0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καθε Δευτερα και Τεταρτη ανοιγουν οι πινακες του 2010-12. Τριτη και Πεμπτη του 2012-14 και καθε Παρασκευη ολοι διοτι ερχεται Σ/Κ και μπορουν να κυκλοφορουν ελευθερα....
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω σε ένα πιθανό άνοιγμα των πινάκων αναπληρωτών, είναι να έχουν ήδη γίνει πρώτα όλοι οι διορισμοί του 60-40. Συνεπώς θα πρόκειται για ένα άνοιγμα που θα λειτουργήσει μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Ωστόσο, ακόμα και αυτό μου φαίνεται νομικά παρακινδυνευμένο.
Επειδή το τοπικ αφορά πολλούς, παρακαλώ ας κρατάμε λίγο την αγανακτιση σε ενα κόσμιο επίπεδο για να μην ξανακλειδωθει αυτό το θεμα. Lasid και εγω καταλαβαινω ότι θα περαστει όλη η προυπηρεσια στους πινακες του ΑΣΕΠ. Απλώς σκέφτηκα μήπως ανοίξουν οι πίνακες των αναπληρωτών τωρα (όχι του 24μηνου και του30μηνου) και για να καλύψει το νομικό κενό κρατησει εκτος το 2010-12 εως τον ΑΣΕΠ
Υπάρχει η πιθανότητα σε περίπτωση μη διεξαγωγής διαγωνισμου ΑΣΕΠ να προχωρήσει το Υπουργείο για το θέμα των διορισμών σε κάλυψη θέσεων από επιτυχόντες του τελευταίου ΑΣΕΠ στις ειδικότητες που εξαντλήθηκαν οι διοριστεοι!Τα 24μηνα που έμειναν σε κάποιες ειδικότητες δυστυχως δεν αποτελούν νόμιμο πλέον τρόπο διορισμού για την εκπαίδευση σύμφωνα με απόφαση του ΣΤΕ!...Πηγή απο το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης (όχι επίσημη και το παραθέτω απλά σαν προσωπική πληροφόρηση).Το μέτρο αυτό όσον αφορά βέβαια τους διορισμούς εκπαιδευτικών 2015-2016..
Εμαθα οτι ασκούνται πολύ μεγάλες πιέσεις( απο διοριστέους 2008 ) να μην διοριστούν φέτος 24 μηνα απο βασικές . Ειναι λογική η κίνηση τους γιατι χάνουν πιστώσεις. Και από οτι φαίνεται έχουν πειστεί εκεί μέσα. Να θυμίσω οτι πριν απο τέλη Ιουνίου οι πληροφορίες ( από συμβούλους) ηταν οτι θα διοριστουν και 24 μηνα.
Και να κλειδωσει το θεμα μην ανησυχεις , δεν υπαρχει προβλημα θα το ξεκλειδωσει με συνεντευξη στο pde ο υπουργος...
Οι πιέσεις δεν είναι από τους διοριστέους του 2008. Είναι από τη δικαιοσύνη. Αν διορίσει όλο το 60-40 και έχει πιστώσεις που δε θέλει να τις δώσει στον ΑΣΕΠ του 2015 για να διοριστούν περισσότεροι, ας διορίσει αν μπορεί και μερικούς από το 24μηνο! Στο χέρι του είναι...αλλά αυτό θα το δούνε όσοι συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ του 2015.Ξέρεις ποιοι ασκούν τις πιέσεις infinity_kos; Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ασκούν πιέσεις για να μην γίνει ΑΣΕΠ.Είμαι σίγουρος, όμως, ότι ο Υπουργός δε θα υποκύψει. Το είπε και μόνος του άλλωστε: "Εμείς είμαστε του ΑΣΕΠ".
Συνάδελφοί δεν είναι αντισυνταγματικό το24+ΑΣΕΠ. Το έχουμε ξαναγράψει οτι η αποφαση του ΣτΕ αναφέρει τα κριτήρια δηλαδή τους αριθμους των διορισμών. Γιατι δηλαδή παιρνεις 3 απο τον ΑΣΕΠ 2 απο 24 μηνός 3 απο 40%.
Ο υφυπουργός του εντωμεταξύ λέει άλλα. Για να ανοίξουμε τους πίνακες λέει σε συνεντευξη του, τώρα δεν την έχω μπορστά μου πρέπει να κάνουμε ΑΣΕΠ. Ακόμα λέει και να μην διορίσουμε ας κάνουμε ΑΣΕΠ για να αναοίξει όλη η προυπηρεσία.Εγώ συμφωνώ με αυτη την άποψη, διότι επιτέλους για εμένα πρέπει να εφαρμοστεί ο 3848.Ο καθένας τους δηλώνει ότι του κατέβει, κάνουν μποαλώματα από εδώ και απο εκεί χωρίς νόημα.Τι σχέση έχει το άνοιγμα μόνο από το 2012 δεν καταλαβαίνω. Αντι να έχουν μια κοινη πολιτική ο καθένας παίζει παιχνιδάκια.