν αποσπασεις στα γραφεια τι νομιζεις οτι ειναι? εξωγηινοι με υπερφυσικες δυναμεις? Σπουδαγμενοι ανθρωποι ειμαστε ολοι, μυαλο υπαρχει, η θεληση μαλλον λειπει...